Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový zákusek

Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník, který se podává po nedělním obědě.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

24. 12. 2010 11:47

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 968 kJ / 5 490 kcal
Bílkoviny82,33 g
Tuky306,40 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 628 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy594,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zlatý klas v Čechách možno nahradiť Krémovým práškem, je to to isté, vyrába ho Amylon.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

23. 5. 2022 21:58

janky3: Veľmi pekne ďakujem za upozornenie na chyby v recepte, ktoré sa stali pri prechode na novú grafiku webu pred rokmi. Ospravedlňujem sa. Teraz je recept opravený, je v poriadku, smelo môžeš piecť. Ešte raz ďakujem. :-*:-K

janky3 janky3

23. 5. 2022 20:08

Moučník vypadá krásně, ale trochu se ztrácím v surovinách. " z mléka, mouky a pudinku uvaříme hustou kaši." V surovinách je zlatý klas, ale ne mouka a pudink. Ráda bych moučník upekla, mám koupené ořechy, ale náplň budu udělat podle svého receptu. Krémový prášek jsem už také měla z časových důvodů, byl výborný. Různé druhy.:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 5. 2022 07:27

:-)<3:yes::-K dělám podobné řezy a zrovna včera jsem pekla :-K

tejaja tejaja

16. 1. 2011 15:30

jarča, Zlatý klas je krémový prášok, na krémy, pečenie a pod. pozri
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.

jarca

16. 1. 2011 07:46

co je zlati klas:-S

Pajaja

24. 12. 2010 18:03

:-O:-O No to je fantastické! :yes: +6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zákusky recepty ořechové zákusky nejlepší zákusek nejlepší zákusky recepty ořechové moučníky italské zákusky recepty zákusek luxusní zákusky recepty zákusky s ořechy nejlepší zakusky orechovy moucnik krémové zákusky recepty na nejlepší zákusky nejlepší zákusek recept recepty zakusky luxusní recepty na moučníky a zákusky nejlepsi recepty na zakusky recepty na zakusky italské zákusky nejlepší zákusky recept

Suroviny: vejce, káva černá, cukr moučkový, ořechy mleté, prášek do pečiva, mouka polohrubá, mléko, zlatý klas, mouka hladká, cukr, máslo, rum, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Ořechový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYWA