Italská pizza
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 797 kJ / 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 192,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2022 17:48
demi chef: chefe, Italové tam dávají SARDELKY, běžně!
6. 2. 2013 13:08
19. 5. 2012 21:04
Tak dnes jsem ji dělala a výborná. Z množství se udělají krásně 4 tenké.
10. 2. 2011 20:19
Tak jsem dnes zkoušela a opravdu nám moooc chutnalo. Těsto je výborné!
24. 9. 2009 17:44
polohruba mouka jo ? snad hladká a cukr jen?? nechybí tam snad sůl copak to je sladký koláč!!!
12. 8. 2009 09:31
Haničko,děkuji za pochvalu,zapomněla jsem.Ahojky.
12. 8. 2009 09:30
Jo Hančo,to máš pravdu.Jen jsme ji ochutnali a nechali na ráno.
11. 8. 2009 22:02
Jarmilko, takhle v noci takové dobroutky pizzu bych mohla jíst pořád, ale ta kila potom... máš moc pěkné fotky a parádní postup +
11. 8. 2009 21:46
Nevím jestli to je Italská pizza,ale je opravdu výborná.Nejdřív se mi zdálo,že tam toho je moc,ale je fakt dobrá.Mám velkou kulatou formu,takže těsto bylo slaboučké. Denisko přidala jsem fotečky.
25. 7. 2009 19:22
Ta fotka je stažená z i-netu...
29. 12. 2008 20:48
to testo je zajimavi ale ze sve skusenosti vim zetomu neco chybi,ja tam davam este trochu mleka a stejny pocet lzic soli jako cukru,dale ho pripravuju z hladke mouky-lip se spracovava ale dase to treba i nakombinovat s tou polohrubou.Ja tam dale davam olej,to vse micham dokavat se to trochu nespoji,pridam hladkou mouku micham dote doby dokut se nespoji a pak jej necham v pytli nakynout priblizne pul hodinky,kdyz je testo mneke k spracovani udelam si zhruba 200-250kg bulky,ty spracuju tak ze testo pohybi zatahuju do vnitr pak jej dam na pomasteni tac-aby lepe sli sundat a pomazu bulky olejem.dale dam hotove bulky na tacu do lednicky aby trochu stuhli a sli krasne tvarovat na pozadovanou velikost a i tvar.NO a dal pak jeto jen na vas co tam date,tak vam preju pevne nervi a dobrou chut.FRENKY PIZZAR
28. 12. 2008 13:13
Velmi zajímavý komentář od demi chef, určitě stojí za uvážení. Já picu nedělám, ale kdo ji dělá, tak si myslím, že je to popsané moc dobře. Jednou mi jistý Ital picu popisoval podobně a smál se z toho, jak ji děláme v ČR, ale je fakt, že je to jejich specialita, tak by ji měli umět zrovna tak, jak my třeba vepřo-zelo-knedlo, nebo svíčkovou, české buchty a podobně.
28. 12. 2008 13:12
Téééda Ricky-ty jsi mistr!Konečně srozumitelný popis jak pracovat s pizza těstem.Thanks!
28. 12. 2008 13:05
Hm, talianska pizza a to myslim prava talianska pizza na sebe ma len paradajkovu omacku a syr. Na tvojej su sardinky skombinovane so syrom, co by taliani nikdy neurobili, pretoze neradi miesaju syr s morskymi plodmy, no o tom by sa dalo disputovat na dlho a tak sa tomu venovat nebudeme.
Co ma ale zaraza je ten obrazok. Je na nom pizza s hrubymi okrajmi. Talianska pizza by mala byt tenucka, chrumkava a zapecena pekne do hneda.
Dalej co sa tyka receptu. Na pizzu sa pouziva specialna pizza muka, tzv. Tipo 00, a definitivne potrebujes aj trocha olivoveho oleja, kedze ten doda cesti chrumkavost, no a sol ktora doda pizze chut. Najlepsie morska.
Co sa tyka postupu, nevsimol som si, ze by si cesto nechala vykynut. To je doulezite. Poviem ti ako to robim ja, ale je to take male pizza tajomstvo a tak pst, nikomu ani muk.
Urob si cesto, nech uz je podla akehokolvek receptu. Hned ako je hotove, vytvaruj z neho gulicky, ktore ti vojdu do dlane. Cim gulatejsie, tym lahsie sa otvaraju.
Teraz tieto tzv pizza balls nechaj chvilu postat, no nezabudni ich prykrit aby nevyschli. Ked cesto trosku narastlo a je makke, je ready.
Zober jednu gulicku a pobuchaj na nu zvrchu aby si vytlacila vsetok vzduch, nezabudni udrziavat kruhovy charakter.
Teraz bud pouzi valcek na cesto alebo svoje ruky, kedy kruhovymi pohybmi cesto otvoris na pozadovanu velkost. Malo by byt tenucke. Opatrne ho daj na plech potri paradajkovou omackou, posyp syrom a zmesou byliniek na pizzu a hajde do rury
Malo by to fungovat. Ak sa pizza zacne nafukovat, znamena to ze si nevytlacila dostatok vzduchu.
Dobru chut
Ricky Bobby
Co ma ale zaraza je ten obrazok. Je na nom pizza s hrubymi okrajmi. Talianska pizza by mala byt tenucka, chrumkava a zapecena pekne do hneda.
Dalej co sa tyka receptu. Na pizzu sa pouziva specialna pizza muka, tzv. Tipo 00, a definitivne potrebujes aj trocha olivoveho oleja, kedze ten doda cesti chrumkavost, no a sol ktora doda pizze chut. Najlepsie morska.
Co sa tyka postupu, nevsimol som si, ze by si cesto nechala vykynut. To je doulezite. Poviem ti ako to robim ja, ale je to take male pizza tajomstvo a tak pst, nikomu ani muk.
Urob si cesto, nech uz je podla akehokolvek receptu. Hned ako je hotove, vytvaruj z neho gulicky, ktore ti vojdu do dlane. Cim gulatejsie, tym lahsie sa otvaraju.
Teraz tieto tzv pizza balls nechaj chvilu postat, no nezabudni ich prykrit aby nevyschli. Ked cesto trosku narastlo a je makke, je ready.
Zober jednu gulicku a pobuchaj na nu zvrchu aby si vytlacila vsetok vzduch, nezabudni udrziavat kruhovy charakter.
Teraz bud pouzi valcek na cesto alebo svoje ruky, kedy kruhovymi pohybmi cesto otvoris na pozadovanu velkost. Malo by byt tenucke. Opatrne ho daj na plech potri paradajkovou omackou, posyp syrom a zmesou byliniek na pizzu a hajde do rury
Malo by to fungovat. Ak sa pizza zacne nafukovat, znamena to ze si nevytlacila dostatok vzduchu.
Dobru chut
Ricky Bobby
5. 10. 2008 19:20
zkoušela sem to uvařit ale nic moc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 39 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Další recepty
Tématické fráze: testo na picu recept na picu recept na italskou pizzu recept na pravou italskou pizzu těsto na italskou pizzu italske testo na pizzu prave testo na pizzu recepty na picu s italem v kuchyni recepty pizza prava pizza recept pizza margarita recept pravá italská pizza těsto prave italske testo na pizzu těsto na pravou italskou pizzu italská pizza těsto pizza margarita pizza obrazky recept pizza margarita prava pizza recept na pravou pizzu
Suroviny: droždí, cukr, voda, mouka polohrubá, protlak rajčatový, salám měkký, bazalka čerstvá, žampióny, cibule, paprika čerstvá zelená, olivy černé, sardinky, sýr mozzarella, parmazán
Italská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2P
18 názorů