jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Základní piškotové těsto

Základní piškotové těsto
Náplň: tvaroh,našlehaná šlehačka,postrouhaný 1 banán a 2 jablka
nahoru
Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto Základní piškotové těsto
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky
Doba přípravy Doba přípravy: pečení 15-20min. při 170st.

Suroviny:

6 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
- zde platí poměr 1 vejce=1 lžíce cukru=1 lžíce mouky
proto lze upravit - menší plech, menší množství

Postup přípravy receptu

1.Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr, znovu vyšleháme do tuhé pěny.
2.Zlehka vmícháme (už ne šlehačem) např. stěrkou žloutky.
3.Nakonec opět zlehka přimícháme mouku po částech a přes sítko.
- Pokud chceme dělat kakaové piškotové těsto, dáme 5 lžic mouky + 1 lžíci kakaa.

- Troubu zapneme hned, jak začneme šlehat piškot, aby se dostatečně zahřála
- Jemné piškotové těsto zpracujeme rychle (dlouhým stáním těsto padá a ztrácí lehkost)
- Rozetřeme jej na pečící papír a dáme hned do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20min. na 170st.
- Troubu 10-15 min. neotvíráme! aby se teplota nesnížila a piškot neklesl.
- Upečený piškot poznáme tak, že začne povrch krásně tmavnout a nádherně vonět a upečený piškot se začne oddělovat od boků plechu. Vyndáme jej z trouby, zkusíme špejlí a pokud není suchá a lpí na ní řídké těsto, dáme piškot dopéct.
- Základní piškotové těsto je vhodné na rolády, řezy nebo dorty.
- Pokud děláme roládu, tak ještě teplou roládu obrátíme na vlhkou utěrku (nebo suchou, ale pocukrovanou moučkovým cukrem), stáhneme pečící papír, otočíme jej a čistou stranou opět přiložíme na piškot. Takto celou roládu i s utěrkou stočíme a necháme vychladnout.
Díky vlhké utěrce se těsto nepřilepí.
- Piškot je vhodné před natřením marmeládou nebo krémem navlhčit/pokapat ředěnou citrónovou nebo rumovou šťávou, aby nebyl suchý.

Pozn.
Přípravu tohoto piškotu mám ráda, je rychlý, stačí pořádně našlehat sníh a už jen přidáme ostatní suroviny.Roláda se vždy povede a je vysoká.

Poznámka

Toto je základní piškot.těsto hlavně na rolády, muffiny nebo i řezy.
Pokud se do něj přidá prášek do pečiva, příp. olej, mléko - připravíme si jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy - (takový piškot se lépe rozkrajuje)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
33 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Základní piškotové těsto"

autor: romcule (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.10.2014 18:51:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nejlepší piškotové těstosmajlik děkuju, rodinka si nastopro pochutnásmajlik nadýchaný, nelepil, nepotrhal se. vždycky budu používat jen tenhle recept! děkujusmajlik

autor: Kačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2014 11:51:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jdu do toho, zkusím ji udělat pro svého milého. Snad se těsto nebude lepit jako některým z Vás. Díky za radusmajlik

autor: diankap
vloženo: 06.07.2014 14:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,dnes jsem udělala vaše piškotové těsto smajlikA opravdu se povedlo děkuji moc smajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 04.05.2014 21:38:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hojo: Ahoj, myslíš jako po upečení, když odděláváš papír, že na papíře trochu zůstane??? To se mi stává také - viz obrázek, ale nijak to neřeším. Nevadí mi to, protože stáčím tak, že zůstane vidět horní upečená strana.
Jestli myslíš něco jiného, napišsmajlik

autor: hojo (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.05.2014 19:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den. Mám vždy problém lepi se mi těsto na pepicici papir mam kvalitní vždy poraďte smajliksmajlik

autor: isolee (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2014 14:07:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diky diky...dtoprecepty.czelala jsem jiny postupy...ale tento je nej nej....nadychane uuuuzasne....za par minut vytahuji z trouby. Diky smajlik smajliksmajlik

autor: Paca (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2013 21:40:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já léta dělám piškotové těsto - vyšlehám žloutky s cukrem do pěny a pak lehce vmíchám sníh z bílků s moukou - a taky vždy dobrý smajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2013 15:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Top receptyVynikajici rolada,jednoducha dělala jsem jí po prvé a povedla se tak jsem hnet musela udělat druhou a s krémem vynikajicismajliksmajliksmajlik

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2013 10:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda: Super, děkuji!

autor: jahoda
vloženo: 08.01.2013 07:54:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva: Ahojky, to s mlékem, nebo vodou už je jiný piškot.
Tento je právě výborný na rolády.
Doporučila bych ti vyzkoušený a s tím olejem je fakt dobrýhttp://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp...
Měl by vyjít normálně na plech. Pokud chceš proříznout, tak raději do dortové, nebo na menší plech....smajlik

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2013 00:00:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, v jakém poměru prosím přidat mléko? Chtěla bych korpus rozkrojit a slepit krémem, tak aby to šlo lépe... Děkuji! smajlik

autor: začátečník (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.12.2012 16:00:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda holky - fakt bomba.
Jsem přesně typ, pro koho je recept určen - "Pro začátečníky"
Přiznám se, že jsem se s tím moc nemazal - všechno jsem udělal v míse robotu s metlou, kam jsem postupně jen přihazoval...
Jediný, co bych tomuto receptu vytknul je, že teď ho budu muset dělat furt!!!smajlik Ještě jednou díky.

autor: Sarah (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 14:28:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za skvělý recept . Ráda peču a tady jsem ted našla jak mám udělat piškotové těsro . Super jsem moc ráda . Jdu dělat křehký máslový řez smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.10.2012 13:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za odpověď. Když roládu sroluji jen s vlhkou utěrkou, je vše v pořádku, ale s papírem, pořád si myslím, že nemůže pára ven. Máte bezva stránky, ráda se tu kochám.Díky.smajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 01.10.2012 20:48:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kája: Káji, škoda, že nemohu vidět, jak se Ti srazila...
Já papír někdy otočím(to pro lepší rozmotávání), ale někdy to stočím přímo tak, jak je z plechu a myslím, že pokud je dobře upečená - není, co by se mělo srazit.
Možná ale nebyl piškot pořádně prošlehaný, že Ti "spadl" trochu po vytažení z trouby. Ale pokud sis prohlížela různé rolády tady na Topkách, určitě sis všimla, že každá roláda je jiná, jedna nadýchanější, jedna naopak nižší. Není to nějak na závadu, natřeš marmeládou, nebo naplníš krémem a roláda bude jak malovanásmajlik.
Základ pro příště - šlehej tak dlouho, až je sníh pořádně tuhý a ostatní suroviny lehce přimícháš (svoji roli také hraje teplota vajec - mají mít pokojovou teplotu, ne přímo vytažené z ledničky...)
smajlik žádný učený z nebe nespad, pár rolád a přijdeš na to.
P.S. Taky se mi pokaždé nepovede a když mi zrovna na ní hodně záleží - nepovede sesmajliksmajliksmajlik

autor: Kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2012 20:36:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zabalila jsem roládu i s peč. papírem a ona se mi srazila. Myslím, že když nemůže pára ven, tak se musí srazit. Prosím, poraďte.smajlik

autor: jahoda
vloženo: 23.09.2012 19:27:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Danula5396: krásně se Ti povedla a s marmeládousmajliksmajlik
Díkysmajlik

autor: Danula5396
vloženo: 23.09.2012 12:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji, skvělá roládasmajlik, rychlá, jednoduchá, dávám bodík smajlik

autor: Terrad (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2012 20:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept, jiný piškot už dělat nebudu. Příprava zabere sotva 5 minut a upečeno byl taky v cukuletu, takže jsem udělala dortíky během půlhodiny i se zdobenímsmajlik. Dokonce se mi povedly i ve formě na muffiny, protože jsem jaksi pozdě zjistila, že nemám už žádný pečící papírsmajlik.

autor: jahoda
vloženo: 21.07.2012 23:46:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jana i Marttinko díky, že zase po čase někdo "oprášil" receptsmajlik.
Hlavně mám radost, že pečete a pečete, daří se a výsledek nezklamesmajliksmajliksmajlik
Jani, prima, že experimentuješ, mně to také baví, nedokáži upéct 2x stejnou věcsmajliksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2012 22:43:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělý recept smajlik ja si udělala z pugingu a bíleho jogurtu krém těsto jsem pokapala kávou,potřela krémem a posypala nastrouhanou čokoládou .. mňam smajlik

autor: Marttinka
vloženo: 21.07.2012 12:41:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úžasný recept, úžasná roláda! smajlik smajlik

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2012 12:42:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle těsto je naprostá špička. Příprava 5 minut, člověk si doma nenasviní a přitom je z něj moc dobrá buchtička :o)smajliksmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 09.03.2012 07:37:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terka: ano, vhodíš celé žloutky a lehka je vmícháš do těstasmajlik jen vařečkou (už ne šlehačem, protože už není třeba nic šlehat - sníh už našlehaný a zbytečným šleháním by naopak piškot mohl klesnout)smajlik

autor: Terka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.03.2012 22:03:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj jenom malý dotaz žloutky mám přidat jen tak nebo je nějak našlehat? díky moc

autor: Ewunes
vloženo: 23.12.2011 20:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc super recept a ještě lepší roláda! smajliksmajlik Děkujismajliksmajlik

autor: svetlana47
vloženo: 20.08.2011 00:42:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherná roládka nadýchaná závidím těm co se to povede asi jsem antitalent na rolády mě se nikdy nepovede nevím kde dělám chybu U jiných moučníku tady s topíku nemám problém ale roláda asi není má parketa smajlik dávám bodík smajlik

autor: jahoda
vloženo: 18.08.2011 14:27:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monca.H.:
jupííísmajlik, úplně nejlepší je, když člověk něco dělá poprvé a podaří se.
Super, je vidět, že jsi šlehání nešidila a výsledek se dostavil, jen tak dálesmajliksmajlik

autor: Monca.H.
vloženo: 18.08.2011 13:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jupíííí!!smajlikMoc děkuji za príma recept.Konečně jsem se odvážila na svou 1.roládu a povedla se!!Potřela jsem ji meruňkovou marmeládou a pak pudink. krémem. smajliksmajlik samozřejmě uděluji 24.bodík a přidávám fotky smajlik
P.S.:Omlouvám se za drobivost na 2.fotce,špatně jsem ji ukrojila a pak už další příležitost k vyfocení bohužel nebyla,protože byla fuč smajlik

autor: Helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2011 16:44:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc děkuju za tento receptsmajlikvyzkoušela jsem jich spoustu,ale piškot se mi nikdy nepovedl tak,jako z tohoto receptusmajlik fakt

autor: Pajaska
vloženo: 11.07.2011 18:21:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky dobře poradily.Můžu přidat tip na šlehání bílků.Mísu a šlehač,který musí být perfektně odmaštěný,potřít citronovou šťávou.Ta šťáva jakoby zneutralizuje stopové tukové částečky.Pro krásnou tuhou pěnu je podstatná nepřítomnost jakých-koli tuků či mastnoty a stačí třeba od žloutků,které se dřív šlehačem šlehaly.A také přidat špetku soli.Někde jsem četla,ale nevím co je na to pravdy,že může vadit tlak vzduchu,pokud bydlíte ve vyšší? či nižší? nadmořské výšce.Ale tomu bych nevěřila.smajliksmajlik
Jinak ta roláda je moc pěkná.smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 11.07.2011 17:33:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vera: důležitá je také stejná teplota, pokud jsi vzala vejce rovnou z lednice. Ten zbyteček žloutku ale taky hraje roli, může být sebemenší a sníh nenašleháš a ještě jedna věc - nebyla vejce už moc stará? To totiž jde taky obtížně. smajlik
Uvidíš, že se to povede, prostě to vychytáš smajliksmajlik

autor: Hana (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.07.2011 17:24:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vera:
Nemela jste mastne nebo mokre nadobi (misu, v niz jste michala, nebo slehatko)? To by mohlo vysvetlit, ze se snih nenaslehal. Potiz taky muze nastat, kdyz je v bilku trocha zloutku. Nebo to budou ty kanadske slepice... smajlik

autor: Vera (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.07.2011 05:12:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis...

nevim proc, ale me se nepodaril uslehat bilek, 3/4 hod jsem slehala v ruce a nic, byla to takova tekuta pena, ale zhoustnout ne a ne, tak jsem vzala jine vajicka a stejny vysledek, brala jsem i jine metlicky co mam, el. slehac zde v Kanade bohuzel nemam (teda ne ze bych na nej nemela, ale nepotrebuju zase vsechno), v CR jsem si take vetsinu test delala rucne a bilek jsem vzdy v pohode uslehala, ale tady??? asi tu jsou jine slepice - vtip. Piskot jsem jeste nikdy nezkousela. No tak nic, budu muset improvizovat a nebo budu postupovat jak tady nektere kucharky uvadi svuj postup, tak jim za to dekuju a dekuju i Jahode. Priste snad uz budu sikovnejsi

autor: jahoda
vloženo: 08.07.2011 11:18:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucie K.: Lucie, toto je těsto hlavně na rolády, vajec samozřejmě může být méně (úměrně pokrátit i mouku a cukr; 1 vejce = l lžíce mouky = 1 lžíce cukru), ale piškot bude nižší.
Existuje více typů piškotových těst, ale s práškem do pečiva si nejsem jistá, zda stočíš na roládu, to se hodí spíše na plech-řezy.
Nemám vyzkoušeno. Pokud zkusíš, dej vědět, díkysmajlik
zdravím jahoda

autor: Lucie K. (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.07.2011 11:05:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept,ale je tam potřeba dát tolik vajec? Nejde místo nich (třeba dvou) dát kypřící prášek? smajlik smajlik smajlik

autor: jahoda
vloženo: 23.06.2011 21:03:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Venca:
Venco, také to takhle u jednoho rodinného receptu dělám. Celá vejce s cukrem hodím do el.šlehače a nechám to šlehat, až je pěna úplně tuhá. Protože ale tento způsob trvá trochu déle, tak ho nešlehám ručním šlehačem, u kterého musím stát smajlik
Dávám také horkou vodu a sodu nebo prášek do pečiva.
Jedná se ale už o trochu jiný způsob přípravy piškotového těsta, co se surovin týče.
Je výborný a také nezklame.smajliksmajlik

autor: Venca (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2011 18:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám piškot tak že žoutky a bílky šlehám s cukrem najednou a v půlce slehání vliju mezi metly asi půl deci horké vody, spetku soli.Rozmíchám mouku s trochou sody půl lžičky a šlehám chvíli a naliji do formy a dám do předem nahřáté trouby.Balada.

autor: Branko
vloženo: 10.06.2011 18:31:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Branko:

jahoda:Děkuju mocsmajlik

autor: Branko
vloženo: 10.06.2011 18:30:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda:Ahojky, tak vlnky byli a roládka je spapaná a byla výborná !!!! Potřela jsem jí rybízovou marmeládkou a všichni mi jí chválilismajlik Takže ženy, děkuji mooocsmajlik

autor: jahoda
vloženo: 09.06.2011 16:24:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Branko: Ahoj, ahoj, já rozetírám také stěrkou, ale takovou plastovou do ruky, má na jedné straně hránky, že je vlastně i na zdobení. Ale v podstatě je jedno, čím to uhladíš, třeba nějakou špachtličkou (či jak se to jmenuje - na servírování dortíků...)-
Doufám, že Ti to nakonec dobře vše dopadlo a byla jsi spokojená. Vlnky vůbec nevadí, ty se srovnají krémemsmajlik a právě, pokud zůstanou vlnky i po upečení, tzn., že jsi poctivě šlehala a dobře upekla. Protože, pokud se málo ušlehá, tak po upečení lehce piškot spadne (ale až takový problém to také není, to jen, kdyby se Ti to náhodou stalo).smajlik
Tak ať se Ti daří v tom kuchtění smajlik

autor: Branko (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2011 15:12:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak se vám nejlépe rozetírá to těsto, respektive čím??? Já jsem ho rozetřela na plech klasickou stěrkou, ale jak to pozoruju při pečení, tak tam mám vlny, asi jsem ho nerozetřela rovnoměrně. Jinak děkuju mnohokrát,jsem laik,ale pečení a vaření mě moc baví smajlik

autor: Branko (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2011 14:54:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už je to v troubě, jsem zvědavá, jak to dopadne. Mnohokrát děkuji za rady, dělám ho dnes poprvé a to mám piškotové těsto tolik ráda !!!

autor: jahoda
vloženo: 17.05.2011 18:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Štěpánka: tak to je mi lítosmajlik, ale důležité je pořádně našlehat, péct dostatečnou dobu a neotvírat zbytečně troubu - nemůže Ti piškot spadnout. Pozor, on ale tento piškot trochu klesne po upečení, protože tam není žádný prášek do pečiva, ale to není na závadusmajlik
Nebo jsi neměla piškot ještě upečený?
A cukru můžeš přidat, to je na Tobě, ale musíš počítat s tím, že piškot osladí krém, nebo náplň, kterou dáš a tuto si přislaď podle svého.
Snad se příště podaří. Ale žádný učený z nebe nespadsmajlik, jednou se nedaří, podruhé se zadaří. Nevzdávej to, jen tak získáš praxismajliksmajlik

autor: Štěpánka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.05.2011 16:03:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak akorád mam dopečeno a nevim teda. ze začátku to vypadolo krásně. moc hezky naběhlo ale v zápětí hned spadlo. co jsem udělala špatně?smajlik a šlo by tam dát třeba o trochu více cukru?připadá mi málo sladké nebo tím bych to zkazila?

autor: jahoda
vloženo: 10.05.2011 22:36:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evča:smajlik musíme si pomáhat, no nesmajliksmajlik

autor: Evča (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2011 22:27:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak Jahůdko ,mockrát ti děkuji.Zkoušela jsem ten tvůj odkaz kakaový olejový korpus a moc se povedl!!!! Takže ještě jednou DĚKUJI za tvou radu!!!!smajlik

autor: jahoda
vloženo: 01.05.2011 15:15:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marlyn:smajliksmajlik díky
Ale není to jen receptem, ale i Tvojí šikovnostísmajlik

autor: marlyn
vloženo: 01.05.2011 14:52:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fakt jsem nečekala, že se tak povedesmajlik opravdu doporučuji, posílám bodíksmajliksmajlik

autor: marlyn
vloženo: 01.05.2011 14:07:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

právě dělám, tak snad se povedesmajlik

autor: lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.04.2011 12:47:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuji skvele

autor: rebeka
vloženo: 14.04.2011 22:45:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda:nooosmajlikjá už jsem taková kecalkasmajliksmajlikale tak heby jako ty,ji nemámsmajlikvejcetama to nebudesmajlikasi rukamasmajliksmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 14.04.2011 22:05:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:smajliksmajlik
Díky moc, mluvíš, mluvíš, ale šlehat umíšsmajliksmajlik
Je pěkná, nech ji tam.

autor: rebeka
vloženo: 14.04.2011 14:59:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda:výýýborná,nadýchanásmajliksmajliksmajlikale zapomeň,že je v mém provedení tak krásná,jako ta tvojesmajliksmajlik ale je fakt dobrá,foto snad ani nebudu přidávat,abych neodradila možné zájemce o tento receptíksmajliksmajlik
tobě děkuji,bodík už jsem udělilasmajliksmajlik

autor: Evča (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2011 16:45:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moooc ti děkuji,určitě vyzkouším a dám vědětsmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 07.04.2011 16:16:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evča:
Evi, ze 6 vajec Ti určitě bude stačit. Na plechu 40x30cm to mám vysoké asi 1,5 cm i více, takže záleží, jak vysoký chceš dort a jestli jej chceš rozkrojit..
Pokud budeš krájet, možná bych Ti raději doporučila od Isindyhttp://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp... nebo
http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...
z toho důvodu, že olejové se lépe rozkrajují.smajlik
Toto těsto je výborné spíš na roládu, nebo řezy, kdy je jen překrojíš napůl a dáš třeba na sebesmajlik

autor: Evča (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2011 14:26:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky prosím ,stačilo by to na dort. formu 26 cm,nebo bych musela přidat? smajlik

vloženo: 02.01.2011 00:20:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oceňuji, je to dokonalé!!! ;) Udělala jsem řezy s ovocem a želatinou a těsto bylo úžasné i když jsem ho trošičku "ošulila" a místo 2 celých vajíček jsem dala 2 bílky... smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik

autor: jahoda
vloženo: 05.11.2010 20:23:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nametelko, díky. Ráda čtu, když někomu recept pomůže a podaří se. Budu ráda i za přidanou fotkusmajliksmajlik
Daniello, to máš velkou pravdu a vlastně jsi mi to také připomněla, že je jedno, z kolika vajec, ale co vajec, tolik lžic ostatních surovin. Já mám ráda vysokou roládu, tak těch 6 mám odzkoušeno, že mi vyhovuje smajliksmajlik

vloženo: 05.11.2010 19:50:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle testo delavala maminka a pokazde zduraznovala, ze je dulezity stejny pocet ingredienci, vajicka, mouka , cukr. Nezalezi, jestli 6 nebo 5, ale dodrzet pomer, krasne se to pamatuje a pokazde piskot vyjde na jednicku. Recept zaslouzi bod pravem..smajliksmajliksmajlik

autor: nametelka
vloženo: 05.11.2010 18:35:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sice se neřadím k začátečníkům (mám už hodně napečeno), ale perfektní piškot jsem našla až teď smajlik Vážně perfektní těsto, zůstalo krásně vysoké i po upečení, řezy už se chladí. Všem tenhle recept můžu vřele doporučit, vážně nemá chybu smajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 24.10.2010 09:52:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu klasika. . . Dělám stejně smajlik

autor: indulina28
vloženo: 24.10.2010 08:24:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

klasika..

autor: Patricie
vloženo: 23.10.2010 23:50:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikPrimasmajliksmajlik+

vloženo: 23.10.2010 23:49:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle právem patří na náš web. Určitě to mnozí ohodnotí. No a protože piškotové těsto ovládámsmajlik, tak ti bez vyzkoušení můžu dát bodasmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 23.10.2010 22:28:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahodo, paráda smajlik

autor: petrzelka
vloženo: 23.10.2010 21:49:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejsem žádný začátečník,ale ráda jsem si recept přečetla a dodatečně se poučila.Díkysmajliksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 23.10.2010 20:52:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Z tohoto piškotu dělám rolády, které se vždy povedou.smajlik Je to jednoduchý a osvědčený recept. Vřele doporučuji.smajliksmajliksmajlik Jahodo, +7.smajlik

autor: Jenny
vloženo: 23.10.2010 20:44:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: xanny
vloženo: 23.10.2010 20:41:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky dávám bodík smajlik, je to krásná vzpomínka na moji babičku smajlik

autor: AniCiz
vloženo: 23.10.2010 20:13:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 23.10.2010 19:40:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takovych receptu neni nikdy dost. Zacinajici kucharinky urcite oceni. Take cenim - 2. bod mas udelen. smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 23.10.2010 19:36:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

určitě anosmajlika nejen začátečníkůmsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 23.10.2010 19:29:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jednoduché piškotové těsto piskotove testo na plech recept piškotové těsto na roládu rychlé piškotové těsto piškotový těsto recept na piskot těsto na piškotový dort recept na piškotové těsto na dort piškotové těsto nejlepsi recept na piškotové těsto piškotová těsta recepty piškotové těsto piskotove testo recept na dobrý piškot testo na roladu recept- piškotové těsto na plech piškotové piškot recept piškot piškotové těsto dort těsto na piškot na plech zakladni piskotove testo recept piškotové těsto piškotové těsto s olejem základní piškot piškotové těsto na plech roláda piškotove těsto na plech dort z piškotového těsta základní těsto na dort jak upéct piškot rolady z piskotoveho testa piskotove testo na dort recept piskotove testo na dort piškotové těsto recept těsto na piškotovou roládu jak udělat piškotové těsto piskot testo základní recept na piškot jednoduché piškotové těsto na dort nejlepší piškotové těsto zakladni recept na piskotovy korpus těsto na piškot




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty