jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Masové hašé

Masové hašé
Masové hašé
nahoru
Masové hašé Masové hašé Masové hašé Masové hašé Masové hašé
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí Počet porcí: 6

Suroviny:

½ kg vařeného nebo pečeného vepřového masa
250 ml masového vývaru
3 rohlíky, 1 cibule, sádlo, majoránka,
česnek, sůl, pepř

Postup přípravy receptu

Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme /rozkutrujeme/ na jemnou celistvou kaši /tzv. hašé/. Jakmile je směs promíchána tak přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dobře směs ochutilo. Vlijeme do zapékací mísy a pečeme dozlatova asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.

Poznámka

Tohle jídlo vařívala moje babička, když zbylo pečené maso. Já si ho oddělávám úmyslně, zamrazím a pak realizuji. Moc nám to chutná. V této várce byl poměr maso - sekaná cca 30:70%. Jen z pečeného masa je to nej, nej.Původ slova "hašé" neznám a rád se poučím!!!

Autor Autor: (Otto Plášek)
Datum vložení Datum vložení:
17 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Masové hašé"

autor: wooddy
vloženo: 02.07.2014 17:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejedl jsem jí od základní školy díky jen boužel nechutné vzpomínce. Náhoda tomu chtěla že jsem jí byl nuce skoro po 20 letech jíst v nemocnici kde byla užasná. a tenhle recept to je vonosmajlik bodík jistej

autor: Stanislava (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2014 08:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je O.K. mě vždycky haše chutnala ve šk. jíd. i v nemocnicích, dnes nám zbylo vař. vepřové, tak jsem hledala rec. na haši. Děkuji za něj, odcházím do království kuchyně. Mamžel toto nikdy nejedl, doufám, že si pochutná. Dám vědětsmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 17.11.2013 19:28:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2013 19:26:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak po 28 letech jsem si podle vašeho receptu udělala haši a musím říct že se mi nejenom povedla ale evokovala ve mně vzpomínky na školní léta. Recept je super a tento pokrm opět zařadím do našeho jídelníčku, i když děti ač již dospělé ji v životě nejedl. Díky smajlik

autor: Nadja
vloženo: 02.03.2013 11:20:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otíku, takto kořeněnou haši neznám, u nás bývala z vařeného hovězího, kořeněná jen cibulí, solí, pepřem a mletým kmínem a bez pečení, míchaná jen v kastrůlku. Teď ji nedělám, protože ji nikdo nechce, jen já, ale nalákal jsi mne....
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.

autor: Kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2013 15:37:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: fredeys (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.01.2013 17:33:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

roby sa aj z hovadzieho masasmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 08.08.2011 12:11:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pokud to bude v poměru 1:3 tak to v pohodě ty rohlíky zvládnousmajliksmajliksmajlik

autor: othello (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.08.2011 00:27:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hned zítra zkusím haši udělat, moc by mě zajímalo, jestli se tam dá přidat i rozmixovaný kus bůčku - mm pčenou vepřovou plec, ale říkám si, jestli to nebude moc suchý.Ale aby to zas s tím bůčkem nebylo mastný... poraďte,pls....

autor: bobina (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2011 14:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já znám palačinky/slané/ s masovým hašé z dětství, byly super..

autor: netopejl (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 19:51:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky si jí hodlám udělat, já tu ze školní jídelny milovala si nemužu pomoct smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 20.09.2010 17:32:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ottíku, aby sis nemyslel, že plácám do větrusmajliktak dnes byla haše k obědu, dle tvého vzorusmajlikbyla výtečná a s tou, co dělali ve škole nemá nic společnéhosmajlik Přidala jsem ti i 2 fotky a kdyby si měl výhrady, tak je smažusmajlikbod jsem ti dala včera i když bych to dnes zopakovala, ale bohuželsmajlik

autor: Jitka B
vloženo: 19.09.2010 07:58:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept smajlik. Dělají ji pravidelně ve školní jídelně a dcerce chutná i přes její mlsný jazýček. Zkusím také doma smajlik.

autor: Metlos
vloženo: 18.09.2010 20:32:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tu sem nikdy nedělal,asi proto že si ji pamatuju jenom ze školní jídelny a z nemocnice a tam byla strašná:D

vloženo: 18.09.2010 17:29:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 18.09.2010 17:27:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když jsem pracovala v nemocnici, bylo toto jídlo hodně často na jídelníčku pacientů, špatně nechutnalo.

autor: Paprika
vloženo: 18.09.2010 17:15:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně toto jídlo evokuje školní jídelnu, kde nepatřilo k mým oblíbeným. Sama jsem ho nikdy nedělala, ale od tebe je to jistá "známka kvality", takže se asi osvážím. V každém případě Ď. za recept. smajliksmajlik +smajlik

autor: Eliza
vloženo: 18.09.2010 17:09:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Haši jsem nikdy nedělala a vlastně ani nejedla. Ráda bych to zkusila, i proto, že to bylo první jídlo, které Lízinka dostala po operaci a strašně jí nechutnalo, ale snědla ho (opravdu hodně jí nechutnalo smajlik ). Od té doby chci tomu pokrmu napravit reputaci a uvařit ho chutně.smajlik Myslím, že v nemocnici to bylo uvařené a neosolené mleté libové maso...smajlik
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně smajlik.
Bod napřed...smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 18.09.2010 16:44:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ď za osvětu !!!!smajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 18.09.2010 16:43:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nebo může být původ z francouzského " hacher " - sekat, krájet na drobnosmajliksmajlik
Haše je dobrota a dávám jí bodíksmajlik+

autor: isindy
vloženo: 18.09.2010 16:37:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otto, haše ( u nás se říkala krátce smajlik) vypadá krásně, vzpomínám, že babička také dělávala...díky za připomenutí a návod, co se zbytkem pečeného masa smajlik
Jinak k tvému dotazu ohledně původu slova "hašé" - domnívám se, že to je počeštěné anglické "hash", které má sice mnoho přenesených významů, ale jedním z nich je i sekaná, sekané maso atd...a naši předci asi převzali od anglosaských kmenů...(nebo to Angličani převzali od nás???smajliksmajliksmajlik)

autor: Bibinka
vloženo: 18.09.2010 16:29:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ottíku, tak haši občas dělávám, ale takhle ne a jelikož mám zrovna upečené vepřové a je ho dost, hned si kus odendám a udělám to podle tebe-vím, že to bude dobrýsmajlik Dávám ti 1.bodasmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

haše z kuřecího masa masová hašé recepty haše recepty - hašé haše recepty na masové haše masová haše, brambor recept na haši recepty na haši recept na masovou haši jak se vari hase recepty masová haše recept na masove hase kuřecí haše haše z bůčku haše z masa haše masová vepřové hašé masová-haše-recept jidlo hase hase jidlo co je hase haše z vepřové konzervy masove hase recept jak uvarit haši recept hase haše z pečeného masa recepty - masová haše recept masová haše haše z mleteho masa haše z vařeného vepřového masa hovězí hase hase recepty haše z vařeného masa jak se dela hase recept na haše haše z vepřového masa co je to haše masové haše masová haše recept vepřová haše haše recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty