Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané zelí

Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Dá se pojídat jen tak samotné, může být základem pro zelňačku nebo třeba pro segedínský guláš.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

6. 10. 2010 18:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 578 kJ / 3 246 kcal
Bílkoviny165,88 g
Tuky21,01 g
Vláknina285,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81,67 g
Sůl200,00 g
Sacharidy462,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Může se i do větší sklenice nebo do hliněného kameňáku a postupně pak zelí odebírat (pozor na čisté ruce a naběračky, riziko zanesení plísně).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaaja Jaaja

28. 9. 2018 07:53

Něco jsem udělala asi špatně, protože mi to zeli začalo bublat jak je smíchané na těch 24 hodin na uležení. Myslim, že kvasit nemá. Mám to vyhodit? Co jsem pokazila? Poradíte mi? Dekuji

Jaroslav

20. 8. 2017 12:24

pranvera: škoda že nečtete ingredience

cvrnda cvrnda

9. 11. 2013 19:53

Omlouvám se,na ocet jsem zapoměl. Děkuji za upozornění.

pranvera

7. 11. 2013 09:15

Ahoj,chci tohle zelíčko udělat a chci se zeptat ocet se tam nedává? :-Ohttp://www.toprecepty.cz/recept/15133-nakladane-ze...

tejaja tejaja

16. 11. 2011 18:27

smukoo: veď je tam napísané : ...plníme do sklenic...
Poznámka je vysvetľujúca, že nemusia to byť 7 dl fľaše, to snáď je pochopiteľné...:-S

smukoo smukoo

16. 11. 2011 17:35

... nejak veľa zelí na jeden pohár!!!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2010 15:10

Láďo, nešla by ta fotka otočit? :-)) Jinak proč ne, já pyrosiřičitan draselný ani neznám;-):yes:

savlinka savlinka

6. 10. 2010 19:55

také dělámea,el do zeláku:yes::yes::yes:

Klara Klara

6. 10. 2010 19:43

Popri kvasenej kapuste, robím vždy aj takúto. Chuťove je iná ako kvasená, je šalátovejšia. Tým, že dlho vydrží, sa dá použiť neskôr namiesto kvasenej, keď už sa tá minula. Máme ju veľmi radi a skutočne tá kávová lyžička chémie, by nemala tak škodiť /nie som chemik/, ovšem nikdy sa nedá vedieť, keď kúpime v obchode, ako bola kvasená.

zizala zizala (moderátorka)

6. 10. 2010 19:07

Sladkokyselé zelí nakládám taky, ale steriluju ho, chemický způsob uchovávání potravin v domácnostech už se opouští právě pro jeho sporné důsledky. Ale každý ať si dělá podle svého ;-)

Lenka

6. 10. 2010 19:06

Naše babička i toto zelí dělá každý rok od pradávna a je úplně jiné než kysané zelí nebo sterilované zelí. Právě ten pyrosiřičitan tomu dá jinou výbornou nezaměnitelnou chuť a je křupavé. Také malá zarovnaná kávová lžička na 10 kg zelí není nic.
Dávám bod, protože zelíčko je super. :yes:;-)

cvrnda cvrnda

6. 10. 2010 19:03

ano je jistě zdravější kysané ale k něčemu mam raději sladkokyselé a da se jíst i jako salát da se i kombinovat i s tím kysaným a opravdu neni třeba sterilizovat

zizala zizala (moderátorka)

6. 10. 2010 18:53

Spagi, mluvíš mi z duše, zrovna jsem chtěla napsat, že bych to zelí raději sterilovala ;-):yes:

spagetka spagetka

6. 10. 2010 18:52

Pyrosiřičitan bych nepoužila. Může být přičinou alergie a myslím že chemie je kolem nás dost, je lepší využít vlastního kysání zelí, určitě to je zdravější.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládané zelí nakládané zelí recept nakládané kysané zelí recepty recept na nakládané zelí recept na nakladane kysané zelí domácí nakládané zelí nakládané zelí do zeláku recept na domácí nakládané zelí sterilizace zelí zeli nakladané kysané zelí do zeláku nakládáné kysané zelí nakládané zelí do sklenic kysané zelí nakládání nakládané kyselé zelí jak sterilizovat zeli nakladani zeli recept nakladane zeli nakládané zelí v zeláku nakládané domácí kysané zelí recept

Suroviny: zelí, cibule, kmín celý, voda, ocet, sůl, cukerin, pyrosiřičitan draselný

TopRecepty.cz

Nakládané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqvJ