jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Aspik

Aspik
nahoru
Aspik Aspik Aspik Aspik
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyně
Doba přípravy Doba přípravy: 30-40 minut

Suroviny:

Na nálev: voda 0,9 l, ocet 0,1 l, sůl 15 g, cukr 15 g, 1 cibule, nové koření 3 kuličky, pepř celý až 6 kuliček, bobkový list 2 kusy, 2 sáčky čiré želatiny.
šunka nebo šunkový salám, pařížský nebo vlašský salát, vajíčka uvařená natvrdo, okurky kyselé, papriku.

Postup přípravy receptu

Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a zase ruličky šunky. Vajíčka okurky s paprikou skládám i do boků formy. Pak z nálevu vytáhnu všechny ingredience a do čistého zamíchám 2 sáčky želatiny a přihřeji ji. Záleží podle toho jakou želatinu použijete je to na sáčkách napsané. Potom ji opatrně naleji přes lžíci do formy a dám do druhého dne zatuhnout.
Nálev je opravdu výborný a všem zatím aspik moc chutnal.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
19 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Aspik"

autor: Majda (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.04.2014 23:40:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik smajliksmajlik

autor: planeta
vloženo: 16.02.2013 08:44:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nádher, jsi moc šikovnásmajlik

autor: Sebastián (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2013 20:10:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...

autor: BILKOVAI
vloženo: 12.10.2012 19:00:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paráda, vyzkouším.smajlik Aspiky mám rádasmajlik

autor: irka.v
vloženo: 15.12.2011 21:56:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.

autor: Merylas
vloženo: 15.12.2011 15:23:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavalysmajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2011 07:04:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moncik:

irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?

autor: Moncik
vloženo: 17.03.2011 12:26:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aha, takže jen vyvařit ju? Nekrájet dovnitř smajlik

autor: irka.v
vloženo: 16.03.2011 22:10:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moncik: ta cibule je jen aby nálev měl chuť s tím kořením.smajlik

autor: Moncik
vloženo: 16.03.2011 12:41:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Smím se zeptat-co s tou cibulí? Také pokrájet a přidat k ostatnímu? smajlik

vloženo: 03.03.2011 21:15:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

velmi dekuji za adresu na zelatinu..jsi hodná a ty aspiky vypadaji velmi pekne...davam bodiksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: irka.v
vloženo: 24.01.2011 22:26:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všem moc děkuji za vaše slova chvály smajlik smajlik

autor: Marsi Mesi
vloženo: 24.01.2011 16:03:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný aspik..smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: naganek
vloženo: 24.01.2011 12:27:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik opravdu tento aspik supr pochoutka a když jsou bezva suroviny nema chybu je to otazka fantazie mneějte další napady

autor: Pajaska
vloženo: 05.01.2011 13:30:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc pěkně povedený.smajliksmajlik

vloženo: 04.01.2011 00:56:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikAspik máme rádismajlikJe tady krásně popsaný postupsmajlika moc hezky nazdobenosmajlikŽelatinu také používám-natura čirásmajlik+12smajliksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 03.01.2011 18:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Odkaz na želatinu jsem vložila do URL a přesto nejde rozkliknout. Ještě jednou se pokusím vložit odkaz na želatinu. http://www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina...

autor: maris
vloženo: 03.01.2011 18:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám aspiky taky často, dobré zkušenosti mám s želatinou Natura.

autor: Sodovka
vloženo: 03.01.2011 18:16:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aspiky dělám dost často.smajlik Většinou je dělám do srnčího hřbetu nebo do různých pudinkových formiček.smajlik Na čiré aspiky používám většinou tuhle želatinu. smajlik
http://www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina-kuchynska-cira-20g
Držím se vždy návodu na obale. Irka, posílám +10. Pěkná fotka a podrobně napsaný recept. smajlik smajlik.

autor: senky
vloženo: 03.01.2011 15:13:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá krásně,zaslouží si vyzkoušetsmajlik

autor: irka.v
vloženo: 03.01.2011 14:58:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Želatinu používám většinou koupenou z Jednoty a je na ní výrobce mudr.Michal Trmal,Březno,Balírny Unima Chomutov a je ve vínovofialovém obalu a dělají i šedé balení na vaječnou tlačenku .Koupila jsem i v tescu velký balení na 2,5 l a taky byla dobrá.U všech je potřeba hlídat jestli se vaří nebo jen jde do horké vody a už jsem měla i za studena.

autor: pbarva
vloženo: 03.01.2011 13:09:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá nádherně, určo vyzkouším a bodík letí smajlik

autor: Josifek
vloženo: 03.01.2011 11:08:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pěkný den , jen mám dotaz : Jakou používáte želatinu ? Poslední dobou mám s želatinou špatné zkušenosti i když se držím návodu na sáčku...děkuji.smajlik

vloženo: 03.01.2011 10:07:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 03.01.2011 09:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hmmmmm...fešná mňamkasmajliksmajlik

autor: Teta Lena
vloženo: 03.01.2011 08:41:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Parádasmajliksmajlik+4

autor: eva hubova
vloženo: 02.01.2011 23:47:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aspiky mám ráda a ten vypadá krásněsmajliksmajliksmajlik+4

autor: rebeka
vloženo: 02.01.2011 22:05:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty na aspik recepty studená kuchyně jak udelat aspik aspik masový aspik recepty aspik šunka v aspiku roláda v aspiku recepty studené kuchyně aspiky vajíčka v aspiku co je to aspik studená kuchyně recepty jak uvarit aspik v aspiku aspiky recept formičky na aspik vaječná huspenina aspik v srncim hrbetu želatina na aspik aspik recept nálev na aspik formy na aspik recepty z aspiku aspikový hřbet recept studená kuchyně co je aspik příprava aspiku aspiky recepty vaječná roláda aspik recept aspik recept na kyselý aspik aspikový hřbet se salátem výroba aspiků výborný aspik srnčí hřbet v aspiku jak se dělá aspik recepty na aspiky recept na aspik rosol recept aspik recepty co jsou to aspiky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz