Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb, který není asi tak, jak by měl být

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2011 22:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 832 kJ / 2 828 kcal
Bílkoviny91,78 g
Tuky59,27 g
Vláknina56,34 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 5,26 g
Sůl12,23 g
Sacharidy453,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doufám,že se nebudete zlobit, že dávám recept, o kterém si myslím, že není tak, jak by měl být, jsou to vlastně TOP recepty, ale je to o jídle a vždycky se všechno nepovede, a tak jsem dospěla k tomu, že se dá prodiskutovat i takové.

Chuťově je ten můj chléb dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

22. 2. 2020 18:10

Vyskúšala som tento chlieb, presne podľa receptu. Foto prikladám. Nie je to chuťovo zlé, ale nie chlebíkové. Skôr to pripomína slaný koláč, tam by sa to cesto aj hodilo. Je tam príliš veľa droždia, bochník sa rozišiel. Ani ten žĺtok by tam nebolo treba. Ak budete robiť, netreba počítať s tým, že to bude klasický chlieb. :-K

Hablina

21. 2. 2011 12:07

Nevypadá špatně, nejspíš chtěl jen víc prohníst.

Betyna

18. 2. 2011 20:55

Nejsou uvedená množství použité mouky, ale lepivá je mouka žitná a žitný chleba je dobré nechat uležet, ale na to jsi už sama přišla že když se odleží tak je lepší a není pak už tak lepivý... experimentovat se musí! :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 2. 2011 19:52

A mi se teda moc líbí!! :yes:

majda 2

18. 2. 2011 16:44

Dnes je tento chléb měkký,vláčný,není to taká hrůza,jak jsem si myslela,že to nebude k jídlu druhý den,jen asi nejsem zvyklá z té celozrnné mouky.Mám dobrý recept na chléb,kde se přidává jen malé množství celozrnné mouky a ovesné vločky ve stejném poměru,jinak mouka hladká,až jej budu péct,dám recept tady.Jinak těsto bylo nakynuté opravdu dobře,plná nádoba v pekárně,pak ještě nakynuly bochníky než šly do trouby.Děkuji za vaše příspěvky!:-)

Danca Danca

18. 2. 2011 14:20

Nedávno jsem udělala podobnou zkušenost - větší podíl celozrnné mouky + zaděláno podmáslím = chléb málo vykynutý a na pohled "podivný":-O:-D. Došla jsem k názoru, že pokud je v těstě více celozrnné mouky, je lépe ho zadělat vodou, to se mi chléb vždycky povedl.:-)

zuzun

18. 2. 2011 14:19

ja jsem zrovna vcera mela episodu s chlebem. Tezko kynul a po upeceny byl chutove skvely, ale strasne tezky (vellikost dalamanku a asi pul kila:-O). Myslim ze je to tim, ze jsem testo poradne nehnetla, podle receptu se melo hnetnout az 15 minut. Delala jsem z 500g mouky, smichala jsem hladkou s celozrnnou chlebovou psenicnou 50/50. Pekla jsem nejdriv na 230 stupnu, pak snizit na 180 - 170. Kurka je vynikajici, tak asi ten hutnej stred vydlabu a opecu s cesnekem

Jana

18. 2. 2011 13:22

Tak já nevím, jestli jsem ta pravá, abych se k tomu mohla vyjadřovat, neb nejsem odborník...ale možná je lepší jakýkoliv domácí chleba, než ten, co kupuju v Globusu. Přitom chléb z Globusu mi opravdu chutná, nematlá se. Je balený...dlouho vydrží, přesto mám pocit, že se tam přidávají látky, které nemusí být nejzdravější. Ale mohu se mýlit.

clupmi clupmi

18. 2. 2011 12:00

Moje zkušenost je taková: Když bych nechal chléb i nakynout v domácí pekárně, tak už bych ho rozhodně nikdy nevyndával, ale nechal ho v pekárně i upéct!!! Pekárna je nastavená programem tak, že je chléb už dokynutý, to znamená připravený k sázení do pece. Další manipulací se mu jen uškodí, uniknou z něj kypřící plyny a navíc aktivita kvasinek je nejvyšší a dalším kynutím - kvašením se jen vyčerpávají a tím jich rapidně ubývá - umírají a tím ubývá i kvasných plynů.
Navíc celozrnná mouka znamená, že je semleto celé zrno včetně obalových částí obilky. To znamená včetně vitamínů a minerálních látek obsažených v obalové části. Ty pak podporují vitalitu kvasinek a urychlují proces fermentace - těsto rychleji kyne, proto je potřeba dobu kynutí naopak zkrátit.
http://miric.unas.cz

majda 2

18. 2. 2011 11:28

Polohrubé mouky mám dost,jenom jsem si myslela,že ta se do chléba nedává,proto jsem dala celozrnnou,když nebyla hladká a teď vidím,že i z té se dá.Jinak chléb byl křupavý,dnes je měkký odvlhlý.

jarka

18. 2. 2011 08:51

Chleba vypadá pěkně ,hlavně když chutná,:yes:Dělám chleba v pekárně,dávám250g žitné, 250g polohrubé,320ml piva,1lžičku sušených kvasnic,1lžičku cukru,1lžíci octa ,přidám 1 lžíci kmínu.Kdo chce může slunečnicová semínka nebo jiné.Pustim program 2,nastavím na 1000g hmotnost,a 3 stupeň kurky,mám obyč pekárnu z lídlu.

sona.si

17. 2. 2011 23:35

Těžko soudit podle fotek. Delší kynutí i pečení (jak zde již bylo zmíněno) by určitě nebylo na škodu. Možná skutečně chleba jen nebyl dost upečený. Použilas jen žitnou mouku, nebo i pšeničnou? Žitná mouka poměrně špatně kyne a čistě žitné chleby se pečou ve formách, protože těsto neudrží bochníkovou formu, je řídké oproti pšeničným. Proto se často s pšeničnou moukou míchá a i proto tě mohlo přimět k dalšímu přisypávání mouky - pak je těsto hutné a potřebuje ještě dýl kynout. Zkus to příště nechat řidší a šoupnout do formy. Hodně štěstí!:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2011 23:11

Majdo,určitě do toho zadělávání a pečení časem vběhneš;-):yes:

majda 2

17. 2. 2011 22:45

Chléb na pohled vypadá dobře,dokonce i chutná dobře,jen ten střed si myslím,že není ten ,,pravý ořechový''.No a teď nevím,jestli třeba to nedělá ta celozrnná mouka a pak i to těsto se mi zdálo pořád také lepivé,tak jsem stále přisýpavala.Už asi nebudu nikdy z té celozrnné péct.Měla jsem velkou chuť na chléb od tebe Aničko,vypadal moc dobře,jen ta mouka mě zklamala.Tak někdy příště upeču přesně podle návodu.

zizala zizala (moderátorka)

17. 2. 2011 22:38

No, myslím, že tohle by se hodilo spíš do diskuze, než dávat recept, který nefungoval úplně správně ;-)
Jinak k té mouce: určitě by poradila Cathleen, ta má tady asi nejvíc zkušeností, ale podle mne bylo té celozrnné mouky moc a těsto bylo příliš těžké. Nejlepší poměr podle mých zkušeností je: 1/4 - 1/3 celkového množství mouky dát celozrnnou a zbytek hladkou. Pak je výsledek optimální. Pokud je víc celozrnné mouky, těsto by mělo mnohem déle kynout, déle a zvolna se péct. Ale nejsem až takový expert, mohu se mýlit.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak upéct chleba recept na chleba v domácí pekárně recept na chleba peceni chleba v domaci pekarne chléb štěstí jak péct v domácí pekárně recept chleba jak upéct chleba v pekarne jak péct chleba recept na pečení chleba pečení chleba top recepty chléb připravený v pekárně špatně upečený chléb jak se pece chleba pečení v domácí pekárně domácí peká jak upéct chléb v cem pect chleba jak upéct chleba v domácí pekárně pečeme v domácí pekárně

Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, žloutek, podmáslí, voda, sůl, cukr, ocet, olej, semínka lněná, kmín celý, škvarky, droždí

TopRecepty.cz

Chléb, který není asi tak, jak by měl být

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPGJ