Jahodový džem
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky. Připravte tuto skvělou marmeládu a buďte vybaveni i na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 860,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro delší trvanlivost můžeme přidat konzervační přípravek (petosu, nebo sterilovat).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2015 22:55
Ahoj, se zavařováním začínám... Proč se nesmí přerušit var? Díky
10. 6. 2015 22:54
Tak ten bych si s chutí dala . Mám ráda na pečivu celé kousky ovoce
10. 6. 2015 21:29
Všem co neví co je džem (jam) a diví se dlouhému vaření. Vězte, že džem je ovoce svařované tak dlouho, až se zahustí samo sebou, tedy třeba jahody se svařují na cca třetinu původního množství, tedy ze tří kil jahod je cca kilo džemu. Džem je samozřejmě bez přídavku cukru ! Ty fofrpostupy jsou pseudomarmelády.
17. 10. 2014 14:48
Ahoj Jituš, narodila jsem se také 6.4.- ale v roce 1945. Čtu Tvoje recepty,jsi šikovná holčina!!!!!!
22. 7. 2014 20:22
JÍDLÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!
27. 6. 2014 15:30
Na džemy vařím do 6 minut, udělám zkoušku tuhnutí a je to. Pokud se vaří déle, tak se vyvaří všechny cenné látky
27. 6. 2014 15:22
Recept je jednoduchý,ale nevím,proč vařit jahody hodinu!?Stačí celkem i s rozvařením a zahuštěním 15 min.(5 min.rozvařit pomačkané jahody a 8-10 min s cukrem)
Markéta:
Markéta:
14. 6. 2014 19:23
Ja ho dnes dělala a vyborny akorát jsem pridala Gefix.Jahody jsem nakrájela na pulky varila 30minut a bylo hotovo.Kousky vůbec nevadi na palačinky vyborny
17. 9. 2010 16:25
O: Však nikde nepíšu, že musíš postupovat úplně podle mého receptu. Letos jsem jahody nejdříve rozmačkala a potom postupovala stejně a džem je výborný!
17. 9. 2010 13:26
Teď to na mě juklo z náhodných receptů... nevim no, tomuhle bych neříkal džem, spíš rozvařený jahody.. ale asi jak je kdo zvyklý..
1. 7. 2010 17:56
V jednoduchosti je krása, já jsem hledala něco nového, ale tradice je tradice. Je¨ště k doplnění naše rodinná tradice velí jako prevenci proti kažení sklenice vypláchnout rumem. ještě semi nic nezkazilo
22. 6. 2010 00:15
Já jsem omyté jahody v hrnci rozmačkal a vařil jsem je hodinu. Jinak recept dobrý
12. 6. 2009 10:25
Ahoj Jitko.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 14 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 21 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 minutou
Nejlepší špenát
simei uvařila před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 2 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 3 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 3 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat a skladovat jahody, aby byly chutné i po sezóně
Odstranit stopku z jahod není nic složitého. Zahoďte nůž a připravte se na dvě snadné a elegantní možnosti
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Další recepty
Tématické fráze: marmelada z jahod jahodovy jam džem džemy recepty příprava jahodového džemu džem recept jahodový jam recept marmelády a džemy recepty recept na džem marmeláda z jahod recept recept džem recepty na džemy a marmelády jahodovydzem recepty na marmelady a dzemy recepty na marmelady jak se dela džem příprava džemu recepty na dzemy jahody marmelada džemy recept
Suroviny: jahody, cukr krupice
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
13 názorů