Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna, budete mít boule za ušima. My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 167 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,01 g |
Tuky | 117,33 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 52,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Apetit
Já jsem nedávala do zelí slaninu. Množství surovin jsem si v receptu upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2023 07:16
21. 3. 2023 19:59
21. 3. 2023 18:50
7. 12. 2021 22:11
6. 12. 2021 11:54
Tonja: JosefZeravicky:
Chlapi, s vámi je sranda a rád se přidám
***
"...tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo..."
Jj, svatá pravda, neubíraná...
...neb "ďábel je skryt v detailu", že
"OT"
U nás se taky používá "vepřo knedlo zelo"
6. 12. 2021 10:17
váš příspěvek je k pousmání, na naší krásné Moravě, Slovácku je ustálený název nejen v restauracích a jídelnách. Proto jsem to navrhl.
Ale potěšující je že máte pipomínku jen k tomu názvu, nikoliv k receptu a nebo mojim gurmánským zkušenostem.
BOHUŽEL tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo, nikoliv na podstatu a kuchařské umění či recept.
A už vůbec nerespektují krajové nebo rodinné odlišnosti.
Snad budete souhlasit, že tak jak nás rodiče krmili, to si náš ,,šmak,, zapamatoval a těžko přecházíme na jiný způsob, POKUD NEJSME GURMÁNI a .............
,,TOŠ TAK,,
5. 12. 2021 18:57
5. 12. 2021 14:13
Je třeba ale více sledovat návod, kde je vše dobře uvedeno. POKUSTE SE TO ZNOVU PŘEČÍST A PAK SROVNEJTE CO JSTE NAPSAL.. včetně času, cibule a mouky.
A to krájení zelí, je na místě, neb při jídle nebudou vám z vidličky čouhat dlouhé zelové ,,niti,, .
Já když zelí , jak jedine ze sklenice a k jeho pokrájení použiju kuchyňské dlouhé nůžky a je to velmi jednoduché a účinné.
Akorát tady používá na zaprášení mouku. Já ji vždy dám lehce do sklovitě osmahnout. Není pak v zelí či výpeku připomínat moukový šmak.
A knedle? To už je vyšššššší kuchařinka, kdy je děůat.
Ale jinak je recept podle mého gusta.
JEN TEN NÁZEV - víc bych byl pro vepřo knedlo zelo, ale jako správná provokace a upoutání pozornosti to sedí.
,,TOŠ TAK,,
19. 8. 2020 19:38
9. 4. 2019 18:00
17. 2. 2018 16:22
- v bodě 9 je zaprášit zelí hrubou moukou, přitom v ingrediencích se píše na zelí hladká mouka. Jakou teda moukou to práším?
- chybí mi tam upozornění, že si mám nějakou cibuli taky nechat na zelí (celou jsem ji použil do pekáče pod maso)
- zelí ze sáčku (Znojmia) nebylo třeba krájet - ono se v sáčku prodává i zelí, které je nutno pokrájet ??
- sporák není dost velký na pekáč, respektive nevleze se na jeden hořák. Náhradní variantou bylo celý obsah přelít do menšího hrnce a dodělat to tam.
- chybí mi v bodech upozornění: "Teď, Jakube, začni vařit knedlík jinak ti to maso se zelím vychladne, než ho za 20 minut uvaříš!"
- celková příprava trvá téměř tři hodiny, je třeba s tím počítat (nahoře v rohu se píše přibližně dvě hodiny, ale to je málo)
Tedy děkuji mockrát !!! Určitě doporučím a ještě mnohokrát uvařím !
30. 10. 2017 00:39
29. 10. 2017 23:46
Jj, jak já vám rozumím...
Živiteli rodiny nedělal česnek dobře a abychom nepomřeli, tak máti vařila takřka bez česneku
No, jíst se to sice dalo, ale bylo to jak za trest
29. 10. 2017 21:47
16. 10. 2017 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 15 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 1 hodinou
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 3 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 3 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit vepřovou krkovici v troubě? V lehce pikantní marinádě je neodolatelná
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Tučný čtvrtek je tu: Oslavit jej můžete šťavnatým a křehoučkým bůčkem pečeným na zelí, chuť a vůni mu dodá pivo
Další recepty
Tématické fráze: knedlo vepřo zelo recept knedlo vepřo zelo recept vepro knedlo zelo vepřo knedlo zelo vepřo knedlo zelo recept knedlo zelo vepřo recept recept na knedlo vepřo zelo recept na vepro knedlo zelo knedlo zelo vepřo recepty knedlo vepro zelo vepřo zelo knedlo recept knedlo vepro zelo vepřo knedlo zelo od babicky recept na vepřo ,knedlo ,zelo vepřo knedlo zelo video svíčková podle friče recept na knedlo zelo vepřo knedlo vepro zelo video recepty knedlo-vepřo-zelo knedlo vepřo zelo video
Suroviny: krkovice vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, sádlo vepřové, slanina, cibule, zelí kysané, kmín drcený, cukr krupice, sůl, ocet, mouka hrubá
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gpJ
49 názorů