jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Karamel

Karamel
nahoru
Karamel Karamel Karamel Karamel Karamel Karamel
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
Doba přípravy Doba přípravy: asi 45 minut
Počet porcí Počet porcí: 1 sklenice-350 ml

Suroviny:

300 g cukr krystal (krupice)
200 g smetany na šlehání 30%
125 g másla

Postup přípravy receptu

Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat, já ho sem tam zamíchám, ať se nepřipálí a občas stáhnu z plotny a míchám mimo. Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilejeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, dávat pozor na opaření) a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka. Omáčku přecedíme přes drátěný cedník do sklenice (se šroubovacím uzávěrem) a necháme vychladnout. Karamel po ztuhnutí má konzistenci husté omáčky. Sklenici s vychladlým karamelem uzavřeme víčkem a dáme do lednice. Podle potřeby odebíráme.

Použití karamelu:
1.Na přípravu polevy.
2.Do různých krémů zašlehat 2-3 polévkové lžíce- karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašlehávat přímo z lednice.
3.Na polití palačinek, na šlehačkové poháry, atd-krátce ohřát ve vodní lázni nebo mikrovlnce.

Poznámka

Foto postup zde:
zhttp://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/
Recept mám od kamarádky.
Do hrnce ve kterém jsme karamel vařili nalejeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
28 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Karamel"

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.09.2014 11:20:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ted jsem ho dodělala a je super super super smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 02.03.2014 01:01:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky všemsmajlik

autor: Tereza Ř (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2014 17:46:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karamel je parádní. Krásně hlaďoučký a hlavně jak zůstane perfektně měkkoučký i po vystydnutí. Děkuji za recept! smajlik

autor: Mája (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2013 00:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju za výborný recept smajlik karamel se povedl a chladne ve skleničce. Tak jak psal Michal studenou smetanu vlít do vařícího hrnce je nebezpečné smajlikřídila jsem se proto jeho radou: smetanu jsem ohřála minutku v mikrovlnné troubě, aby nebyla úplně ledová smajlikděkuju tímto za radu smajlik a hrnec odmočila ihned po skončení vaření a úplně krásně šel umýt, takže se nebojte tohoto receptu a huráááá do něj smajlik

autor: Tereza (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2013 15:40:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dá s místo smetany použít mléko nebo voda?

autor: kanibal (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.09.2013 16:00:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

karamel se nám nepovedl, zůstala z toho žlutobílá hrouda a chutnal jak krupicesmajliksmajliksmajlik

autor: Danca
vloženo: 21.09.2013 18:43:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michal: geniálně jednoduchá vychytávkasmajliksmajlik

autor: Michal (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2013 18:06:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata.. Divím se, že se plácáte s nějakou sraženou hroudou, pak s jejím rozbíjením a pak s cezením.. Dělal jsem to poprvé a od začátku jsem si říkal: do 400 stupňů nalít smetanu z ledničky? To je přece kravina.. Pokud tu smetanu přivedete k varu a nalijete ji dle návodu do směsi, pak se nic nesrazí, nic nehrudkuje a nic necedí - výsledek je prostě bez práce tekutý a čistý.
Takže směle do toho smajlik

autor: Adelianka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.09.2013 18:03:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept díky :)

autor: Gertruda (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2013 05:03:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Místo tuku se dá použít olej. Přiměřeně. a místo smetany mlíko. cedlé nejdřív osmažit, potom pečlivě míchat než trochu zhoustne. Nakonec sósem přelít broskve na bílém talíři. Je to dost "fuj a lepivý" (řekla kuchařka). Přesto lajkuje 9/10 poživatelů.smajlik muck

autor: Katy (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.07.2013 12:30:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborne s jahody a slehackou.

autor: Jindra (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2013 14:47:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karamel je výborný. Nenechal jsem ho dlouho chládnout, byl třeba trochu teplejší. Vzal jsem spíš a napíchal na něj ovoce. Banán, jahody. Ideální je si sehnat dlouhou úzkou sklénku, do které karamel dáme a pak jen špíz v ní namočíme smajlik Mňam

autor: Dixy (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.04.2013 18:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vadí když dám místo smetany mléko smajlik

autor: imi (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2013 16:49:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkoušela jsem to na browníes jako polevu a dopadlo to myslim dobre za
15 minut to bylo pric ted po me chce muj pritel abych to delala skoro furt tak mooooooooooooc dekujismajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikwww.toprecepty.cz

autor: eva hubova
vloženo: 09.03.2013 19:49:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sára:chutově nesmajlik

autor: Sára (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2013 19:41:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vadí když do karamelu nedám tu smetanu?smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 16.12.2012 16:04:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

verushka: dík za vyzkoušení a jsem ráda, že rodince chutnásmajlik

autor: verushka
vloženo: 16.12.2012 14:57:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super, bála jsem se, že výroba karamelu bude horší, ale moc to neprskalosmajlik Karamel ještě není ani vychladlý a už mi na to chodí rodinasmajlik Bodík už letí smajlik

autor: Kejtynka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2012 15:47:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik určitě v brzké době vyzkouším :)

