Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilý perník

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 12. 2010 11:59

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice rychlé a hlavně dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mejtys

14. 12. 2022 15:53

JanSkola: Paráda! Jste mi připomněl, jak moje babička dávala kafe do náplní do dortů. Mělo to úplně jiný rozměr. Určitě vyzkouším!

Lucie Hertlova

14. 12. 2015 19:04

Aha, tak z Moravy pochází, dlouho po něm toužím a teď vím jak na něj. My mu říkali "opilí čerti" DÍKY ;-) :-D

marketa

16. 5. 2012 19:14

Sladke moc nejim, ale tohle vrele doporucuji!!! Rozpada se na jazyku, ale pri priprave to chce mit urcitej hmat. nejlepsi je asi treti den, kdyz se prolezi.

JanSkola JanSkola

16. 12. 2011 18:20

Jdu do toho, vzpomněl jsem si, že babi ho dělávala, akorát rum lila do silnýho černýho kafe

eva hubova eva hubova

3. 2. 2011 18:23

:-p:yes:+9

Jitka B

3. 12. 2010 21:05

Také znám z kupovaného perníku na strouhání, je to fakt dobré a rychlé :-* + bod.

mysulka mysulka

3. 12. 2010 17:54

:-p:yes::yes::-K

ewwita

3. 12. 2010 15:20

Oblíbený recept mého tatínka :-) a opravdu je lepší to dělat z kupovaného perníku na strouhání - hotové cukroví vydrží bez problémů, kdežto "pro bibinku" z doma upečeného perníku ne, ten za pár dní ztvrdne a po nějakém týdnu nejspíše i zplesnivá... Posílám bodík :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 12. 2010 15:04

Přidávám se k těm, kteří recept znají;-)Mám ho v sešitě odněkud opsaný....:yes:+

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2010 15:00

Já to taky znám, ten suchý perník krásně navlhne, jako když děláte piškoty s banánem. A je to moc dobré. Doma pečený perník je moc drobivý a měkký. To chce opravdu ten v bloku, teď před Vánocemi ho mají skoro všude :-p:yes:

matysek

3. 12. 2010 14:55

ledová královno,nevím nevím na tom popisu není nic nepochopitelného,a pokud to nechápeš tak to nedělej!

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 12. 2010 14:13

No v tom je právě ten fór,že se to dělá z tvrdého perníku na strouhání.Jezdili jsme k manželově babičce do Sloupa na Moravu a tam se to na vánoce hodně dělalo a bylo to tuze dobré;-):-K

Bibinka Bibinka

3. 12. 2010 13:40

Matýsku, docela dobrý a rychlý recept, ale já bych byla pro si ten perník upéct doma, ne kupovanej:-! Dávám 1.bod:yes:

Ledova_Kralovna

3. 12. 2010 12:16

Hrozný popis!:-S Já jsem si to tedy musela přečíst třikrát za sebou ,abych to vůbec pochopila jak to má být!:no:;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční cukroví recepty cukroví z perníku na strouhání pernik na strouhani cukroví opilí čerti perník na strouhání recept perník obalený v kokosu recepty vánoční cukroví vánoční cukroví perník pernik cukrovi perník recept perník opilí čerti vánoční recepty na cukroví tvrdý perník recept na pernik perník v rumu vánoční cukroví z perníku na strouhání cukroví opilý čerti kostky z perníku na strouhání cukroví perník

Suroviny: perník na strouhání, čokoláda na vaření, rum, kokos

TopRecepty.cz

Opilý perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q273