Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš lázeňského šviháka

Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

20. 1. 2011 22:11

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 934 kJ / 5 242 kcal
Bílkoviny447,70 g
Tuky290,66 g
Vláknina88,00 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 1,68 g
Sůl4,00 g
Sacharidy186,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)

Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 12. 2022 18:29

Ivana Ch: :-K

Ivana Ch

7. 12. 2022 19:05

:-D:-D:-D<3<3:-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 4. 2022 11:44

Marie Svarcova: Maruško,moc děkuji:-K
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 4. 2022 11:20

:-)<3:yes: nádherná fotečka, guláše máme rádi, jen nedávím mouku :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 10. 2017 20:38

mates: Pochopil jste to správně.Ale nemusí to být zrovna"vývar" z kostky.Můžete to zkur..t i gelovým bujonem.

mates

3. 10. 2017 13:52

co znamená lt. vývaru z hovězího bujonu? jako to celý zk...t kostkou,když použiju maso? nebo jsem to špatně pochopil

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 8. 2017 17:47

Pavel: ani ve Zlíně už nejsou oblíbené krámky a hospůdky,které kdysi praskaly ve švech:-(...

Pavel

9. 8. 2017 21:36

sules: Kde je konec mým z oblíbených Formanovi a zmiňovanému Katovi , Kohoutům a oblíbeným gulášům a sýrovým mísám(prodejna sýrů nahradit nemúže)???!!!

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 7. 2017 19:26

casino: beda venerabilis: Děkuji,že jste receptu věnovali pozornost:-K
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím:-8
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa:-)

casino casino

25. 7. 2017 14:28

"... podlijeme 1 l vývaru..."
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody ;-(:-O:-)

beda venerabilis

25. 7. 2017 13:24

Všelková Marie: Ve mně ta jíška zvlášť také vyvolává obavu, že výsledek bude až příliš tučný. Ale možná to ta lžíce sádla už tak moc nepromastí. Zahušťuji krajícem chleba (nebo chlebovou strouhankou) dušeným na hladině guláše a potom rozmíchaným, když je gulášek udušený.

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 11. 2016 21:42

albin : Tady občas křupla ta syrová parika a cibule:-)

sules: :yes:

albin

27. 11. 2016 10:54

ještě dobře ze tam není pan polreih ten gulas by musel krupat:-D

sules sules

8. 11. 2016 17:49

Zdravím...na podobný guláš (teda aspoň podobně zdobený) jsme za mlada chodívali do pivnice U dobrého kata v Brně...je to už víc jak 30 let a místo pivnice je tam už dávno prodejna sýrů ale na ten guláš si pamatuju furt dobře a občas si ho doma takto "načančám"...nejlepší je s čerstvým dalamánkem...:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 9. 2016 12:02

Ingrid: A já zase děkuji za milý komentář:-8:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš

Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen

TopRecepty.cz

Guláš lázeňského šviháka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlWr