"Potaje" - fazolovočočková polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 947 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,98 g |
Tuky | 5,28 g |
Vláknina | 52,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 137,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potaje [:potahe:] je oblíbená hustá sytá polévka, tradičně se vaří v Latinské Americe a Španělsku, má mnoho variant (tak jako u nás je mnoho bramboraček), tato pochází z východokubánského města Holgiun.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2020 11:18
Potaje (vyslov potache a nie potahe, to je nespisovná výslovnosť na juhu Španielska, na Kanárskych ostrovoch a v niektorých krajinách Latinskej Ameriky, hlavne v Karibskom mori ale už nie napríklad v Mexiku), je niečo medzi polievkou a kašovitou omáčkou, ktorej hustota závisí od použitých ingrediencií a či je v nej rozmixovaná časť niektorých ingrediencií, obyčajne fazule a mrkvy. A nie je to jedlo, ktoré sa podáva s ryžou (možno na Kube...). Je to samostatné jedlo, ktoré býva ako prvý chod a je sa lyžicou ako hustá polievka.
6. 12. 2017 20:49
6. 12. 2017 20:38
A správná výslovnost kubánského potaje je "potahe" - na rozdíl od španělského "potache" :)
Nezapomeňte na to, že potaje není polévka, většinou se podává s vařenou rýží jako první chod.... (prostě na hluboký talíř s potaje servírujeme kopeček rýže)
20. 6. 2016 20:31
20. 6. 2016 18:53
To je spôsob, akým sa hovorí v Andalúzii, ale nie je spisovný.
27. 10. 2014 16:58
24. 10. 2014 18:29
8. 4. 2014 15:03
8. 4. 2014 14:21
8. 4. 2014 10:52
26. 11. 2013 09:20
22. 5. 2013 22:49
15. 8. 2012 01:28
26. 3. 2012 11:22
2. 2. 2012 18:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 20 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: polévka z černé čočky čočková polévka s fazolemi fazolovo-čočková polévka fazolová polévka roman vaněk polevka z krkovice tlakovy hrnec fagor recepty potahe polévka z luštěnin potache polevka z černá čočka čočková polévka podle vaňka gulášová polévka roman vaněk fazolovocockova polivka jak se vaří čočka polévky z luštěnin kubánské potahe fazolová polévka od babičky čočková s fazolemi jak vařit v tlakovém hrneci polévka ze směsi luštěnin
Suroviny: kosti vepřové, čočka, fazole černé, masox, koření polévkové, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, protlak rajčatový, olej, solamyl, ocet, sůl
"Potaje" - fazolovočočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnR5
39 názorů