Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový perkelt

Perkelt je pokrm původem z Maďarska, ale našel si své místo i v naší kuchyni. Kostky vepřového masa restované na základu z cibule, s pořádnou dávkou koření od papriky, přes pepř až po chilli, pro milovníky pikantních jídel.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 12. 2010 22:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 595 kJ / 1 337 kcal
Bílkoviny116,51 g
Tuky56,93 g
Vláknina20,82 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,73 g
Sacharidy83,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Chlebajez Chlebajez

29. 7. 2023 08:37

Gulašoperkeltopaprikášo, co stále řešíte.:-)<3 Do svého perkeltu jsem přidal šunkový salám a dovolil jsem si ho zahustit. No těch poznámek, jsem nechápal. Hlavně když to chutná. Vařte si po svém. Je to tady zábavné...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2021 12:27

tejaja: Perkelt je bez smetany, paprikáš se smetanou, pokud možno se zakysanou.

madlina

28. 1. 2021 11:39

To co je na obrázk není! perkelt, jen něco, co se tváří jako guláš.:-D

Miklikikli

17. 9. 2016 09:13

Tohle se mi jako opravdický perkelt nezdá

danda 2013

6. 3. 2013 19:05

:-)):yes:

tejaja tejaja

20. 5. 2011 19:43

Simona Kucerova: Simonka, trocha neskoro na tvoju otázku, ale predsa : do paprikášu ide smotana, do perkeltu nie. ;-) Nikdy by sa perkelt nemal zahusťovať múkou. A Maďar by nikdy nedal žiadny bujón.

petra

16. 12. 2010 16:05

dnes jsem uvařila k obědu. Nedávala jsem chili, protože nemám ráda ostrá jídla a manžel si určitě dochutí na talíři. Moc dobré.:-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 12. 2010 15:33

Špagi supr;-):yes:

spagetka spagetka

14. 12. 2010 15:23

Můžu ještě doplnit Mirku? Perkelt by se neměl nijak zahušťovat, měla by stačit zredukovaná šťáva a případně přidat nastrouhaný chléb paprikáš lze moukou, tady v receptu to sice zahuštěné moukou je, ale neměl by být(podle Mistra Vrabce a maďarské kuchařky).
Jenže upřímně - myslím, že to jsou fakt jen detaily v názvu a taky jak kdo to má vychytané z okolí a z rodiny,jak čemu říkali hlavní je, že je to dobré ;-):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 12. 2010 15:11

Mirčo díky moc.Jistě to zajímá více lidiček.;-):-K:yes:

mirca75 mirca75

14. 12. 2010 14:44

Simonko:-), já bych řekla, že rozdíl v nich není až tak veliký. Jen v paprikáši, je hlavní chuť postavená na kvalitní! mleté paprice, která se dává do základu. V perkeltu se o tohle místo, dělí víc surovin - a hlavně se do něj může přidat čerstvá zelenina (rajčata,...). Toliko rozdíl mýma očima;-). A děkuju ...:-).

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 12. 2010 14:26

receptík se mi líbí,fotečky Mirčo výstavní;-):yes:
mohl by mi někdo vysvětlit, rozdíl mezi perkeltem a paprikášem prosím;-)děkuji.

mirca75 mirca75

14. 12. 2010 13:58

Yossi :-), máme rádi maso s omáčkou a tak jsem sáhla po Tvém receptu. Jen jsem nedala chilli a bujon (kvůli dětem) a protlak jsem orestovala pod masem:-8. Jídlo bylo výborné:yes: - děti měli každý po dvou talířích s kolínkama a já jsme si udělala jako přílohu gnocchi. Posílám boďku č. 6 a jestli nevadí, tak přidávám i pár fotek:-).

yossi

9. 12. 2010 13:18

O tom sa stale s manželkou hadame. Ona mi tvrdi tiež, že je to paprikáš.:-) Ale mne je to jedno. Volam to perkelt

Lalina

9. 12. 2010 12:43

Toto nie je perkelt, ale paprikáš.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový perkelt perkelt perkelt z vepřového masa vepřový perkelt recept madarsky veprovy perkelt vepřový perkelt recepty perkelt recept vepřový maďarský perkelt maďarský perkelt z vepřového masa recept na perkelt recept na vepřový perkelt perkelt vepřový perklet vepřový perklet veprovi perkelt recept perkelt recept vepřový perkelt recepty na maďarsky perkelt recepty veprovy perkelt veprovy perkel

Suroviny: plecko vepřové, tuk, cibule, česnek, protlak rajčatový, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, sůl, vývar masový, mouka, chilli, pepř mletý, kmín mletý, voda

TopRecepty.cz

Vepřový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzgD