jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
nahoru
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny

Suroviny:

450 g polohrubé mouky
200 g másla
6 g prášku do pečiva
200 g cukru moučka
4 žloutky
600 g jablek
200 g cukru krystal
100 g ořechů
4 bílky
50 g rozinek
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vpracujeme je co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu těsta necháme v chladničce ztuhnout.

Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Hraběnčiny řezy"

autor: Pitnerovci
vloženo: 23.08.2014 18:39:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miláčkovi se tenhle recept zalíbil.. a protože jsem ho trochu pozlobila, jdu jako bolestné a omluvné péct.. ;) Už jen z fotky vypadá dobře...smajlik

autor: šéfkuchaři M a L (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.07.2014 14:25:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pochoutkasmajliksmajlik

autor: Kateřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2014 14:27:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím vás jak je to tam s tím cukrem???? všechen do sněhu to asi ne ne???

autor: Katy (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2013 18:51:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A prosim vas ty jablka se nemusi nechat odkapat?

autor: Vera Denisova (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2013 16:28:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jsou super

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2013 22:45:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den všem.Dala jsem jen jablka, skořici a kokos.Mňamka!
Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!smajlik

autor: mama a dcera (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2012 14:45:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a nedali tam předponu do!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mama a dcera (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2012 14:43:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no asi tam zapoměli dát cukrsmajlik ale jinak dobrysmajlik smajlik

autor: daša (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2012 15:56:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

:dávám cukr do těsta do břlku na sníh dám jen 2 pol. lžíce stačísmajlik

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2012 11:46:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můj postup: všechen cukr jsem dala rovnou do těsta, ale kdo si nepotrpí na sladké, ať krapet ubere. Plech mám celkem velky, tak jsem si oddělila větší třetinu (aby bylo dost na povrch). Je pravda, že jsem musela hodně těsto po dně rozmačkávat a bylo nizoučké, ale po upečení krásně vyběhlo. Pak jsem ho posypala strouhankou (jako u štrůdlu), nastrouhala jablka, posypala skoro 2 balíčky skoř. cukru (bez rozinek - nejíme a bez oechů - neměla jsem) - záleží opět na sladkosti jablek. Potřela vyšlehaným sněhem, nastrouhala zbytkem těsta a dala do trouby na cca 180 st. - je to nízké, nepeklo se to dlouho a výsledek? Mňamka.

autor: rebeka
vloženo: 01.11.2012 09:42:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

brigitt: no, když si projedeš podobné, tak skoro jo.. někde je ho míň, prostuduj tosmajliksmajlik

autor: brigitt (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.11.2012 09:28:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosim vas opravdu se tam dava tolik cukru???

autor: daša (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2012 18:39:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

peču tyto řezy často a moc chutnajísmajlik

autor: Štěpánka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2012 14:40:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem dnes prvně podle tohoto receptu. Dala jsem na rady "cukrářek" a udělala jsem těsto z hladké m. Ráda bych se zeptala, na jak velký plech dáváte těsto? Vše jsem vážila, dokonce i tu 1/3 smajlik a přišlo mi, že je těsta po málu smajlik. Spodní část mi vyšla jakž takž, ale navrch jsem strouhala i "očima" smajlik.
Jinak 4 bílky na sníh byly až až. Vejce jsem měla vel.M.
Skořice jsem dala hojně, máme ji rádi a lžička by byla jak "prd" smajlik .
Teprve mám dobrotu v troubě.
Celkově to vypadá famózně. Uvidíme, až ji dopeču.

autor: m (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2012 13:52:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nějak moc cukru. Do těsta 200 a do sněhu dalších 200? Nebo všechno do sněhu? to snad ne.

autor: catherina
vloženo: 05.10.2012 11:00:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrutka smajlik

autor: jarka358 (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.08.2012 15:03:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je tosmajlik recept smajlik

autor: piskota
vloženo: 15.02.2012 18:00:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky:
Tak jdu na to, manžel a dcerka jsou spíš tvarohoví, tak to zkusím, a možná navrch, pod ten sníh nastrouhám jablíčko, to by taky nemuselo být špatné
smajlik

autor: senky
vloženo: 15.02.2012 15:24:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

piskota:určitě můžešsmajliksmajlik ale pak to nebude ta pravá Hraběnkasmajlik
ale vyzkoušela jsem a chutnalo nám

autor: piskota
vloženo: 15.02.2012 15:07:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslíte, že místo jablek mohu použít tvaroh?

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2012 18:11:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

;Jsou dobré,ale lepší je dělat z hladké mouky-(

autor: Petra Z. (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2012 16:11:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem na klasický plech a sníh ze 4 bílků je málo, ideálně ze 6-ti.

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2011 18:35:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho se řezy pečou a při jaké teplotě? Děkuji za odpoveď smajlik

autor: Lenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.09.2011 07:07:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jů o víkendu taky vyzkouším smajlik Děkuji za receptíksmajlik

vloženo: 19.05.2011 15:47:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hraběnku peču často,ale teprve teď se mi ji podařilo vyfotit(dřív než se po ní zaprášilo)Ještě jablka posypu kokosem,pak krásně voní.Dovolila jsem si přidat fotečku.

autor: Nelis
vloženo: 02.05.2011 19:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásné,vyzkouším

autor: mamkapavla
vloženo: 27.01.2010 13:29:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tento recept znám smajlika je výbornýsmajlik

autor: Paprika
vloženo: 06.05.2009 13:01:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo - jsou krásný smajliksmajlik. Už jsem o nich slyšela, ale ještě jsem je nedělala. Jablka mám, tak Ď za inspiraci.smajlik

autor: HankaR.
vloženo: 06.05.2009 11:50:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hraběnka je skvělá, čím více jablek, tím lépe, u nás vydrží snad jen jeden densmajlik, a peču klidně i z hladké mouky, výsledek je stejnýsmajlik

autor: mirca75
vloženo: 06.05.2009 11:38:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám dle podobného receptusmajlik+ještě nepřidávám rozinky(manžel je nejí)a ořechy(mám alergii).Manžel tyhle řezy miluje;při jejich konzumaci vrní jako kocoureksmajlik a splní mi skoro cokolivsmajlik.Řezy jsou šťavnaté a výborné a tak letí zasloužená boďka

autor: milena (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2009 14:16:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

vloženo: 15.11.2008 13:49:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šéfkuchař- co by se na tom mělo zlepšovat? Není na tom receptu něco jasného? Nebo jde o postup?smajliksmajlik

autor: šéfkuchař (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.11.2008 12:05:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

máte sem dát nějaké fígle jak to zlepšit....smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty-hraběnčiny řezy hrníčkové recepty hraběnčiny řezy hraběnčiny řezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny řezy hrníčkový recept top recepty hraběnčiny řezy recept hrabencino rezy recept hrabenciny rezy hraběnčin koláč recept hrabjenčiny řezy hrabenciny jablecne rezy moučník hraběnčiny řezy hraběnčin řez recept hrabenciny rezi hraběnčin řez hrníčkový hrabencine rezy hraběnčiny řezy hrníčková hraběnčiny řezy hrníčkové hraběnčiny řezy recept kolac hrabenciny rezy hraběnčin moučník řezy recept na hraběnčiny řezy hraběnčin štrůdl hrabenciny rez hraběčin řez hrnickove hrabenciny rezy hraběnčin řezy hraběnčin řez hrnkové hraběnčiny řezy hraběčiny řezy kolac hrabenka hrabencina buchta hrabenciny řezy hraběnka rezy hrabenciny nejlepší hraběnčiny řezy hraběnčin koláč recept hraběnčin moučník recepty hraběnčiny řezy hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka hraběnčiny řezy s pudinkem




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty