Jablkový křen
Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 509 kJ / 2 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 916 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 534,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sterilovat se nemusí, ale já pro klid na duši jsem nechala asi 20 minut pod vodou sterilovat. Podává se k ovaru i k párkům, či jiné ohřáté uzenině.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2020 15:27
Asi jsem staromilec, ale toto mi nepripada idealni. Kazdopadne valit ocet, byt treba jablecny, do jablek a krenu je nesmysl. Daleko lepsi je normalni citron. Rovnez sterilovani a zahrivani je hloupost. Takto udelany kren vydrzi v lednici pomerne dlouho a klovek nesmi byt liny si udelat dalsi cerstvy.
25. 2. 2016 17:17
Do nastrouhaného křenu s jablky dáte sůl,cukr,ocet a zalijete trochou vývaru,je to konzervované a vydrží velmi dlouho.
30. 12. 2015 18:00
18. 10. 2015 10:57
mike přerovský: Dobrý nápad, ale to je už iný recept. prosím, o akom odpade vravíte ? Veď nastrúha sa celý očistený chren. Ja srúham na robote, ale aj ručne strúhaný sa dá v pohode.
18. 10. 2015 09:21
Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce pod víčkem i půl roku.
15. 4. 2014 23:54
Supr recepet, teď jsem to dodělal. Akorát jsem si ho trocha upravil.
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
3. 1. 2014 22:01
dnes jsem si vyryl křen, koupil jablka a udělal tuto specialitu.
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
14. 11. 2013 15:43
Přečetla jsem si návod -něco podobného jsme kdysi dávno také dělávali. Tak se do doho pustím - křen jsem si vykopala na zahradě a
a dám se do práce.Díky za recept.
a dám se do práce.Díky za recept.
15. 10. 2013 11:55
deda:to znamená,že když při míchání - vaření tohoto roztoku dáš vařečku ven tak se musí táhnout cukernatá voda jako nitJe to jednoduché,ale možná to složitě píšu,třeba to někdo vysvětlí lépe
15. 10. 2013 11:44
cvo znamená pojem:.....voda na nit.....?
14. 8. 2013 10:04
veramarie.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
23. 8. 2012 12:18
Moc děkuji za rady.
23. 8. 2012 11:45
Já křen očistím a celé kousky např. 20 cm vrznu do pytlíku a zamrazím, pak jen vytáhnu - nastrouhám potřebné množství a hned vrátím zpět, vydrží celý rok
23. 8. 2012 10:32
Jitka (neregistrovaný/ná):nevím zkus ho dát do sklepa do písku a nebodole v lednici v tom šuplíku mě v mikrosáčku taky dost dlouho vydržel a myslím když si ho nastrouháš a dáš do krabičky do mrazáku, vydrží určitě taky
23. 8. 2012 08:20
Prosím může mi někdo poradit zda se dá takto uchovávat samotný křen?Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Aby vám bylo teplo: Vsaďte na 15 potravin, jež vás zahřejí i v té největší zimě
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Další recepty
Tématické fráze: křen s jablky kren s jablky recept kren jablkovy kren kren s jablkem křen s jablkem recept recept na křen s jablky strouhaný křen s jablky křen recepty jablka s křenem křen recept recepty kren recept křen s jablky křen s jabkama jablkový křen recept domácí křen recepty jablka s křenem recept jablkový křen jablka s krenem recept jablečný křen
Suroviny: jablko, křen, ocet, cukr, voda
Jablkový křen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G870
27 názorů