jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Bagety s provensálskými bylinkami

Bagety s provensálskými bylinkami
nahoru
Bagety s provensálskými bylinkami Bagety s provensálskými bylinkami Bagety s provensálskými bylinkami Bagety s provensálskými bylinkami Bagety s provensálskými bylinkami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Doba přípravy Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí Počet porcí: 2 - 3 ks

Suroviny:

400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek.
Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem.

Postup přípravy receptu

Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Nebo si můžeme udělat úplně zvlášť kvásek a ten pak přidat. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Pokud sůl na povrch nebudeme používat, tak přidáme trochu soli do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Měla jsem 2 ks na celou délku plechu, ale spíš to byly průměrem menší veky. Příště raději udělám 3 ks. Koření je aromatické, přidáme si ho dle vlastní chuti. Já dala lžičku a stačí nám. V původním receptu je 1 lžíce. Pokud nemáme olivový olej, použijeme jiný.

Poznámka

Zdroj: Pošli recept, paní Lenka Hodková, mírně poupraveno.
Pro úplnost dodávám, že v receptu se k těmto bagetám podával smažený lilek - neloupaný lilek nakrájet na 1 cm kolečka, rozložit na plech, osolit a 30 minut nechat stát.Pak kolečka osušit, obalit v hladké mouce a osmažit na oleji. K tomu ještě dresink -smíchat zakysanou smetanu, bílý jogurt a česnek.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
22 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bagety s provensálskými bylinkami"

autor: dexulka
vloženo: 09.01.2014 20:27:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lehké,chutné a voňavé smajlik Díky za inspiraci smajlikPosílám bodík i foto smajlik

autor: janatka
vloženo: 07.11.2013 09:39:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super hotovo,přidala jsem malino žitné mouky+ brusketa sýrová(koření),chtěla jsem vyzkoušet trošku jinou variantu.Super s domácí paštikou.smajliksmajlik

autor: babi (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.10.2012 18:17:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luxusní,rychlé,všem moc chutnaly.Velký dík za recept!!
smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 13.03.2012 20:01:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dady: Děkuji moc za komentík, jsem moc ráda, že se recept osvědčil.smajlik

autor: Dady (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2012 07:46:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyto bagetky dělám již delší dobu,akorát dělám z této dávky 4.Po upečení je nechám vychladnout do vlažna,zabalím do utěrky a mikrotenu.Nechám je takto asi 2 hodky,poté rozkrojím,máznu majonézou a pokladu čínským zelím,salámem,rajčaty,paprikou,okurkou a pórkem.Zabalím pevně do smršťovací folie a svačinka je jako vystřižená ze žurnálu.

autor: Merylas
vloženo: 30.09.2011 21:11:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sarovka: Děkuji moc za pochvalu. Těší mě, že chutnaly a je vidět, že jdou ještě i vylepšitsmajliksmajliksmajlik

autor: Sarovka
vloženo: 29.09.2011 09:37:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, včera upečeno, téměř okamžitě snězenosmajliksmajlik Bagegy jsou výborné.smajliksmajlik Přidala jsem černé olivy. Díky za skvělý recept.

autor: Merylas
vloženo: 27.11.2010 22:01:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Yvona, tak to je mi líto, ale tyto bagety právě ochucují provensálské bylinky.smajlik Já je používám v kuchyni i jinak, tak jejich chuť znám a zhruba jsem věděla, jak budou bagety chutnat. Kdo tohle koření nemá v oblibě, tak si nepochutnásmajlik

autor: Yvona
vloženo: 27.11.2010 19:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou dobré,ale nechutná nám to provensálské koření v tom,ale jinak výborné.Každému chutná něco jiného,ale opět uděluji bodíky.smajliksmajlik+20smajlik

autor: Merylas
vloženo: 27.11.2010 18:38:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všem vám děkuji a budu ráda, jestli se někomu bude receptík hodit a vyzkoušítesmajlik
Kdo chcete dělat veky na chlebíčky, tak bych teda udělala dvě, ale trošku menší do délky, měla jsem napsat kratšísmajlik než přes celý plechsmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 27.11.2010 15:57:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen se zakousnoutsmajliksmajlik+14

autor: mysulka
vloženo: 27.11.2010 11:23:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik vypadají krásně smajliksmajlik

vloženo: 27.11.2010 11:18:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško,děkuji moc za odpověď i za radusmajliksmajlikJak píše Janka R.na jednohubky a chlebíčky to bude suprovkasmajliksmajlik

vloženo: 27.11.2010 09:37:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc hezké bagetkysmajlik+1smajlik

autor: Sarovka
vloženo: 27.11.2010 08:22:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Supersmajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 27.11.2010 07:20:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 27.11.2010 07:19:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik...jak čtu slova Slané pečivo, Domácí pekárna....okamžitě zbystřím!smajliksmajlik Máš to moc hezkésmajliksmajliksmajlik+

autor: Merylas
vloženo: 26.11.2010 23:10:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za hezké komentářesmajlik
Patricie, já na tu zeleninu moc nejsem smajliksmajlik
Aničko, jasně že šlosmajlik Každé kynuté těsto tam jde zadělat, jen podle pravidel pro DP. Dolů musí jít vše tekuté,tady voda + olej, na to mouka smíchaná se solí a kořením, nahoru na mouku cukr a rozdrobit droždí. Někdo dává sůl do jednoho rohu a droždí do druhého. Já sůl většinou zahrabu do mouky. Droždí by mohlo být i trochu méně. Po pípnutí přidat semínka. Program Těsto. Voda by měla odpovídat, ale měřila jsem dnes jinou odměrkou něž patří k pekárně. Minule jsem zahlídla, jak ji měla v rukou moje malá vnučka a už jsem ji dnes nenašlasmajlik Ale já v pečce hustotu těsta ze začátku hlídám a buď rychle přidám trochu tekutiny nebo přisypu mouku.smajlik

vloženo: 26.11.2010 22:54:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, je třeba už něco vymyslet na Silvestra na jednubky a tohle je super.smajliksmajlik

vloženo: 26.11.2010 22:45:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+5smajlikza nádherné bagetysmajlikMaruško,prosím tě,šlo by těsto zamíchat a nechat nakynout v dom.pekárněsmajlikNemám moc dobrou ruku,těsto klasicky nezadělámsmajlikDíksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 26.11.2010 22:37:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikMaruško, bagety máš krásný, fotky taky.
S tím lilkem to musí být vynikající.smajliksmajliksmajlik+

autor: misza
vloženo: 26.11.2010 22:13:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

K nakousnutísmajliksmajliksmajlik +3smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.11.2010 22:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, bagety jsou moc krásný a ode mne máš za ně 2.bodsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

provensálské bagety pečená bageta s bylinkami na oleji koření na bagety bageta s kořením provensálské bylinky dresing bageta se rukou a sýrem domaci bagety s dresinkem těsto na bagety plech na bagety bagety s bylinkami bagety bageta s bylinkami bageta recept slane jednohubky recept dresink do bagety veka s bylinkami bagety s provensálskými bylinkami provensálská bageta z domácí pekárny recept na bagety dresink do bagety recept bagetky s provensálským kořením recept na dresink do bagety recept bagety provensálské bagetky recept na veku bagetu recept bageta dresing do baget provensálské bagety recept dresink na bagety recepty bagety recept olivová bageta recept a bagety provensálská bageta bagety se salamem recept recept na bagetu bagety s provensálským kořením bagety s bilinkami bagety recepty bageta recepty jak dělat bagety dresing do bagety recept pošli recept domácí veka




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty