Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2023 21:03
Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?
13. 8. 2021 13:23
spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.
2. 2. 2020 16:26
Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...
13. 1. 2015 00:06
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
1. 3. 2014 18:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
28. 2. 2014 23:12
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
28. 2. 2014 21:09
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?
A proč jste rozmrazovali?
28. 2. 2014 19:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
5. 2. 2014 17:04
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". Jinak děkuji za odpověď.
5. 2. 2014 16:58
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
5. 2. 2014 15:56
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
2. 2. 2014 09:55
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
2. 2. 2014 09:51
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
30. 1. 2014 20:59
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
20. 11. 2013 17:24
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 4 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 33 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou. Praktické tipy a rady, které se v domácnosti hodí
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
52 názorů