jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Panna Cotta

Panna Cotta
nahoru
Panna Cotta Panna Cotta Panna Cotta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
Doba přípravy Doba přípravy: 20 minút + príprava
Počet porcí Počet porcí: 5-6

Suroviny:

1000 ml 33%-nej sladkej smotany, 6 ks plátkovej želatiny, 3 PL cukru krupica a 3 vanilkové cukry alebo 6 PL cukru krupica a 4 vanilkové lusky, 4-5 PL studenej vody

Postup přípravy receptu

Do hrnca vylejeme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a cukor, rozmiešame so šľahačkou. Varíme na veľmi miernom ohni za stáleho miešania. Zmes nesmie vrieť, udržiavame teplotu okolo 80 stupňov.Do 4-5 PL studenej vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minúty, aby nabobtnala a potom ju vyžmýkame. Vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Naplníme do pohárov. Vložíme stuhnúť do chladničky, minimálne na 6 hodín. Pred podávaním ozdobíme ovocím, čokoládou...

Poznámka

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Panna Cotta"

autor: casino
vloženo: 26.02.2014 18:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)

Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...

autor: catherina
vloženo: 12.01.2012 19:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala smajlik smajlik

vloženo: 26.10.2010 10:44:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka Remková, veľmi pekne dakujemsmajlik

vloženo: 26.10.2010 10:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

vloženo: 26.10.2010 10:33:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenostismajlik

autor: Svetlana
vloženo: 26.10.2010 09:55:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...smajliksmajlikPanna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...smajliksmajliksmajlik

vloženo: 26.10.2010 09:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybraťsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.10.2010 08:54:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.10.2010 08:50:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?smajlik To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.

vloženo: 26.10.2010 08:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.10.2010 08:09:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikvypadá to lákavě, Ibismajlik...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. smajlikjeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

s italem v kuchyni panacota panacota s italem v kuchyni s italem v kuchyni panna cotta jak uvařit panacota recept panna cota panna cotta s italem panna cotta s želatinovým ztužovačem panna cotta recept recept na panna cota jogurtová panna cotta panacotta recept pana cota recept panacota s italem panna cotta pannacota s italem v kuchyni recepty recept na panna cottu recept na panna cotta s italem v kuchyni recepty moučníky s italem v kuchyni recepty panacota pannacotta moučník panna cotta zákusek panna cota zakusek pana cota panna cota pana cotta s italem v kuchyni recept na pana cotta panna cotta recept s italem v kuchyni panna cotta originál recept recept panna cotta panna cotta s italem v kuchyni pana cotta pana cotta recept panna cotta recepty recept na panacota panna cotta.cz recept na panna cotu recept panacota panaccota recept pana cotta recept s italem moučniky panacota recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz