Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nebe v hubě

Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který můžete nahradit zakysanou smetanou či šlehačkou. Příprava je složitější, ale určitě stojí za zkoušku.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 10. 2010 14:49

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie45 195 kJ / 10 802 kcal
Bílkoviny139,63 g
Tuky692,47 g
Vláknina33,45 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 6,95 g
Sůl0,73 g
Sacharidy986,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to sice složitější na přípravu, ale musím opravdu doporučit. Název souhlasí s řezem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maryje12

27. 6. 2019 10:50

Je dobré těsto válet mezi dvěma pečícími foliemi, tu horní ještě posypat moukou, aby šla dobře oddělat.

Koubkova Koubkova

1. 9. 2018 13:00

Dnes jsem pekla a i jsme ochutnali, dostala jsem pochvalu, :-K:yes:

RH-12

31. 8. 2018 19:44

My mu říkáme medovnik a záleží na majiteli jak si ho pojmenuje a je to super mňamka za mě 10 bodů :-):-):-)

Dajda Dajda

14. 4. 2018 13:03

casino: Obávám se, že teď jste trefil hřebíček na hlavičku! :-D

Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka! :-D::-):-D

casino casino

14. 4. 2018 12:45

Dajda:
Některé baby:-) jdou na všechno zbytečně složitě...:-D
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že :-D:-);-):-8;-(

Dajda Dajda

14. 4. 2018 12:34

Lenunka: Tak já už recept na kuře, skrývající se pod názvem Orgasmus viděla. Bohužel.

Cathleen: Já vím, říkat, že se mi něco nelíbí, není vítáno. Já se divím, že rubriku Diskuze vůbec nezrušíte. Možná by stačila jedna rubrika na palce nahoru a druhá na palce dolů! :-D :-D

Lenunka Lenunka

14. 4. 2018 11:57

já bych řekla, že člověk opravdu musí zapojit rozum a rozlišit, co je vžitý název, který si nikdo s ničím nesplete a co je momentální nápad autora, jak ozvláštnit jídlo. Třeba zemlbába také nevypovídá o tom, co jídlo obsahuje, ale každý ví, co to je, název Nebe v hubě se používá pro dost věcí a může to být cokoliv. Orgasmus je většinou psán jako orgasmus ŘEZY (i zde na topkách), tak tam bych si i při zapojení fantazie představila buchtu a ne třeba kuře:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 4. 2018 11:54

Dajda: ne, nevšimla. A víte, že tohle mi třeba vůbec nevadí? Kdo chce, recept si uloží a lehce najde. Kdo ne, přejde ho.
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.

Dajda Dajda

14. 4. 2018 11:52

zizala: Šalamoun je myslím taky označení pro jeden konkrétní moučník, nebe v hubě asi pro 20 různorodých pokrmů. 8-(

zizala zizala (moderátorka)

14. 4. 2018 11:50

cathleen: Staročeské názvy nepočítám, ty zní velmi poeticky. :-K Pravda je, že třeba Orgasmus se původně jmenoval Ananasové řezy s ořechy. Někdy je ta "lidová tvořivost" spíš na škodu. :-)

Dajda Dajda

14. 4. 2018 11:49

cathleen: Rozcuchaná nevěsta je opravdu originální název. Nebe v hubě a orgasmus nejspíše ne, to jsou pojmy, které se v posledních letech užívají pro kde co. O tom svědčí skutečnost, že jednou označují moučník, podruhé masité jídlo, potřetí zase něco úplně jiného. Toho jste si ještě nevšimla? Rozcuchaná nevěsta je rozcuchaná nevěsta podobně jako například svarba nebo kramfleky! ;-)

zizala zizala (moderátorka)

14. 4. 2018 11:46

Tyhle řezy znám taky pod tímto názvem. Tyhle rádobyvtipné názvy vznikaly někdy v 70-80. letech. Někde (bohužel i v restauracích) přetrvaly dodnes a některé se už tak zažily, že lidé to pod jiným názvem ani nepoznají. Nedávno jsem někde narazila na Kakaové řezy rychlé a byl to obyčejný Šalamoun. :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 4. 2018 11:40

Dajda, Waclaw: nevím jak vy, ale já mám některé vyzkoušené recepty po mamince i babičce (nebo od pečících kamarádek) právě s podobnými názvy. Nevím, proč bych jim měla dávat jiný název než ten zažitý...?
Co třeba taková Rozcuchaná nevěsta? :-D Strouhaná jablka, brambory, cukr, skořice - také přejmenovat z půvabného názvu na Bramborovou buchtu s jablky?

Dajda Dajda

14. 4. 2018 10:48

Waclaw: Jsem na tom stejně jako Vy, ještě bych přidala velmi "originální" název Orgasmus. Kromě toho, že je to dost nevkusné, tak Vám to nic neřekne, je to moučník, maso .... :-? Medové řezy s ořechy by se mi určitě líbily více, ale to by se hned poznalo, že jde o duplikát! Tak se to zachraňuje rádobyvtipným názvem. 8-(

Waclaw

14. 4. 2018 10:36

Nemám důvěru k receptům s názvy Ráj v hubě, Opilý koláč, Ožralé kuře, Nebíčko v papulke a podobně. "Originalita" takovýchto názvů bývá často přímo úměrná výsledku. Ale zřejmě - podle počtu emotikonů - to zdejší maminy bezezbytku oslovilo.

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: řezy nebe v hubě kolace nebe v hube buchta nebe v hubě buchty nebe v hubě nebe v hubě na plech koláč nebe v hubě tvarohove nebicko recept na buchtu nebe v hubě vánoční cukroví nebe v hubě nebe vhubě buchta nebe ořechové řezy nebe v hubě nebe v hube rezy nebe v hubě houby nebe v hub moučník nebe recepty-nebe v hubě buchta nebe v hubě recept nebe v hubě buchta nebe

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, med, soda jedlá, mléko, ořechy, cukr, máslo, med, mléko, mouka hladká, solamyl, cukr, máslo, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Nebe v hubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQGR