jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Zavařené vepřové maso

Zavařené vepřové maso
nahoru
Zavařené vepřové maso
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Zavařeniny

Suroviny:

Vepřové maso
sůl (1 lžička na sklenici)
voda (1/2 dl na sklenici)

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny.

Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Zavařené vepřové maso"

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.06.2015 16:52:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho vám dvakrát zavařené maso vydrželo ve sklepě ?Rok,dva? A zavařujete někdo i hovězí nebo kuřecí? A jen maso nebo i s kořenovou zeleninou(hovězí). Iva

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2015 22:44:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana Ch: Moc dobré masíčko, dělá taky strašně dlouho a ještě nikdy nezklamalo. Dříve (za komančů se prodávalo čínské vepřové maso v konzervě a mělo stejnou chuť, jako tohle masíčko. Doporučuji, opravdu výborné....smajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 28.08.2014 17:46:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

qwert:Hele mě je úplně šuma fuk jak to děláš Ty, já to nikomu nenutím. U nás se to vždy dělalo jak jdem napsala. Dělalo, dělá a dělat bude. A i neteřinky, které jsem to naučila, to dělají úplně stejně a chválí to až do nebe. Víc se o tom s nikým BAVIT NEBUDU.

autor: qwert (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.08.2014 17:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Částečně nesouhlasím s příspěvkem Ivana Ch. Dávám syrové do sklenic a příprava je super rychlá. Zbytek v odkazu níže.

autor: qwert (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.08.2014 17:15:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=154327

autor: Ivana Ch
vloženo: 23.07.2014 15:57:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás doma, ale i manželově rodině se vepřového masa vždy po zabijačce -------nazavářelo. Ale nikdy se nedávalo syrové maso, vždy se zavářelo maso pečené jako vrabce. I já často koupím bůček, upeču ho a pak zavařím. Lepší konzervu jsem nikdy nekoupila, dělám ho celkem často protože dnešní konzervy se nedají jíst. Moc chutná nejen nám ale i každému komu dám ochutnat. Prostě u nás syrové maso do skleničky nepatří. A že to děláme hodně dlouho, bez jednoho roku 50 let.Mám nahoře chybu, místo nazavářelo tam má být zavařovalo. Teď jsem z toho udělala pěkný galamatyáš.

autor: petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2014 15:32:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a proč bychom si těch éček ještě nepřidali? To už pak vyjde nastejno-asi bych se nezdržovala se zavařováním a koupila bych si rovnou konzervu kdybych se chtěla najíst éček.... já určitě rychlosůl nepřidávám!!!

autor: ladislav (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2012 22:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rychlosůl=praganda=nakládací DUSITANOVÁ sůl
O používá se při nakládání masa na uzení, je obohacena o dusitany, které by se vytvořili (při použití obyčejné soli) myslim až okolo 20 dne od nasolení. Způsobuje to červenou barvu uzeného masa a ne šedivou.je to urychlení procesu zrání.
konzervy jsou výborný, vyrábíme si je na prodej v řeznictví...
s tou konzervaci to je těžký, záleží na podmínkách vaření, takže udržování teploty, průměr sklenice atd. my vaříme cca 2.5h
a dulezite je pri manipulaci neodrazit sklenici aby si nenasala vzduch jinak je celej proces konzervace v pr.... a taky aby ste konzervu dobre dochladili, jinak by se mohla zaparit.
s pozdravem Vaníček a doufam ze jsem poradil smajlik

autor: PKUPKOVA
vloženo: 11.01.2011 20:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Užasný také dělám uplně stejně je to mooooc velká dobrotasmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 10.01.2011 09:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Jé, to není můj "názor", to je vyčtené z knížek. Špatně zavařené maso je nebezpečné, proto jsem při jeho zaváření opatrná.

autor: Pajaska
vloženo: 10.01.2011 01:00:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen,nic proti tvému názoru.smajlikJá se jen držím technologických postupů při konzervaci potravin,pro mne jsou tyto poznatky věrohodnější,než kuchařky .(riziko butulotoxinu atd).Proto ta poznámka.Ta prodleva chlazení je z důvodu toho,že po ten čas stačí vyrůst případné nezničené spory mikrobů a opětovným povařením se dokonale zničí.Ale samozřejmě je na každém,jaký postup použije a čemu věří.smajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 09.01.2011 10:16:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Souhlasím, rychlosůl jsme nedávali. Teď už maso nezavářím, ale dodneška si pamatuju tu chuť smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 09.01.2011 08:43:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pokud se steriluje dvě hodiny v kuse, opakovat sterilaci nemusíte. V každé "zavařovací kuchařce" se u masa dočtete - zavářet 2h při 100°C nebo 1h a druhý den opakovat, také 1h.smajlik
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....

autor: Pajaska
vloženo: 08.01.2011 21:27:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No měla by se sterilace opakovat po vychlazení prvního zavaření.Má to své důvody.Je to popsáno u podobného receptu.A sůl lze použít,to je v pořádku,bude to mnohem zdravější .Růžovější maso zase bude s použitím Sanytru(rychlosoli).Jinak je to fakt mňamka,mám pořád ve sklepě po ruce.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: kucerova45
vloženo: 08.01.2011 20:07:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemusí sa zavařovat dvakrát a používá se obyčejná sůl.smajlik

autor: čajka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2011 19:57:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vepřové maso do sklenic zaváření masa do sklenic zavarovaci sklenice na maso konzervace pečeného masa vepřové maso zavařené domácí zavařené maso zavařené maso do sklenic recept na zavařené maso nakládání masa do sklenic zavařené kuřecí maso do sklenic konzervace uzeného masa zavařené maso konzervace vepřového masa zavařené kuřecí maso vepřové maso ve sklenici zavařené maso recept zavařování masa konzervace masa jak zavarovat veprove maso zavařené vepřové maso do sklenic maso do sklenic zavařené vepřové recept na zavarene veprove maso zavařené uzené maso recept recepty na zavarene maso jak zavařit maso do sklenic zavarovane veprove maso zavařování vepřového masa jak zavarit maso jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa zavařené pečené vepřové maso maso ve sklenici zavařené vepřové maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařené vepřové maso bez rychlosoli zavařování masa do sklenic jak zavařit pečené vepřové maso sterilace masa zavarovani peceneho veproveho masa zavařené hovězí maso zavareni masa



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz