Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koleno vepřové, vařené a pečené

Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min bez doby chladnutí

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

31. 12. 2010 18:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 169 kJ / 279 kcal
Bílkoviny9,47 g
Tuky1,28 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,00 g
Sacharidy52,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kriska

19. 12. 2014 20:06

Pěkný večer, velice mě zaujal tento recept a ráda bych ho zkusila. Jen nevím co je kuřecí chilli omáčka - dá se něčím nahradit?
Děkuji, K.

David

22. 8. 2014 13:57

Honza:Protože to tak asi autorovi chutná , kdyby mu to s ní nechutnalo tak ji tam nedává :-)

Honza

10. 3. 2013 13:09

sójová omáčka do marinády :-O proboha proč? :(

isindy isindy

7. 11. 2012 16:06

Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo :-) tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením :-)

klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...;-)

Daniela

7. 11. 2012 13:38

Prosím prosím,měla bych dotaz. Vaříte koleno hodinu v papinově hrnci nebo v normálním? Jsem začátečník, tak než něco pokazit, raději se zeptat, že.... :-S

rebeka rebeka

21. 3. 2012 20:47

isindy::-D:-D;-)moc veliká dobrota:-p:-p.. pozdravuje tě, i s umaštěnou huběnkou, pan choť;-):-D:yes::yes::-K

isindy isindy

21. 3. 2012 20:45

rebeka: bylo mi ctí a národním svátkem, ukojit tvé vybíravé chuťové buňky :-);-)

rebeka rebeka

21. 3. 2012 19:52

zaokrouhluju krásným 20. boďanem, mlaskám si.. mňáám:-p:-p:-p
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast:-8:-p:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

rebeka rebeka

21. 3. 2012 16:55

fix aleluja:-D:-D právě je v troubě.. a voní přenáramně:-p:-p;-):yes::yes:

Bendik

19. 3. 2012 10:30

Stejně dělám vepřová žebírka. Uvařím s kořením, nechám ve vývaru vychladnout, potřu marinádou, nechám odležet a ugriluji. Je to lepší nežli rovnou grilovat za syrova, jen marinovaná žebra.

isindy isindy

19. 3. 2012 07:58

Eli, pěkná práce, opravdu...:-K je to časově náročnější, ale výsledek za to čekání stojí, že? ;-):-p Panu manželovi i tobě díky za pochvalu, bod i krásné fotky :-K

Bahula Bahula

18. 3. 2012 23:38

Velmi lákavé v tuto hodinu :-p:yes:

Eliza Eliza

18. 3. 2012 22:33

Ivanko, musím udělit velký bod a pochvalu tomuto receptu, dnes dokončenému...:yes: Včera večer jsem dala vařit koleno a po hodině ho nechala vychladnout, nakonec celou noc ve vývaru (měla jsem ho vykostěné, ale kost vařila také). Potom pár hodin marinovala (včetně kuřecích paliček pro dceru a neteř, kterou jsem měla na stravu) a ještě déle pekla... Měla jsem trochu obavy z toho, že proces tepelné úpravy bude přerušený, ale zbytečně. Je to dokonalý recept (oceněný i manželem, a ten se v kolínkách vyzná...;-) ) Děkuju za něj, posílám obrázky a samozřejmě ten zmíněný zasloužený bod.:yes:

isindy isindy

22. 1. 2012 15:24

Andys: :-D:-D:-D krásný komentář, děkuji :-K

Andys

21. 1. 2012 11:37

krindy pindy Isindy, to je recept jako hrom, už je v troubě, bude mňamka, pochválí mě snad i mamka. Dnes si dáme, už se těším, na výživě opět zhřeším. Vepřové a k tomu pivo, tady bude pěkně živo.:-p:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené

Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule

TopRecepty.cz

Koleno vepřové, vařené a pečené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmXl