Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2010 18:53

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 937 kJ / 1 419 kcal
Bílkoviny42,59 g
Tuky17,76 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy265,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z magazínu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

30. 1. 2024 21:34

Je moc dobrá, měkká a nadýchaná :yes:

mysulka mysulka

24. 10. 2010 20:11

:yes: ta vypadá úžasně;-):yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2010 08:33

Mmm, s tím lilkem bych si dala hned :-p

Patricie

23. 10. 2010 23:46

:-O:-OMoc pěkné:yes::yes:+

Pajaska Pajaska

23. 10. 2010 22:26

Nemám slov.:yes::yes::-)

Eliza Eliza

23. 10. 2010 21:12

Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...;-)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce. :-)

petrzelka

23. 10. 2010 21:06

:-p:yes:a k tomu ten lilek určitě pásl,že?

Suvicka Suvicka

23. 10. 2010 20:56

Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum. :-K:-K:-K

Eliza Eliza

23. 10. 2010 19:58

Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše...;-) Díky, díky, jsi zlato. :-K

Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla ;-). Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...;-)

spagetka spagetka

23. 10. 2010 19:51

Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci

Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo

Eliza Eliza

23. 10. 2010 19:38

Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...;-)
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím. ;-):-8

michsamant michsamant

23. 10. 2010 19:30

:yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 10. 2010 19:16

Elizo, DP - tvoje nová kámoška?:-);-)
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy:yes::yes::yes::yes:

rebeka rebeka

23. 10. 2010 19:11

Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilek;-)dělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváči;-)tak to je dokonalá symbióza;-):yes:

Suvicka Suvicka

23. 10. 2010 19:10

Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. :-) Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre. :yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia fokacio focaccia recept foccacia z domácí pekárny foccacia video postup domácí foccacia foccacia domácí pekárna recepty pro domácí pekárnu domácí focacia recept focaccia fokacia focacio recept na focaccia foccacia v domácí pekárně focaccia recept na plech focaca šalvěj recepty foccacia se šalvěji

Suroviny: voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr krupice, droždí sušené, šalvěj sušená, česnek, olej olivový, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ0k