Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný lilek

Lilek je velmi chutný, zdravý a připravit ho můžeme na spoustu způsobů. V kombinaci s výrazným grilovacím kořením chutná skvěle. Po grilování ho ještě potřeme česnekem a můžeme podávat.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

5. 7. 2008 21:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Maca

4. 7. 2017 14:48

Jaruna18: výborný je trochu olivovy oleje zampiony na platky lilek na kosky ,pulku cukety též na kosky druhou půlku nastrouhat na jemno na zahusteni osolit opeprit .Jist jen tak nebo na topinkach vypnikajici.

Maca

4. 7. 2017 14:48

Jaruna18: výborný je trochu olivovy oleje zampiony na platky lilek na kosky ,pulku cukety též na kosky druhou půlku nastrouhat na jemno na zahusteni osolit opeprit .Jist jen tak nebo na topinkach vypnikajici.

Jana M.

30. 12. 2014 00:04

Lilek můžu jen v podobě grilované :). Váš recept skvěle vypadá i chutná, dnes jsme si ho dali jako přílohu ke grilovanému masíčku. Když je lilku hodně a už se přejídá, jsou dobré i závitky: http://www.grilykrby.cz/grilovana-zelenina/grilova.... Také jednoduché, rychlé a moc dobré.

Lenka

21. 11. 2012 14:32

Hm, vypadá to lákavě. Lilek z duše nenávidím, manža mi ho domů pořád nosí a já nevím, co s ním. Radši si dávám na gril jinou zeleninu, třeba kukuřici nebo rajčata, inspiraci hledám na http://receptynagrilovani.cz. Ale lilek takhle určitě zkusím, minimálně reakce pod receptem mě fakt navnadily :))

Dana

28. 10. 2011 20:40

Tohle jídlo jsme jedli v Bulharsku, tam ještě na grilovaný (nebo taky naprudko usmažený) lilek dávají bílý jogurt s česnekem a jako přílohu opečený toust. Je to velká bašta, začali jsme to dělat i doma jako rychlou večeři.:yes:

pavla

8. 10. 2011 10:01

Tak to jsem zvědavá, děkuju všem za inspiraci. Zítra podám zprávu :):-)

Verush.ka

4. 10. 2011 17:40

Já jsem jednou nepotila důkladně (nebo nevím, čím to bylo) a ten lilek byl pak takový štiplavý a nedalo se to jíst :-/

spagetka spagetka

4. 10. 2011 02:12

Verush.ka:když už potíš, tak zhruba 15-20 min. Já nepotím, připadá mi, že se připravuju o minerály ;-);-):-p

Verush.ka

3. 10. 2011 23:58

Jak dlouho se má ten lilek potit?

JAN

25. 9. 2011 11:12

GRILOVANÝ S ČESNEKEM JE OPRAVDOVé POŠUŠNÁNÍ!!!!!!:-p

Hannika

13. 7. 2011 11:01

bája: Také dělám už jen se slupkou. Lilek je prostě mňaminka.
Dobrý je i zapečený s rajčetem a nastrouhanou :-pnivou.

bája

14. 7. 2010 14:47

Já dělám lilek i se slupkou...nevím, jestli se to nemá, ale je moc dobré. Je naprosto výborný, škoda, že jsem ho "objevila" až teď :-D

barbra

20. 4. 2010 20:06

Já krájím lilek na co nejtenčeji,udělám bez tuku,poleju kapkou oleje a namažu česnekem ale jiank taky dobry:yes:

Olga

19. 8. 2009 18:08

Grilovaný lilek s česnekem a olivovým olejem nemá skutečně chybu !!!!:yes::yes::-p

Jaruna18 Jaruna18

20. 5. 2009 07:17

Tak tohle vyzkouším! A nemáš ještě nějaký racept s lilkem? Posílám bodík.:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z lilku příprava lilku grilování lilku nejlepší recepty z lilku úprava lilku grilovaný patizon jídla z lilku grilované lilky lilek nejlepsi recepty jak nejlépe upravit patizon recept z lilku jídlo z lilku priprava lilku na gril recept lilek v troubě zeleninové recepty grilovaný patizon recepty baklažán recepty lilek-recepty grilovaný baklažán nejlepší recepty lilek

Suroviny: lilek, olej olivový, česnek, sůl, koření grilovací

TopRecepty.cz

Grilovaný lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z12