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.06.2012 18:31:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eva hubova: No nakonec jsem ho využila jinak :) Ale je ve sklenci a je výborný! A je hustý dost, takž si myslím, že i na tom dortu jako poleva by mohl vydržet. Je to fakt husté jako čokoládová poleva. Děkuji za recept... smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 13.06.2012 12:19:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucka:Lucko tak to jsem nikdy nezkoušela karamel nalít na moučník...já jako polevu jí používám jen na větrníky...do karamelu přidám trošku cukru a tím to poleju, je to sice sladké a taky to úplně neztuhne..poleva zůstane taková trochu měkká, tak jako na větrnících, které prodávají u nás v cukrárně.

autor: eva hubova
vloženo: 13.06.2012 12:12:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl: dík za odpověďsmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2012 14:01:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, zajímalo by mě, když naliju polevu na třeba piškotový korpus, tak jestli pak ztuhne tak dostatečně, aby po ukrojení nestékala? Děkuji za odpověď.

autor: katyvypl
vloženo: 09.06.2012 19:31:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karolína: Bez cukru karamel nelze udělat. Karamel je vždy z cukru.

autor: mata3636
vloženo: 09.06.2012 19:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karolína, 13 let:bez cukru karamel neurobíš smajlik

autor: Karolína, 13 let (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2012 19:06:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mužu se zeptat, musí tam být i cukr? smajlik smajlik

autor: peta1252 (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.06.2012 14:59:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

můžu říct že děláš stejnou chuť jako moje babička (takž nejlepší)smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 28.04.2012 06:30:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eva hubova: jéžiš, já jsem ale sklerotickásmajlik nedala jsem bod, takže napravuju a 23smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 28.04.2012 00:10:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dan a Gabi: do hrnce nalít vodu a nechat odmočit, tak jak píšu v poznámcesmajlik

autor: Dan a Gabi (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.04.2012 18:19:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skusili jsme karamelky dopadli dobre smajlik smajlik smajlik nejde to z hrnce smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 10.04.2012 13:21:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: tak to jsem ráda, že se Ti karamel podařil a chutná...a díky za fotečkusmajlik

autor: senky
vloženo: 09.04.2012 15:44:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Náhodou jsem včera narazila na tento receptík s bezva návodem a okamžitě bylo rozhodnutosmajliksmajlik Vynikající věc a kdykoliv k mánísmajliksmajlik pokud tedy v ledničce vydržísmajliksmajlik ale vydrží, dobře jsem sklenici ukryla smajlik Díky za rozšíření si obzorů smajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 11.03.2012 11:01:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý nápad popsat výrobu karamelové polevy. smajlik Moc se mi to líbí a hlavně, pro začátečníky k nezaplacení smajliksmajliksmajlik+

autor: eva hubova
vloženo: 18.12.2011 19:46:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI:Ivetko díky, jsem ráda, že Vám karamel chutnásmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 18.12.2011 16:19:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající recept na přípravu karamelu.smajlik Minulý rok jsem ho udělala a vydržel i dlouho v lednici. Teď jdu spáchat tuto dobrůtku a spěchám s bodíkem, protože nechápu, jaktože jsem ho nedala už minulý roksmajliksmajlik Napravuji a děkujismajliksmajliksmajlik

autor: Kao (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2011 18:03:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

snad se to nepokazi ;) predem dekuji

autor: eva hubova
vloženo: 24.07.2011 23:51:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli,díky za fotečky a jsem ráda,že chutnalo a karamel se povedl...a pochvalu předám kamarádce od které jsem receptík dostalasmajlik

autor: kudlova3
vloženo: 24.07.2011 21:32:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik tak tenhle recept si hned vytisknu vypadá moc lákavě,dávám bodík smajlik

autor: Eliza
vloženo: 24.07.2011 21:10:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrozně moc děkuji za tento bezvadný receptsmajlik A vlastně děkuji i za moji maminku a sestru, které nikdy, stejně jako já, nevěděly, jak na karamelovou polevu. Takže mě sledovaly, jak ji vařím, chválily mě, že jsem šikulka, ale upozorňovala jsem je, že pochvaly budu posílat dál, Evičce Hubové...smajliksmajliksmajlik.
Polila jsem tím obyčejnou hruškovou "bublaninu" a dovedla ji tím k vyššímu levlu. Posílám bod a obrázky té obyčejné buchty, která se díky polevě proměnila ve velikou pochoutku.smajlik

autor: zorro (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2011 18:55:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusím to a doufám, že to půjde jsem přee jen kuchař-začátečníksmajlik

autor: Martina.m
vloženo: 18.03.2011 13:10:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

použila jsem mléko a ztuhlo to pěkně smajlik...akorát mám plnotučné, čerstvé, né to krabicové...

autor: eva hubova
vloženo: 23.12.2010 21:14:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irenko díkysmajliknám tak dlouho nikdy nevydržel,pořád jsme ulizovali až byla sklínka prázdnásmajlik

autor: Irrena
vloženo: 23.12.2010 18:13:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento karamel mám od 29.10. v lednici a přidávám do krémů, chutná stále stejněsmajlik

autor: qwertzasdfhyxnmi (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2010 17:37:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik nepovedlo se mi tosmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 08.11.2010 23:09:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super.smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 08.11.2010 00:06:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky díkysmajlikPeťko to si udělej,budeš sedět u sklínky jak já a jenom ulizovatsmajlik

autor: marunda
vloženo: 07.11.2010 22:11:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jé to je fakt dobrý.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 07.11.2010 20:40:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: mysulka
vloženo: 29.10.2010 11:36:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik znám, také dělámsmajlik hrnce se opravdu odmočísmajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 29.10.2010 11:34:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mariko,my ho sníme do 14 dnů,takže nevím jestli má delší trvanlivostsmajlik
Weroniko s mlékem jsem to nikdy nezkoušela,tak nevím jestli by to tolik zhoustlosmajlik
Hrnce se krásně odmočísmajlik
Díky všem za komentáře a smajlik

autor: marika (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2010 11:16:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím, jakou má karamel v lednici trvanlivost? Děkuji za odpověď

autor: Jenny
vloženo: 29.10.2010 11:08:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děvčata,píšete tu,že se bojíte o hrnce,já používám nerezové hrnce,když dělám karamel,jde to hezky potom umýt v teplé vodě--cca po 5 min.vřelé vody nepoznáte,že jste dělaly karamel...jinak bodík smajliksmajlik

autor: Méko vs . smetana - od Weronika Hlavacz (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2010 10:58:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohu se zeptat , mohu tam dát mléko místo smetany? Předem děkuji za odpověď , Weronika Hlavaczsmajlik

autor: Věrka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2010 10:58:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda, že sem někdo ten recept dal a plně se stotožňuji s ZUZUN. I když karamel udělat umím, tak ne každý ho umí a kupuje zbytečně drahé salko.

autor: Ivana79
vloženo: 29.10.2010 10:21:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určite sem tento recept patrí,lebo s karamelom bývajú často problémysmajlikEvismajliksmajlik

autor: zuzun
vloženo: 29.10.2010 09:39:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diky za recept. Chci se vyvarovat vareni Salka, protoze mam elektriku a moc to stojismajlik

vloženo: 29.10.2010 08:22:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I já si myslím,že to byl dobrý nápad sem tento receptík dát,né každý ví jak si karamel udělat.smajlik+1smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 29.10.2010 08:10:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikIrenko no Ty jsi rychlíksmajlikholky díkysmajlik

autor: Irrena
vloženo: 29.10.2010 07:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evi moc se mi to zalíbilo, tak jsem ho hned udělala, už je v lednicismajliksmajliksmajlikKrásně to šlo udělatsmajlik

autor: Jitka B
vloženo: 29.10.2010 06:47:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naopak od lulinky100 si myslím, že to není špatný nápad dopodrobna popsat přípravu karamelu. Před mnoha lety jsem ho zkoušela a moc se nepovedl, hrnec to bohužel odnesl nejvíc, karamel nešel z hrncesmajlik. Pak už jsem ho takto klasickou cestou nezkoušela - rodina se bála o hrnce smajlik. Podle takto rozepsaného receptu ho zkusím, budou vánoce, tak se určitě bude hodit a posílám také bod. smajlik

autor: lulinka100
vloženo: 29.10.2010 00:49:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliknic moc


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak vyrobit karamel ako spravit karamel příprava karamelu salko karamel recepty jak udělat karamel z cukru karamel smetana karamel postup jak se dělá karamel z cukru jak se dělá karamel? zkaramelizovaný cukr recepty karamel karamel ze salka recepty z karamelu karamel se smetanou karamely jak se dela karamel jak udělat karamel zkaramelizovat cukr recept na karamel karamel příprava recepty na karamel karamely recept karamel z cukru recept karamel vyroba jak si udelat karamel jak na karamel jak se vaří karamel jak skaramelizovat cukr jak zkaramelizovat salko karamel - recept jak uvařit karamel salko karamel karamel recepty karamel recept karamel ze smetany karamel karamel z cukru výroba karamelu jak připravit karamel karamel recept jak zkaramelizovat cukr recept karamel




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz