jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Panna Cotta

Panna Cotta
nahoru
Panna Cotta Panna Cotta Panna Cotta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
Doba přípravy Doba přípravy: 20 minút + príprava
Počet porcí Počet porcí: 5-6

Suroviny:

1000 ml 33%-nej sladkej smotany, 6 ks plátkovej želatiny, 3 PL cukru krupica a 3 vanilkové cukry alebo 6 PL cukru krupica a 4 vanilkové lusky, 4-5 PL studenej vody

Postup přípravy receptu

Do hrnca vylejeme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a cukor, rozmiešame so šľahačkou. Varíme na veľmi miernom ohni za stáleho miešania. Zmes nesmie vrieť, udržiavame teplotu okolo 80 stupňov.Do 4-5 PL studenej vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minúty, aby nabobtnala a potom ju vyžmýkame. Vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Naplníme do pohárov. Vložíme stuhnúť do chladničky, minimálne na 6 hodín. Pred podávaním ozdobíme ovocím, čokoládou...

Poznámka

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Panna Cotta"

autor: casino
vloženo: 26.02.2014 18:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)

Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...

autor: catherina
vloženo: 12.01.2012 19:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala smajlik smajlik

vloženo: 26.10.2010 10:44:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka Remková, veľmi pekne dakujemsmajlik

vloženo: 26.10.2010 10:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

vloženo: 26.10.2010 10:33:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenostismajlik

autor: Svetlana
vloženo: 26.10.2010 09:55:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...smajliksmajlikPanna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...smajliksmajliksmajlik

vloženo: 26.10.2010 09:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybraťsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.10.2010 08:54:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.10.2010 08:50:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?smajlik To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.

vloženo: 26.10.2010 08:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.10.2010 08:09:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikvypadá to lákavě, Ibismajlik...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. smajlikjeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

panaccota recept zákusek panna cota panna cotta recept s italem v kuchyni s italem v kuchyni recepty s italem v kuchyni recepty panacota recept na panacota pana cotta s italem v kuchyni pana cota recept recept panna cota s italem v kuchyni panacota panacota recept panacotta recept recept na panna cotu pana cotta panna cotta panna cota panna cotta.cz recept na panna cottu panna cotta s italem v kuchyni pana cotta recept recept na panna cotta s italem v kuchyni panna cotta recept na panna cota pannacota pannacotta panacota s italem recept panacota panna cotta recept panna cotta s italem moučník panna cotta panacota s italem v kuchyni panna cotta s želatinovým ztužovačem moučniky jogurtová panna cotta pana cotta recept s italem recept panna cotta recept na pana cotta jak uvařit panacota zakusek pana cota panna cotta originál recept s italem v kuchyni recepty moučníky panna cotta recepty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz