jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bramborová baba z domácí pekárny

Bramborová  baba z domácí pekárny
nahoru
Bramborová  baba z domácí pekárny
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

1 kg zemiakov, 200 g hladkej múky, 1 vajce, 1 lyžička soli, 1 lyžička feferónovej pasty, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 lyžica rasce (kmín),1 lyžička majoránky, ½ sáčku prášku do pečiva
Obloženie : 200 g údenej slaniny, 500 g kyslej kapusty, ½ dl oleja

Postup přípravy receptu

Zemiaky, cesnak a cibuľu rozmixujeme, vlejeme do pekárne, pridáme rozmiešané vajce a ostatné prísady. Pečieme na programe SPRINT. Po upečení vyklopíme a preložíme do olejom vymasteného pekáča spodom hore.
Narežeme nadrobno slaninu, obložíme ňou vrch aj okolie zemiakovej baby. Dáme do vyhriatej rúry na 20 min zapiecť ( pri 200 st. ).
5 min pred dopečením obložíme vyžmýkanou kyslou kapustou a dopečieme.
Babu narežeme na plátky a podávame s kapustou alebo bez kapusty s acidofilným mliekom alebo kefírom.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Bramborová baba z domácí pekárny"

autor: Michal (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.08.2013 23:33:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.

autor: ALENA (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 15:48:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT

autor: Pikula (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.02.2012 22:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, spíš něco pro Olgu,
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.smajlik
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat smajlik

autor: tejaja
vloženo: 07.01.2010 21:54:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

autor: Ola (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.01.2010 13:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.smajlik

vloženo: 07.01.2010 12:45:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnousmajlik. Dělá ti to u všeho?

autor: Ola (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.01.2010 12:15:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkujismajlik

autor: tejaja
vloženo: 01.01.2010 21:53:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.smajlik

autor: amalinka11 (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.01.2010 14:07:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla

autor: Paprika
vloženo: 07.12.2009 11:07:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vando, můžeš.smajlik

autor: Vanda (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2009 11:06:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověďsmajlik

autor: tejaja
vloženo: 09.03.2009 14:34:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dievčatá, ďakujemsmajlik Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...

vloženo: 09.03.2009 13:50:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....smajlik

autor: Gabina
vloženo: 09.03.2009 13:49:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila smajliksmajlik CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept smajlik Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.

autor: Jikotka
vloženo: 09.03.2009 13:37:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlísmajlik,ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinkasmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 09.03.2009 13:30:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milá Gabika, teraz som veľmi znechutená, pretože bez toho, aby si sa informovala, ma podozrievaš z kopírovania. Recept je okopírovaný, ale opačným smerom. Tento recept osobne vymyslel môj manžel, nikde nebral nijaký zdroj, má rád zemiakovú babu, tak robil experimenty v pekárni. Na Chytrú ženu nechodím, bola som tam párkrát a dosť. Keď v lete prebiehala tu na topoch súťaž, mohli sa písať články. Napísala som jeden o domácej pekárni a poslala. Ten recept som do toho článku už dala. Článok ešte nie je zverejnený, ale je k dispozícii majiteľov webu. Vkladateľku pravdepodobne poznám, ak je to to Sluníčko, ktoré poznám ja. Overím si to. Prepáč, ale veľmi si sa ma dotkla, pretože tento recept je skutočne manželovým receptom, ani ja som ho neovplyvňovala, pretože to jedlo pripravoval v čase, keď som nebola doma. Možno by bolo dobre sa najprv informovať a potom niekoho obviňovať. Ja osobne som dala tento recept tu a ešte na Recepty.cz. Je mi smutno.

autor: Gabina
vloženo: 09.03.2009 11:40:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.chytrazena.cz/vareni/bezmasa-jidla/doma...Právě jsem objevila tento okopírovaný recept zde smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

domácí sekaná recept langoše těsto recept sekaná v domácí pekárně domácí pekárny recepty recepty-domácí pekárna domácí recepty langoše v domácí pekárně langose z domaci pekarny domácí pekárny vdolky recept domácí pekárna dáma recepty na domácí pekárnu recepty do pekárny recepty pro domácí pekárny recepty z pekárny recepty z domácí pekárny recepty na chleb z domaci pekarny recepty domácí pekárny recepty pekarna domaci pekarna - recepty recepty v domácí pekárně domácí kuchařka domácí pekárna recepty ke stažení domaci pekarna-recepty recepty pro domácí pekárnu langoše těsto sekaná z domácí pekárny domácí sekaná recepty domácí pekárna domácí pekárna recepty na chleba z domácí pekárny pekárna na chleba recepty recepty do domácí pekárny pekárny kuchařka pro domácí pekárnu domaci pekarna recepty bramborová buchta recept na chleba z domácí pekárny chleba z domácí pekárny recepty domácí chleba recepty domácí pekárny chleba pekarna recepty




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz