jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Koleno vepřové, vařené a pečené

Koleno vepřové, vařené a pečené
nahoru
Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené Koleno vepřové, vařené a pečené
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 3 hod.

Suroviny:

1 vepřové koleno
3l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule

marináda:
2 lžíce kuřecí chilli sladé omáčky
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sojové omáčky

5 česneků + 2 cibule na pečení

Postup přípravy receptu

Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hod. za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme do křupava.

Poznámka

Většina kolen se zde nejprve marinuje a pak v láku svaří, já mám od kamaráda postup opačný - nechat odležet v nálevu až uvařené. Nevím, co je lepší, ale přidávám k vyzkoušení ostatním :)

Autor Autor: (Ivana)
Datum vložení Datum vložení:
25 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Koleno vepřové, vařené a pečené"

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2013 12:09:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sójová omáčka do marinády smajlik proboha proč? :(

autor: isindy
vloženo: 07.11.2012 15:06:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo smajlik tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením smajlik

klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...smajlik

autor: Daniela (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.11.2012 12:38:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím prosím,měla bych dotaz. Vaříte koleno hodinu v papinově hrnci nebo v normálním? Jsem začátečník, tak než něco pokazit, raději se zeptat, že.... smajlik

autor: rebeka
vloženo: 21.03.2012 19:47:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isindy:smajliksmajliksmajlikmoc veliká dobrotasmajliksmajlik.. pozdravuje tě, i s umaštěnou huběnkou, pan choťsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 21.03.2012 19:45:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: bylo mi ctí a národním svátkem, ukojit tvé vybíravé chuťové buňky smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 21.03.2012 18:52:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zaokrouhluju krásným 20. boďanem, mlaskám si.. mňáámsmajliksmajliksmajlik
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slastsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 21.03.2012 15:55:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fix alelujasmajliksmajlik právě je v troubě.. a voní přenáramněsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bendik (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2012 09:30:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Stejně dělám vepřová žebírka. Uvařím s kořením, nechám ve vývaru vychladnout, potřu marinádou, nechám odležet a ugriluji. Je to lepší nežli rovnou grilovat za syrova, jen marinovaná žebra.

autor: isindy
vloženo: 19.03.2012 06:58:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, pěkná práce, opravdu...smajlik je to časově náročnější, ale výsledek za to čekání stojí, že? smajliksmajlik Panu manželovi i tobě díky za pochvalu, bod i krásné fotky smajlik

autor: Bahula
vloženo: 18.03.2012 22:38:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velmi lákavé v tuto hodinu smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 18.03.2012 21:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivanko, musím udělit velký bod a pochvalu tomuto receptu, dnes dokončenému...smajlik Včera večer jsem dala vařit koleno a po hodině ho nechala vychladnout, nakonec celou noc ve vývaru (měla jsem ho vykostěné, ale kost vařila také). Potom pár hodin marinovala (včetně kuřecích paliček pro dceru a neteř, kterou jsem měla na stravu) a ještě déle pekla... Měla jsem trochu obavy z toho, že proces tepelné úpravy bude přerušený, ale zbytečně. Je to dokonalý recept (oceněný i manželem, a ten se v kolínkách vyzná...smajlik ) Děkuju za něj, posílám obrázky a samozřejmě ten zmíněný zasloužený bod.smajlik

autor: isindy
vloženo: 22.01.2012 14:24:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andys: smajliksmajliksmajlik krásný komentář, děkuji smajlik

autor: Andys (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2012 10:37:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krindy pindy Isindy, to je recept jako hrom, už je v troubě, bude mňamka, pochválí mě snad i mamka. Dnes si dáme, už se těším, na výživě opět zhřeším. Vepřové a k tomu pivo, tady bude pěkně živo.smajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 02.01.2012 17:48:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dooga: tys mi ale udělal radost, Vašíku smajlik

autor: Dooga
vloženo: 02.01.2012 17:01:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělal jsem na Silvestra pro celou společnost. Všichni jednohlasně prohlásili, že lepší nejedli. Takže každý posílá bod - tudíž +15 bodů.smajliksmajliksmajlik

autor: djany
vloženo: 16.01.2011 09:59:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

slint smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 01.01.2011 23:52:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolínko mě naučil jíst až manžel, u nás doma nemělo tradici... Ale je skvělé, šťavnaté a přitom docela libové masíčko, které milujeme hlavně právě v kombinaci se zázvorem, cibulí a česnekem. Myslím, že velmi podobnou marinádu jsem dělávala a sama jsem si kdysi dávno vymyslela její poměry - musím nahlédnout do mých zápisků a buď ji znovu vytáhnout, nebo vyzkoušet tuto Ivanky...smajlik Já jsem koleno letos o svátcích nedělala, pořád jsme jedli někde po návštěvách, ale dostala jsem na něj ohromnou chuť...i díky těm skvělým obrázkům...smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 01.01.2011 15:41:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pri takýchto fotkách zabúdam na zásady zdravej výživy...
smajlik

autor: isindy
vloženo: 01.01.2011 15:35:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petrželko, tak to je báječné smajlik jsem moc ráda, že jsem vám mohla pomoci k dobrému obídku hned 1. den nového roku smajliksmajlik
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně smajlik

autor: petrzelka
vloženo: 01.01.2011 15:01:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu,dnes jsem měla koleno v plánu,ale jen uvařené.Ráno nakouknu a fíííha,zkusím ho i upéct,tak jak popisuješ.Moc nám chutnalo,jestli nevadí,přidám fotečkysmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 01.01.2011 11:11:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isi, pokusím se vyfotit, mizí to ještě před Novorční polívkou...smajliksmajliksmajlik, no jo bodík máš, tak ještě budu muset svoji porcičku bránit tělem a namířit objektivsmajliksmajliksmajliksmajlik
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím smajlik)

autor: yanull
vloženo: 01.01.2011 10:41:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, posílám bodík, koleno vypadá skvěle.smajlik Už jsem také zkoušela různé úpravy, ale ještě prubnu 3. variantu. S marinádou vložím do PH a pak ho šoupnu pod gril. smajliksmajlik

vloženo: 31.12.2010 18:47:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu, to je jednoznacne na bodiksmajliksmajliksmajlik. Mimochodem nemas novy fotak???/smajliksmajlik. Nadherne fotky....

autor: MARTA U (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.12.2010 18:37:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jé my to měli včera a předevčírem na oběd a chlapi se nemohli doprat,tak jim to chutnalo.Je to naše delikatesa

autor: Bibinka
vloženo: 31.12.2010 18:34:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu, tak to vidím na velkou dobrůtku, která se na tento den obvzlášť hodísmajlikale i jinak. Dávám ti s chutí 6.bodsmajlik

autor: maris
vloženo: 31.12.2010 18:22:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vy mi dávátesmajlik, já ji dělám pokaždé jinaksmajlik, ale dobrá je např. 4 lžíce oleje, cca 2 lžičky staročeského koření / to je jedna z mála kupovaných směsí, které používám a na vepřové je vynikající /, 100 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekaná petrželka, tymián, libeček, kdo má rád, může přidat pepř nebo chilli, ale staročeské koření je docela pikantní, nám to stačí. Je to jen orientační, dělám od oka, např česnek - teď, co ho kupuji na Farmářských trzích - je opravdu česnek jak má být, čínského bych asi dala víc. Zkrátka každý podle chuti smajliksmajlik

autor: djany
vloženo: 31.12.2010 18:19:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jééžiš mňáám,asi sním monitor smajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 31.12.2010 18:10:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris, jakou máš marinádu? ráda vyzkouším smajlik

tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku smajlik

autor: spagetka
vloženo: 31.12.2010 17:52:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, písni, prosím svoji marinádu smajliksmajlik

vloženo: 31.12.2010 17:51:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivo je to lákavé,to někdy vyzkouším,taky máme rádi pečené koleno,kdysi jsme na něj jezdili na Hradíšťko směr Štěchovice,tam uměli kolena báječně.smajliksmajlik+1

autor: maris
vloženo: 31.12.2010 17:41:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Po douhých výzkumechsmajlik jsme došli taky k tomuto postupu - nejdřív vařit s kořením, potom pomazat marinádou / tu dělám jinak / a upéct. Myslím, že maso je daleko lépe ochucené. smajliksmajlik+

autor: isindy
vloženo: 31.12.2010 17:36:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetko, tak to nevím, dala jsem ho vařit ráno a pak nechala asi do 3 v nálevu, teprve potom dala péct...ale snad to bude stačit i méně smajlik

autor: spagetka
vloženo: 31.12.2010 17:34:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isi, díky za námět smajliksmajliksmajlik, právě dávám vařit koleno, koření dávám jako ty a pak to asi udělám dle tebe smajliksmajliksmajliksmajlik, jen jestli se to stačí proležet, bude nás na to 6 smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recepty veprove koleno recept vepřové koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty vepřové koleno vařené pečené jak upéct vepřové koleno varene veprove koleno recept recept na pecene veprove koleno pečené koleno recept na vynikající pečená kolena jak upect koleno koleno recept vepřové koleno pečené vaření vepřového kolena koleno varene pečené vepřové maso recepty pečené vepřové koleno recept vařené koleno vařené koleno recept vařené vepřové koleno marináda na pečené koleno koleno vepřové marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno vepřové koleno vařené pečené vepřové koleno úprava vepřového kolena vařené a pečené koleno vařene a pečene vepřove koleno pečené koleno marináda marinada na koleno pečene varene pecene koleno jak péct vepřové koleno recepty na vepřové koleno pomalu pečené koleno recept koleno recept na vařené koleno pečené vepřové maso farmářské koleno vařené vepřové koleno recepty veprove koleno recept pečené koleno recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz