jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
nahoru
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice, sůl

Nálev: Na 1l vody 250ml octa, 30g soli, 100g cukru

Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli

Postup přípravy receptu

Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy "změní" barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půlkolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (viz. Moje recepty v albíčku, tam je postup, jak zavařovat v horkovzdušné troubě).

Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu. Tak jsme už ochutnali...prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi...stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!

Autor Autor: (Jitka)
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu"

autor: mikloško (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2014 21:57:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna jsem se vrátil z pole smajlik snad bylo státní mám na 5 malých skleniček od tatarky . A už čekám na lák .. smajlik

autor: Wlastik (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2013 10:13:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A za jak dlouho po uležení lze konzumovat ? :)

autor: Prima Mama
vloženo: 12.08.2013 21:04:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tak a už jsou v trouběsmajlik jsem moc zvědavá! Je to můj první pokussmajlik

autor: musenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.09.2012 10:57:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja doporucuju povarit. Potom jdou ty vlasky samy dolu. Je to tedy jednodussi nez se piplat s cistenim syrovych klasku s lepkavymi vlasky.

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2012 10:08:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den, nemáte zkušenosti s květákem?? Jak dlouho a na kolik stupnů, aby nebyl moc měkký?? Jinak kukuřičky jsou výtečné!:))

autor: rakso (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.07.2011 08:00:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak vám holky moc děkuji.Myslím, že to není třeba. Okurky
se také nevaří a jsou sami o sobě tvrdé.Dík všem za odpověď.smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 17.07.2011 11:01:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rakso:Já taky nikdy nepředvařuji,trhám opravdu malé a slabé (do 10cm). Ty větší už mají tvrdý střed.

autor: jitule
vloženo: 17.07.2011 10:45:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rakso:Je to lepší, nejsou pak tuhé, ale tak akorát křupavé. Samozřejmě můžeš vyzkoušet i bez vaření a uvidíš, co vám doma pojede nejvíc. smajlik

vloženo: 15.07.2011 19:29:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rakso:my jsme zavařovali vždy opravdu mladé kukuřičky a nikdy jsme je nepředvařovali.Dělali jsme je stejně jako okurkysmajlik

autor: rakso (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2011 19:22:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je nutné před sterilizací vařit?

autor: Ivana Ch
vloženo: 06.07.2010 12:18:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám je každý rok, né že bychom je milovali ale jsou bájo.Mám je ráda na obložení studených talířů.

vloženo: 11.04.2010 19:10:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdysi mi je děcka vždycky někde nasbíraly a to se zavařovalo!! Měli jsme je raději, než okurkysmajliksmajliksmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2009 18:27:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja jsem si letos vypěstovala vlastní na zahrádce a jsou mnohem lepší- sladší než ty z pole. Je to odrůda přímo pro zavařování.

autor: Sindy
vloženo: 03.11.2008 17:24:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také je zavařuji, ale klasickým způsobem jako okurky. Nálev dělám z deka. Přidat do nálevu můžete cokoliv.Pár procházek se psem okolo pole. Nemám s tím problém, protože toho moc nenasbírám jen malé množství což takovou strátu ani nikdo nepocítí smajlik

autor: alus.s
vloženo: 07.10.2008 21:38:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, to máš naprostou pravdu. Po kukuřici se slehla zem. U nás taky smajlik

vloženo: 07.10.2008 19:13:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné jsou,ale kde je dnes vzít a nekrást?smajlikKdysi mi jich děcka nosily plné tašky,to byla paráda,ale teď jsou tak kolem cest na Zlínsko,možná a to se zase bojím,že mne někdo načapásmajlik

autor: jitule
vloženo: 06.05.2008 01:14:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My máme kukuřice od dědy. Má velké pole a je to teda super. A tenhle receptík je taky bezva...jsou fantastické a nejsou tak kyselé jako ty kupované.

autor: maris
vloženo: 05.05.2008 13:04:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nakládané kukuřičky máme moc rádi, ráda bych si je naložila sama, ale mám problém, kde je vzít. Na trhu prodávají už velké kukuřice, kukuřičné pole nevlastním a na polní pych nemám nervy smajlik). Dávám jedničku, protože jsou určitě výborné.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

zavařované kukuřičky zavařování kukuřice recept recept nakládaná kukuřice recept na nakladanou kukuřici zavařování kukuřiček nakládané kukuřice kukuřice v nálevu recept kukuřice v sladkokyselém nálevu jak vařit kukurici nakladana kukuricka jak zavařovat kukuřici kukuřičky jak dlouho se vaří kukuřice kukuricky v nalevu nakládané kukuřičky nalev na kukurice kukuřice zavařování nalev na kukurici jak dlouho varit kukurici kukuřičky ve sladkokyselém nálevu zavařování kukuřičky recept na zavařování kukuřice jak zavařit kukuřičky sladkokyselý nálev na kukuřici nakládané kukuřičky recept jak zavařit kukuřici zavařování kukuřic nakladana kukurice zavařené kukuřičky zavařování mladé kukuřice nakladane houby ve sladkokyselem nalevu sladkokyselý nálev kukuřičky + sladkokyselý nálev + recept zavarovani kukurice kukuřice v nálevu kukuřice ve sladkokyselém nálevu nálev na zavařování kukuřice zavařovaná kukuřice houby ve sladkokyselém nálevu sterilizace kukuřice nálev na kukuřičky nakládaná kukuřice recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty