Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny řezy

Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.

Hodnocení receptu je 4,8 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

1. 7. 2008 09:32

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie26 085 kJ / 6 235 kcal
Bílkoviny94,46 g
Tuky262,06 g
Vláknina41,20 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 425 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy853,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Magdalennaa Magdalennaa

5. 3. 2024 22:19

Hrůza, již jsem několikrát pekla hraběnciny řezy, ale tento recept je bezkonkurenčně nejhorší. Tohle se nedá jist jak je to sladké, to ten cukr v tom sněhu, jak v kremrolich.

Merylas Merylas (moderátorka)

29. 12. 2023 20:56

vinny: Cukr do postupu jsem dopsala. :-K

vinny vinny

29. 12. 2023 20:37

Nepovedený recept ,v popisu i chybí cukr a navíc je ho zbytečně moc !

Libca1954

30. 11. 2022 09:21

Zapomnelo se v popisu pri delani testa na cukr. Ten v teste nesmi chybet. Teplotu jsem si nastavila na 180 C a pekla jsem ho 35 min. Mouku jsem musela pouzit hladkou (polohrubou nemam k dispozici v US). Kolac je vyborny.

Eja57 Eja57

2. 8. 2022 11:32

Buchyna: ve videu je vidět čtvercový plech s vyšším okrajem, já mám podobný 32x22 cm a je to akorát

Buchyna Buchyna

2. 8. 2022 11:20

Recept je pro začínající kuchtičky na nic! Chybí velikost plechu a teplota trouby při pečení!:-//

Karasova

31. 10. 2021 17:20

Dobrý den, recept klasický ale asi by to chtělo příště napsat velikost pekáče protože na klasický rozměr je málo těsta a další věc, teplota, při které péci protože opět má každý jinou troubu. Za mě neúplný recept :-(

Zaneta02 Zaneta02

10. 4. 2021 15:37

výborný:-*

casino casino

17. 4. 2020 20:04

Dnes jsem zkusil jablka s rebarborou 1 : 1
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit :-O
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky :yes:

casino casino

6. 4. 2020 23:14

Po letech znovu upečeno...
Moc velká dobrota :yes:
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával... :-)

janky3 janky3

12. 2. 2017 11:45

Paja: .A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka

dasa

26. 3. 2016 10:33

m:taky mi není jasný ten cukr, 200 do těsta a 200 do sněhu?

Kateřina:

tomík

7. 2. 2016 14:06

Jak mám na jablka rozetřít ušlehaný sníh, když je zasypu rozinkami a ořechy?:-p

Paja

3. 5. 2015 13:53

Hraběnčiny řezy peču již po několikáté-nevím, ale vylepšete si každý dle svého-přeci každý máme své chutě...Dle tohoto postupu se normálně a krásně upečou.A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....Já nahrazuji cukr třtinovým či javorovým siroupkem ....ale ať si každý udělá dle svých chutí:-))

Aneta

11. 2. 2015 09:38

Na jak velký plech to dáváte? Děkuji za odpověď :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hraběnčin koláč hraběnčin moučník hraběnčiny řezy s jablky hraběčiny řezy řezy hraběnčin štrůdl hraběnčiny jablečné řezy recept hraběnčinyřezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny jablečné řezy strouhane hrběnčiny řezy haběnčiny řezy hrabjenčiny řezy hraběčin řez nejlepší hraběnčin řez hraběnčin koláč recept hrabenciny jablecne rezy hrabencina buchta hrabebciny rezy hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgk