Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tom.palda

6. 9. 2019 14:17

Kadlíku máš ty recht.. to co vydavají za vepřové ve vlastní šťávě se nedá jíst a tak nezbývá než uspokojit chutě po svém to znamená po domácku.. Já to maso dělám podobně až na drobné odlišnosti. Princip ale zůstává stejný a ten je dobře a chutně se najíst.. Tobě se to zjevně daří..:-8:-8:-8:-):yes::yes::yes::yes:

Kadlik Kadlik

3. 1. 2018 14:11

Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!:-D

AlOlda

31. 12. 2017 10:13

Jirka: píše: "náklady na půl klikovou sklenici" což je cca 250 - 300g vsádkové váhy, takže nákladům by to odpovídalo - bez energií a času. :-8

Jajajajaapaja

17. 12. 2017 16:09

Saxik: kůže dáváme, ale nedáváme ani česnek ani cibuli, jen sůl, do každé sklenice 1,5 kávové lžičky. Lety prověřené.

Saxik

2. 11. 2017 09:52

Čítal som pozorne, ale kože určite nedám. :yes: :-)

Tonda

5. 10. 2017 11:42

Jitka: Rosol je tam i bez kůźí zavařil jsem toho dost samozřejmě musí být maso syrové !!! A kůže určitě ne snad do tlačenky aby držela pohromadě !!!

Tonda

5. 10. 2017 11:25

Radka : Dříve jsem také pekl ale potom jsem přešel na zavařování syrového a naloženého masa a je to nesrovnatelnè ! :-)

Danka

26. 7. 2017 16:59

Zdravím a přidávám moji zkušenost. Není třeba kůží...... není pravda Jitko, že to dělá rosol. Já jen nakrájím vepřové, třeba plecko na kostky...prosolím normální klasickou solí, dám do sklenic. Do velkého hrnce naliju vodu a dám sklenice tak,aby bylo víčko pod vouu. Vařím...resp.steriluji cca 3 hodiny. A je to pochutnáníčko. O víkendu jsme měli návštěvu a měli boule za ušima!!! Zdravím všechny fajnšmekry!!!!!

Jirka

17. 3. 2017 18:01

Kadlik: Půl kila za 22Kč.??????????????? Kolik stálo maso syrové? Snad koupené ještě za komunistu.

Kadlik Kadlik

12. 10. 2016 17:35

lenka: Zrovna jsem volný!!!!:-)
uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!:-D:-D:-D:-D

lenka

12. 10. 2016 11:26

miluju Kadlíka!

ZAJ-PO ZAJ-PO

11. 10. 2016 15:24

:-K:-K:-KPERFEKTNÍ.:-K

ZAJ-PO ZAJ-PO

11. 10. 2016 15:23

:-K:-K:-K

Radka

30. 9. 2016 21:25

Maso bez kostí,bez kůží - krkovici,bůček i kýtu zvolna peču (na 150°) pokrájené na větší kousky jen posolené,posypané drceným kmínem,podlité vodou a přidávám,pokud je maso libové,kostku sádla ...Několikrát během pečení obrátím ...Upečené,trochu zchladlé,
naskládám do sklenic,zaliju tím vypečeným sosem,zavíčkuju a cca dvě hodiny zavářím,také zvolna ...Dá se potom vzít na chleba,rychlé rizoto,knedlo-zelí :-) ...Ještě - kupuju a peču vepřové když je v akci :-) ...

spagetka spagetka

27. 9. 2016 14:37

helena: s největší pravděpodobností je to tento recept
https://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ov...
Viz 5.krok receptu.

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v