Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkové lusky na smetaně

Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná omáčka, křupavá zelenina, trochu slaniny, která dotáhne chuť k dokonalosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

5. 7. 2008 21:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 706 kJ / 886 kcal
Bílkoviny16,30 g
Tuky70,35 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy40,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 4. 2024 17:50

Jajina24: Tak jako většinou u všeho, až praxe udělá z člověka mistra. :-* Každý z nás by mohl nad svými začátky v kuchyni jistě "povyprávět":-). Tak to chce vydržet a nevzdávat. :-* Těžko je poradit takto na dálku, kde a v čem byla chyba. Na omáčky se dělá jíška světlá a pak se ještě musí nechat omáčka dostatečně dlouho pozvolna provařit, nechávám minimálně 20 minut. A pokud více zhoustne, naředím tekutinou (mléko, vývar). Je třeba ji častěji promíchat. V tomto receptu by na dané množství mouky stačilo másla i méně, 30 g. Tak ať příště chutná! :-K

Jajina24

10. 4. 2024 12:11

Merylas: Tmavá mi moc nepřišla, ale nevím no. To by mohlo způsobit tu máslovou pachuť? Já nejsem moc dobrý kuchař, mám ráda když je v receptu uvedené přesné množství než podle potřeby. Vůbec totiž neodhadnu, jestli se má dát 0,5l, litr nebo dva 🤷🏼‍♀️

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 4. 2024 19:34

Jajina24: Nebyla ta jíška udělaná moc tmavá? Jinak v receptech, kde není uvedeno přesné množství tekutiny, se dává tak nějak podle potřeby, do požadované konzistence omáčky. Vždy je lepší hustější omáčku naředit, než řídkou po přidání většího množství tekutiny pak zase znovu zahušťovat.

Jajina24

9. 4. 2024 13:54

Možná se zeptám hloupě, ale kolik vody (vývaru) se tam má dát? Cítila jsem tam pořád takovou máslovou pachuť, tak jsem omáčku ředila a zahušťovala a dobrá moc není teda... :-/

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 8. 2023 13:12

Fazolky jsem měla dnes na oběd, dělávám je téměř stejně. Někdy přidávám část mléka a část smetany a nakonec trochu sekaného kopru. V sezoně čerstvého a mimo sezonu trochu naloženého v soli. Se solí je už třeba počítat při solení na začátku přípravy. Dochucuji na sladkokyselo, takže přidávám jak ocet, tak i trochu cukru. Podávám s vařenými brambory a buď s vařeným vejcem a nebo s vařeným hovězím nebo i vepřovým masem.

Gregusa Gregusa

25. 7. 2023 21:05

Opravdu výborná, jednoduchá a rychlá příprava pokrmu.:-K Moc jsem si pochutnal,<3 mňam :yes: a přidal jsem i foto.:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 7. 2023 07:40

:-)<3:yes::yes::-K

malirka

20. 6. 2023 16:46

Super snadný recept, moc jsme si pochutnali! :-K :-8

magdalenka magdalenka

29. 3. 2022 09:18

Irrena: ja zas kôpor....veľa kôpru. Rada ťa vidím po dlhej dobe.

Irrena Irrena

29. 3. 2022 09:02

Náš oblíbený recept, přidávám ještě cukr<3

sikulka7

14. 7. 2021 07:54

Tento recept nikdy nezklame. Je jednoduchý, rychlý a dobrý. Jen bych měla připomínku - pokud vaříte jídlo se smetanou - polévku, nebo omáčku, je lepší okyselit až se přestane vařit. Vypnout a kyselit, nebo ohřát ocet. Tak máte jistotu, že se nezdrcne. ;-)

Veronika Jana Veronika Jana

1. 5. 2019 09:00

<3<3<3

zujali

10. 4. 2018 18:42

Já dělám trochu jinak. Na másle orestuji na drobno nakrájenou cibuli přidám zakysanou smetanu. Fazolky si také povařím. Do zakysané smetany dám lžičku hladké mouky, zaleji vodou z fazolek, osolim, osladím a trochu okyselim

koonny

3. 8. 2017 11:29

Patriček: Aby ti to vydrželo s tim miláčkem;

Lucajdad

23. 4. 2017 23:38

Děkuji moc za tento recept <3<3<3 Rychlé a výborné. Skoro jsem nedochucovala !!!! Jen jsem nepoužila smetanu, ale čerstvě nadojené kravské mlíčko :-8:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolové lusky na kyselo na smetaně fazolove lusky zelené fazolky na smetaně omáčka z fazolových lusků fazolková omáčka zelené fazolové lusky na smetaně fazolova omacka zadělávané fazolové lusky lusková omáčka omáčka s fazolovými lusky fazolove lusky na kyselo zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky recept fazolové lusky recepty zelené fazolky na smetaně recept fazolové lusky se slaninou fazolové lusky omáčka fazolové lusky se smetanou recept na fazolové lusky zelené fazolky na kyselo na smetaně

Suroviny: lusky fazolové, sůl, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, pepř mletý, ocet

TopRecepty.cz

Fazolkové lusky na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABj