Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspik

Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své fantazie, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky své konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba tuhnutí v chladničce

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba tuhnutí v chladničce)

2. 1. 2011 22:41

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie428 kJ / 102 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy23,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

13. 12. 2022 10:38

Alenka155:
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě :-)

Alenka155

13. 12. 2022 08:45

Chci udělat zeleninový aspik do kameninové formy ve tvaru ryby, je nutno formu vyložit potravinářskou fólií? Vyklopím dobře i bez fólie? Děkuji

irka.v irka.v

18. 10. 2016 14:15

Petr: Když potřebuji krásně vyklopit tak si nádobku nahřeji teplou vodou nebo nad sporákem ;-) ale opatrně aby vám to nevypadlo kam nechcete :-D,já většinou dělám do skleněné nádoby a tu nařívám vodou a když to vyklopím tak je to krásně lesklé a hladké ,ale i v srnčím hřbetu .Dělala jsem i do formiček a to byla piplačka ,ale stálo to za to.A taky jsem nahřála a vypadlo to krásně .Jsem ráda ,že chutná .:-)

Petr

17. 10. 2016 20:30

irka.v:
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim :-)

irka.v irka.v

17. 10. 2016 13:16

Petr: Dobrý den ,používám tuto www.silkcare.cz/product/potravinarske-vyrobky/zelatina-aspikova-20g/40, ale používám i jiné,musí být čiré .Tu druhou co jste tam dal odkaz je na vaječnou tlačenku která není čirá .Tak ať se ám to povede :D :yes:

Petr

17. 10. 2016 00:11

Dobry den, jakou zelatinu pouzivate vy? Nekteri doporucuji zelatinu Natura ale jakou ( obe pisou vyrobci ze se daji pouzit na aspiky) tak jaky :
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow

www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php

Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji

littlegeorge littlegeorge

26. 5. 2015 14:12

irka.v:Je výborný a hezky to vypadá:yes:

Jana

29. 3. 2015 03:14

Výborný recept, mohu jen doporučit :-)

Majda

24. 4. 2014 23:40

Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik :yes::yes:

planeta

16. 2. 2013 09:44

nádher, jsi moc šikovná:-)

Sebastián

29. 1. 2013 21:10

Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...

BILKOVAI BILKOVAI

12. 10. 2012 19:00

Paráda, vyzkouším.:yes: Aspiky mám ráda:-p

irka.v irka.v

15. 12. 2011 22:56

Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 12. 2011 16:23

Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavaly;-)

Alena

15. 12. 2011 08:04

Moncik:

irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aspik aspik recept výroba aspiků recept na aspik domácí aspik aspiky recepty aspiky jak se dělá aspik recept aspik studená kuchyně recepty nálev na aspik želatina na aspik jak udelat aspik aspikový hřbet recept aspik recepty masový aspik příprava aspiku aspikový hřbet se salátem recept recepty aspik recepty z aspiku

Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, želatina, šunka, salát pařížský, vejce, okurky sterilované, paprika čerstvá červená

TopRecepty.cz

Aspik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0xK