jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

"Roštěná" omáčka

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

1 cibule, hladká mouka, asi 1 kg vepřového ramínka (plece), houby (čerstvé, sušené nebo žampiony), sůl, pepř, olej, kostka masoxu, 1 lžička vegety.

Postup přípravy receptu

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je podlejeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme měkké houby, kostku masoxu a lžičku vegety. Popřípadě zahustíme.

Poznámka

Omáčku nezahušťuju, chutná nám víc. Vyzkoušejte, je moc dobrá :)

Autor Autor: (Jana)
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu ""Roštěná" omáčka"

autor: majka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.11.2013 15:29:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kuřecí rizoto- na nudličky nakrájíme sojové maso,dáme vegetu,masox...............................................

autor: marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.11.2013 15:23:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no super ,bezva! masox ,vegeta,to fakt musí být dobrota!!!!!!!Co to nazvat vepřové na žampionech a nemusíte se dohadovat.To už nikdo neumí vařit bez té chemie?

autor: DPoislova
vloženo: 07.08.2013 14:10:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bylo to dobré :) vařila jsem to hodinu a půl, než maso změklo, ale výsledek stál za to :) akorát jsem ji mohla zahustit.. tak příště :)

autor: DPoislova
vloženo: 06.08.2013 20:48:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zítra se ji chystám poprvé udělat... smajlik a použiju hovězí, tak uvidíme, snad se povede smajliksmajliksmajlik moc se těším smajliksmajliksmajlik

autor: Lucifer (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2013 08:43:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat, jsem nová v kuchyni, nikdy jsem nevařila, tak se jen chci zeptat, jak dlouho se to přibližně vaří s vepřovym masem?smajlik smajlik

autor: vladula (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2012 11:34:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nezalezi na druhu masa,veprove je dokonce lepsi,levnejsi a hlavne si lidicky zvykejte,protoze hoveziho je v cesku nedostatek smajlik.Zkupuji ho turci,polaci a dalsi.Kdyz nam v cesku nejake kraviny tustanou,budeme radi ale to masicko stejne nezaplatime.Takze hura do chovu prasatek at mame co jist.smajlik Jinakrecept uzasny,spousty bodusmajlik

autor: Marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2012 10:51:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Řešíte zbytečně věci,které nejsou důležité..:) slovičkaříte..já to našla..aniž bych hledala hovězí..a nejsem sama,jak vidím..:)

vloženo: 05.12.2011 12:12:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

n:jsem ráda,že jsi si všiml/asmajliksmajlik

Jinak autorce děkuji za vysvětlenísmajlik

autor: n (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2011 11:36:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jsi nejaka chytra na???simona kucerovasmajlik

autor: Daqy (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2011 10:50:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no veprova rostena nema chybu hovezina me nechutna a navic je drahasmajlik

autor: Hana Tippeltová (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2011 09:03:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jestli můžu recept malinko vylepšit tak naklepane,osolené a opepřené maso potřete z obou stran plnotučnou hořčicí a poté vložte do mouky. Do omáčky také přidávám na čtvrtky nakrajené kyselé okurky. smajlik

vloženo: 10.11.2011 11:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný,nemá chybusmajlik

autor: Janina (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2011 11:27:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě uvařeno,mňamka smajlik Posílám bodíky

autor: Milan (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2011 11:11:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přesně takový recept jsem hledal. Hovězí nám nechutná a je drahé, roštěnou omáčku máma dělala určitě taky z vepře. Název je v pořádku, prostě se omáčka jmenuje podle původní ingredience. smajlik

autor: nejde o jméno (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2011 18:25:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.cz/recept/15300_/rostena/_omacka/Ano starší ji znají jako, roštěnou v prvé řadě, omáčku o jedinečné a nezaměnitelné chuti. Nebo roštěnky a to vždy z vepřového masa. Nemá to nic společného dle názvu masa. Tak ji vařila, prabába, bába,máma i Já.

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2011 07:47:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rychlé,jednoduché a mooc chutné...všem vřele doporučuji vyzkoušet a děkuji za bezva receptsmajlik

autor: sarinda77
vloženo: 14.05.2011 07:58:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrotasmajliksmajlik

autor: Tomik (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2011 20:34:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Něco podobného jsem chtěl vždycky umět uvařit a teď už to umím, díky bylo to skvělé...

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.01.2011 12:10:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem tuhle výbornou roštěnou poprvé uvařila a opravdu jsme si celá rodinka pochutnali!Děkuji za skvělý receptsmajliksmajliksmajlik

autor: Syrda (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2011 12:58:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Před chvílí jsem to dodělal. celá rodina si velmi pochutnalasmajlik

autor: bena2222@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.11.2010 20:53:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já tuto roštěnou taky tak vařím -přidávám do hotové trošku plnotučné hořčice. Máme to všichni moc rádi a taky ten název roštěná se u nás používá.smajlik

autor: hobllinka
vloženo: 17.11.2010 18:03:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no nevím kolik ale dávala jsem aby bylo maso ponořené.... pak se přileje podle toho kolik chceme omáčky smajlik a omáčku dochutíme smajlik

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2010 12:25:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat, kolik bych tam měla dát cca vody. Nejsem moc zkušená kuchařka, teprve se učím. Manžel má rád roštěnou od rodičů, chtěla bych ho překvapit.smajlik Jinak recept vypadá samozřejmě více než dobře.

