Vietnamské masové závitky
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí rýže, zeleninové saláty nebo zelenina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
cca. 25 závitků
Nutriční hodnoty
Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 83,65 g |
Vláknina | 24,41 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 155,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2023 23:38
Přidala jsem foto..
2. 12. 2018 18:45
GabiGa: místo otazníků měly být smajlíci :D :D
2. 12. 2018 18:43
Právě jsem dodělala své první jarní zavitky. Jiný recept ani hledat nebudu, tenhle je naprosto dokonalý ???? Jen zálivku jsem si trošku upravila, přidala jsem víc česneku a ocet. Perfektní, všichni si mlaskaly ????????????????
20. 1. 2016 16:34
Může mi prosím někdo poradit, proč mi většinou závitky popraskají? Dám je do rozpaleného oleje otáčím i jsem je zkusila 2x zabalit....
11. 1. 2016 22:48
Výtečné!!!
16. 7. 2013 13:19
Laďka:
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
16. 7. 2013 13:17
ludmila:
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
16. 7. 2013 13:12
baruska_l:
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
19. 4. 2013 11:10
pozor na ústřicovou omáčku, může na ni být alergie
27. 2. 2013 14:25
naďa: asi to kazdy Vietnamec dela jinak...tohle je primo recept od rodile Vietnamky
27. 2. 2013 11:45
nudle se dají položit na papír jako první zvlášť a teprve na ně dát zbytek ingrediencí - tak nás to učili ve Vietnamu...
30. 9. 2012 21:06
Ještě doplním : myslela jsem, že si nejdříve umotám všechny závitky a pak je teprve budu smažit. Asi v polovině balení jsem si všimla, že již umotaným závitkům usychá papír a mají tendenci se k sobě lepit. Takže je lepší dávat závitky na talíř buď s trochou vody a občas pootočit nebo je balit balit a smažit průběžně.
30. 9. 2012 20:35
Dělala jsem včera. Povedly se, byly výborné, jen jsme pomlaskávali. Mně osobně hrozně chutnala zálivka.
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala
23. 9. 2012 09:33
Sasmonek: Děkuji :) je to recept přímo jak ho dělá jedna Vietnamka žijící v Německu :))) ví, že nám tímhle udělá nejvetší radost...stejně jako všemi vietnamskými jídly
21. 9. 2012 14:44
Hergot ženská,proč tam mate jen dve hvezdy,receptu na nem znam hodne a tenhle je jeden z nejlepších....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 21 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso je nejvhodnější na mletí? Poradíme vám, jaké vybrat, aby pokrm z něho byl šťavnatý a chutný
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: vietnamské závitky vietnamské závitky s mletým masem jarní vietnamské závitky recepty čínské závitky čínské rýžové plněné závitky větnamské závitky vietnamske zavitky recept čínské závitky recept čínské závitky z mletého masa jarní závitky s mletým masem vietnamske jarni zavitky čínské masové zavitky činske jarni zavitky vietnamský závitek vietnamske závitky recepty vietnamské rýžové závitky vietnamske recepty recept na vietnamske zavitky masové závitky vietnamské rolky
Suroviny: maso mleté, houby, cibule, mrkev, kedlubna, cibulka jarní, ústřicová omáčka, pepř mletý, vejce, nudle skleněné, papír rýžový, voda, ústřicová omáčka, šťáva citronová, cukr, česnek, zelenina
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
16 názorů