Žitný celozrnný kváskový chléb
Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,15 g |
Tuky | 45,09 g |
Vláknina | 81,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na kvásek je zde na webu uveden. Chléb má předpoklady vydržet 4-5 dní ve srovnatelné kvalitě. U nás ale dva dny nepřežije. Peču každých 1,5 dne. Mám ale jistotu - je 100% celozrnný, bez éček a přitom chutný a měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2019 20:17
22. 11. 2013 20:21
23. 4. 2013 21:00
23. 4. 2013 19:32
23. 4. 2013 18:51
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
7. 4. 2013 12:18
10. 4. 2011 18:40
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
9. 4. 2011 20:40
7. 4. 2011 20:16
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.
7. 4. 2011 19:08
6. 10. 2010 13:00
6. 10. 2010 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 20 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Výborné žloutkové řezy z listového těsta: Víte, jak je připravit?
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba z žitného kvásku žitný kváskový chléb kváskový chleba z žitné mouky jak upéct žitný chleba z kvásku žitný kváskový chléb recept kváskový chléb z žitné mouky jak upect zitny chleb kváskový žitný chléb kváskový chléb pečeme chleba ze žitného kvásku chléb z žitné mouky kvaskovy zitny chleb recept žitný chléb kváskový žitný chleba pečený v troubě jak upéct žitný chleba žitný chléb recept kváskový žitný chleb pečený v troubě pečení žitného chleba kváskový chleba zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná, kmín celý, sůl, vločky ovesné, semínka lněná, semínka slunečnicová, klíčky pšeničné, otruby ovesné, voda
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
12 názorů