autor: Janinaa (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.11.2010 15:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

už vařím a nemůžu se dočkat až to bude hotovésmajliksmajlik

autor: hobllinka
vloženo: 07.11.2010 12:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no já tu omáčku dělám do velkýho hrnce smajlik a stejne na druhej den nikdy nezbyde smajliksmajliksmajlik

autor: Toníček (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.11.2010 18:43:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ať se to jmenuje jak chce, bylo to dobré

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.11.2010 17:09:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to dělala přesně podle toho a omáčku jsem měla totálně slanou a to jsem dala jen půl masoxu a tu lžičku vegety, takže opatrně s tím masoxem...smajlik

autor: hobllinka
vloženo: 01.11.2010 20:10:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda že vám chutná,my se po ní můžeme utlouct.smajlik

autor: Barča (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2010 14:19:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsme dneska tuto roštěnou vyzkoušli a bylo mi řečeno bylo to výborné, já si Tě vážně asi vezmusmajlik) TAKŽE DÍKY smajlik

autor: Jelen (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2010 09:13:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobré moc dobré už jdu vařitsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: janule (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2010 12:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, já to znám z domu taky pod názvem roštěná a kupodivu přesně tento recept jsem hledala. Děláme doma jen s vepřového, jelikož hovězí je příliš drahé a tato "roštěná" mi přijde chutná. Takže se nad tím moc nepozastavujte...jsou i tací, co to jako roštěnou nazývají i když to z toho masa prostě není. Nenapsala to nikam do kuchařky, tak si myslím, že se nic neděje. Já Hobllince děkuji a jdu se pustit do vaření smajliksmajlik

autor: MajkaM
vloženo: 14.10.2010 06:40:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hoblinko,kdysi jsme dělali roštěnou z hovězího, ale časem jsme ji začali dělat z vepřového, protože hovězí nějak nemáme rádi. Ale název zůstal "roštěná". A všichni kolem vědí o co jde. A děláme úplně stejně, jen nakonec přidáváme plnotučnou hořčici.

autor: zizala
vloženo: 13.10.2010 22:35:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Před časem tu proběhla "bitka" pod receptem Zajíc provanc, taky kvůli názvu. Já jsem si to odskákala se vším všudy. Hoblinka píše, že má k tomuto názvu své důvody. Tak ji nechte, nerada bych si myslela, že její důvody jsou pro některé z vás méně důležité než důvody autorky výše uvedeného receptu smajlik

autor: danielle (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.10.2010 22:09:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hobllinko, myslím, že tě tu nikdo nechtěl kritizovat, ale uznej, že pod tím názvem bude asi každý hledat něco jiného... smajlik

autor: hobllinka
vloženo: 13.10.2010 18:33:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

když se vám to nelíbí tak ho nedělejte... kritizovat dokáže každej smajlik

vloženo: 13.10.2010 16:42:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hobllinkasmajliksmajliksmajlik, no, tys tomu nasadila korunu!!smajlik Chápej, myslíš to dobře a recept je fajný, ale "Vepřová Roštěná omáčka", to snad..smajlik Tak snad by to šlo takhle, co říkáš...Vepřová na způsob roštěné, nějak tak, jak ti radí maris a snad se na nás nebudeš zlobitsmajlik

autor: hobllinka
vloženo: 13.10.2010 15:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spokojenost smajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 13.10.2010 14:02:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hobllinko, prosím, neuraž se a neber to ve zlém, není to tak myšleno, ale vepřová roštěnka není, co recept přejmenovat např. Vepřová plec na způsob roštěnky ? Pod názvem Roštěná omáčka ani Tvůj recept nikdo nenajde a to by bylo škodasmajliksmajlik

autor: hobllinka
vloženo: 13.10.2010 13:34:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My máme vepřové radši než hovězí smajliksmajlik

autor: Klariska
vloženo: 13.10.2010 12:41:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Líbí se mi nápad nahradit roštěnku levnějším vepřovým pleckem a zachovat způsob přípravy smajliksmajlik. Jen by to možná chtělo poupravit název, Roštěná z vepřového nebo Plecko alá roštěná...smajlik

autor: hobllinka
vloženo: 13.10.2010 11:50:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to netuším, recept mám po babičce prostě tomu tak říká smajliksmajliksmajlik

vloženo: 13.10.2010 11:46:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímalo by mne, proč se to jmenuje roštěná omáčka,když je maso vepřová plecsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

omáčka z vepřového rostena omacka roštěnky z vepřového masa roštěná omáčka z vepřového vepřová roštěná recept recept na rostenou omacku recepty roštěnka z vepřového masa roštěná omáčka z vepřového masa vepřové roštěnky recept roštěná omáčka omáčka roštěná omáčky rostena omáčky z vepřového masa roštěná roštěná recepty rychlá roštěná recepty roštěná omáčka rostena z veproveho rostena na houbach z veproveho masa recept roštěná recept na roštěnou veprova rostena omacka recepty rostena roštěná vepřová vepřová roštěná roštěnky recept omáčka z roštěné rostena z plecka omáčky omáčka roštěná recept roštěná rostena z veproveho masa roštenka omačka veprova omacka recepty z roštěné recept roštěná omáčka s vepřovým masem recept na roštěnou omáčku z veproveho masa omáčky recepty rostenna jak se vaří roštěná rostena omacka recept vepřová roštěná na houbách




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty