Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablkový řez

Pokud máte nadbytek jablek a nechcete už o štrúdlu ani slyšet, zkuste osvědčený recept na úžasné jablečné řezy. Jsou křehké, vláčné a velmi jednoduché. Nejlépe chutnají druhý den po upečení, ale málokdy je tak dlouho ubráníte nájezdu rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 10. 2010 14:59

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 141 kJ / 4 575 kcal
Bílkoviny57,53 g
Tuky160,88 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy697,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlepší jsou řezy vychlazené v ledničce. Těsto je křehké a náplň se pečením změní na pudink s jablíčky. Je možné podávat se šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Helena9999 Helena9999

19. 1. 2020 23:59

Těsto je drobivé, tak jsem přidala 1 vejce a pol.lžíci citronové šťávy a dělala jsem dvě dávky na normální plech 43x38. Jedna dávka je na plech 35x25. Po přidání vejce a citronové šťávy se s těstem lépe pracuje a na chuti neubere.

Jana

13. 5. 2017 23:29

Zdravím,těsto sem dělala přesně podle receptu,ale bylo dost drobive a na klasický plech sem ho měla málo.
Jinak výborný koláč

Dana

24. 3. 2017 17:17

casino: Jablka krájím na měsíčky a je to vynikající peču ho už asi 20 let

stepanka venclova

5. 1. 2017 08:20

Ahoj chci se zeptat do testa se zadne vejce nedavaji?

Majkaa Majkaa

14. 11. 2016 19:35

Skvely kolac, Vrchni testo jsem dala na chvili do mrazaku a nastrouhala:yes::-p

casino casino

16. 10. 2016 12:11

A je to v troubě!:-D
Trošku jsem měl strach z těsta pouze z ph mouky, že bude krátké... NEBYLO:yes:
Trošku jsem měl strach že těsta bude málo... NEBYLO:yes: (sice jsem si napřed vykrojil horní plát, že abych vršek nemusel posléze lepit jak vlašťovka hnízdo)
Trošku jsem měl strach že pudinku bude moc...NEBYLO:-) Nakonec, ač jsem jabka trošku podlábil a slil mošt, tak to zhltlo 3 sáčky.
Ale proč tak juchám?
Mám stejné struhadlo jako je na fotečce, ale ke strouhání na plátky ho nepoužívám (zdají se mi silné, na W-krouhači vytvořím tenší) Ale vzhledem ke 3! štěrbinám je práce 3x rychlejší:yes: a riziko že přijdu o hánky je dvoutřetinová:-D Příště na štrúdle jedině toto struhadlo:yes::yes:
***
Přiště napřed těsto na plech a teprve pak míchat náplň po lehkém vyždímání jablek; jinak náplň pustí šťávu a pudinkový prášek to postudenu nezahustí.
Přiště horní plát nachystat větší než spodní - vrchní se pečením "zdrcne"
Pečení asi dopadne dobře... a kdyby náááhodou neééé, tak to sem, samozřejmě, napýýýšu:-D
Edit:
Příště vyložit spodním těstem i boky plechu. Náplň něco málo čehosi pustila a neznám lepší UHU, než připečený cukr, škrob a kyselinky:-D
***
No, hrnkové rcp nemám v oblibě (tady těch 12 lžic cukru krupice je asi 250g), ale bude už někdo od tý dobroty a odpoví Luciemlynarikova: , he?:-)

Luciemlynarikova

22. 4. 2016 04:54

Nemám váhu,mohl by mi prosím někdo napsat hrnkový recept..?

Romča

21. 4. 2016 12:53

Velmi dobre a rychle ja testo nastrouhala i spodni cast dole i vrchni je to rychlejsi :-*

iwana

14. 4. 2016 21:03

Tyhle řezy dělám už dlouho, mnohem chutnější jsou druhý den(tedy pokud vydrží;-) a zrovna tak jsou skvělé s tvarohem(cca 3-4 tvarohy na velký plech), do kterého taky dávám pudingový prášek. Mimochodem, ten dávám i do jablíček ve štrůdlu, skvěle totiž "sváže" tekutinu. A ještě jedna poznámka, těsto nechám alespoň půl hodiny odležet v lednici, líp se s ním pak pracuje.

Markéta

13. 9. 2014 19:47

Dnes jsem zkoušela a je super, akorát jsem musela dát více mléka :)
:yes: :-)

anna

31. 1. 2014 08:10

:-K:yes:

Zuzka

18. 11. 2010 23:49

Vyborne, diky :-) testo slo spatne valet, vymackala jsem jej na plech a nahoru jsem testo nastrouhala nahrubo, dobre a jeste to pekne vypada :yes:

akras.80

28. 10. 2010 12:35

Bibinko, děkuju. Mřížka je dobrý nápad páč já s tím taky trochu bojovala nahoře, určitě by šlo těsto nahoru i nastrouhat ;-).... děkuju za nápad i fotky

Bibinka Bibinka

27. 10. 2010 21:23

Akras.80, dnes jsem upekla tvůj lehký jablkový řez, dělala jsem ho na běžný plech a nahoru mi vyšlo malé množství těsta, tak jsem udělala navrch mřížku a můžu říct, že je výborný a ten nápad s pudinkama do jablíček je suprovej. Dávám ti nejen 14.bod, ale i 2 fotky:yes:

Dana61

26. 10. 2010 12:07

Šárko, tohle jsou u nás velmi oblíbené řezy - já dávám ještě pro obměnu kousky oříšku a rozinky. Jsou velmi vlhké a báječné:yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablkové řezy jablkové řezy nejlepší recepty z jablek řezy s jablky rezy z jablek nejlepší recepty z jablek jablkový řez nejlepší moučníky z jablek jablkové řezy na plech nejlepsi jablkove řezy jablkové recepty jablkové řezy výborné recepty s jablek jablkový recepty s jablky moučník z jablek nejlepší křehké řezy recept z jablek řez s jablky křehké řezy z hery

Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, cukr krupice, mléko, kypřící prášek, jablko, cukr krupice, pudinkový prášek

TopRecepty.cz

Křehký jablkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXjO