Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melouny

Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, což pravý marcipán (kupovaný) se svou nažloutlou barvou nedokáže.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 10. 2010 19:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

80 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 501 kJ / 7 051 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky426,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy685,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala od své dobré kamarádky Zdeničky a vypadá to, že už se žádné vánoce bez tohoto cukroví neobejdou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

27. 10. 2018 20:21

vera616: mandle lze určitě použít místo ořechů a místo bílku bych asi použila trochu medu, nebo kukuřičný sirup...

hospodyne

27. 10. 2018 11:55

vera616: my je děláme z mandlové moučky - kolem Vánoc ji kupuji v Lidlu od fy Belbake. Je krásně bílá z blanžírovaných mandlí a velice jemná. Je po 200g. Kupuji si ji i do mražáku do zásoby třeba do laskonek, makronek, bílého obalu krému v kávových zrnech ...Vlastnoručně nejsem schopná takové jemnosti docílit.

casino casino

27. 10. 2018 04:49

vera616:
Místo vlašáků lze použít mandle :yes:
Bílek bych vynechal (jako pojivo stačí cukr a kapka vody) :-)

vera616

27. 10. 2018 04:31

dobry den,
chtela bych tento recept udelat na letosni vanoce,mam ale alergii na vejce a orechy.da se mat mistň orechu mandle?a je nejaka nahrazka za bilek?diky moc.v.

marcela-koutna

26. 12. 2015 11:17

mnam:-)

Hruba Irena

14. 12. 2015 21:37

meloun

mamaka mamaka

20. 12. 2013 17:37

je to to nejúžasnější cukroví aké jsem kdy viděla a jedla.Akorát to nebyli udělané Melouny ale Citrony. Ale úúúžasné:-K:-D:-)):-p:-p:-p:-p:-p

hanahcotton hanahcotton

19. 12. 2013 15:55

Renata:ten cukr na obalení je tam potřeba:yes:...a mezi zuby neskřípe ;-):-))

Renata

19. 12. 2013 12:17

Ten cukr krystal na obalení je tam potřeba? A neskřípe to pak mezi zuby?

fulinda

13. 12. 2013 23:19

Piškoty vyzkoušené.akorát přidáno více bílku a vypadá to celkem dobře a je.to i dobré ;-)

hanahcotton hanahcotton

13. 12. 2013 18:23

fulinda:no to nevím...díky ořechům je hmota vláčnější, protože jsou mastné...:-S s piškoty netuším, jak to půjde zpracovat;-)....potom asi bude potřeba trochu improvizovat a v případě, že se hmota bude špatně pojit, tak asi přidat trochu rumu :yes:...ale opravdu nevím...:-K

fulinda

13. 12. 2013 18:03

Můžu dát misto ořechů piškoty?

hanahcotton hanahcotton

12. 12. 2013 08:58

jiji:tak šup s ním do lednice a nechat chvilku ztuhnout...;-)

jiji

11. 12. 2013 13:43

Výsledek je dobrý ale těsto se hrozně lepý:no::-K:-K

jiji

11. 12. 2013 13:41

Je to uplně užasný:yes::yes::yes:

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: meloun recepty recepty z melounu cukroví melounky meloun cukroví melouny melounky cukroví recepty s melounem meloun recept recepty meloun cukroví ze sušeného mléka jak zpracovat meloun recept meloun melouny cukroví nepečené melouny krájení melounů vánoční cukroví melouny nepečené cukroví melouny cukroví meloun marcipánové melounky melouny recept

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mléko sušené, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, potravinářské barvivo zelené, potravinářské barvivo červené, cukr krystal, čokoláda

TopRecepty.cz

Melouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8PW