jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Čína se zázvorem a medem

Čína se zázvorem a medem
nahoru
Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem Čína se zázvorem a medem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Drůbeží maso
Doba přípravy Doba přípravy: 45 minut (+1/2 hodiny na naložení masa v marinádě)
Počet porcí Počet porcí: 4 porce

Suroviny:

600 g kuřecích prsíček
200 g pórku
150 g červené papriky
100 ml oleje + 2 lžíce
50 ml sladké sojové omáčky
2 lžíce sojové omáčky klasik

Na marinádu:
2 lžičky zázvoru
2 lžičky směsi \\\"sečuánská pánev\\\"
1/2 lžičky soli
1 lžíce medu
2 lžíce solamylu
1 vejce

300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu

1 lžička zázvoru
1 lžička medu

Postup přípravy receptu

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme). Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme. Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme. Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat.

Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky :-)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Čína se zázvorem a medem"

autor: Michal V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2012 20:23:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za skvělý recept. Zázvor dá jídlu vynikající chuť, kterou jsem dříve neznal. Bylo to tak dobré, že po dnešním vydařeném obědu jsem ještě naložil jednu várku do lednice na zítřek.

autor: spagetka
vloženo: 20.12.2011 14:42:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr V.:ač nejsem autor, chápu, že autor fotil tak, aby bylo jasné, jak pokrm vypadá. Tudíž bych řešila spíše, zda mě recept láká, ne to, pro kolik lidí je fotka.Každý člověk si snad nabere toolik, kolik sní ne? Takže poznámka nemístná. smajliksmajlik

autor: Petr V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2011 14:35:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen prosím - ta naložená porce s rýží je pro dva lidi! A nebo jednoho, který chce být brzy velmi obtloustlý. Myslete prosím na to a jezte jako lidi.

autor: mysulka
vloženo: 05.03.2011 15:09:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: duckie
vloženo: 05.03.2011 00:26:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Fantom: díky moc za tip!!! smajlik já to většinou ani odležet nedávám, protože se nemůžeme dočkat smajlik

autor: duckie
vloženo: 05.03.2011 00:25:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

J.R. když já vždycky všechno tak hezky rozepíšu, aby to bylo jasný i začátečníkům, kolik čeho kdy a kam mají dát smajlik no a my "zkušení" se v tom snad neztratíme smajlik

vloženo: 04.03.2011 22:42:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Fantom, no jo, teď jo, ale v létě..nevím, nevím..No, tu chvíli by to určitě vydrželo, ale přes noc bych to moc neriskovalasmajlik Ale tu hodinku před úpravou, to beru a vyzkoušímsmajlik. Učíme se celý život.smajlik

autor: Fantom
vloženo: 04.03.2011 22:35:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc pěkný jen bych to nedával do té lednicesmajlik mam odzkoušeno že při pokojové teplotě maso rychleji zraje a lépe se dělásmajlik i když nakládam přes noc tak před tepelnou úpravou to hodinu necham stát v kuchynismajlik

autor: Pejli
vloženo: 04.03.2011 22:32:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle bych si s chutí opravdu dala smajlik, ta fotka je lákavá smajlik

vloženo: 04.03.2011 22:28:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, hůlkama bych si spíš ublížilasmajlik, ale recept se mi moc líbí. Ze začátku jsem nějak nechápala, proč je tam 2x zázvor. Už to chápu!smajlik Poslední dobou mi doma nikdy nechybísmajlik. Dokonce mám i tu sečuánskou pánev. Fakt fajný receptík, pro mne hodně zajímavý. Já bych to asi nechala odležet přes noc, to by nemělo chybkusmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

čína na zázvoru kuře na zázvoru s medem kuřecí čína s medem kuřecí maso s zazvorem recept zázvor s medem kureci cina se zazvorem zazvor s medem recepty čína s medem cina zazvor čína-sečuanská pánev fotografie kuřecí maso se zázvorem a medem kuřecí se zázvorem a medem maso s medem a zazvorem čína recept čína zázvor recept kuře s medem a zazvorem recept na čínu čína z kuřecího masa se zázvorem kureci maso se zazvorem cina recepty recepty ze zázvorem masová směs se zázvorem čína s zázvorem kuřecí směs s medem kuřecí prsíčka čína se zázvorem kuřecí s medem čína recept se zázvorem čína s medem čina se zazvorem recept čina recept čína zázvor zázvor s medem recept zazvor z medem recepty se zázvorem recepty na čínu se zázvorem recept na čínu s medem recept se zazvorem kuřecí maso s medem maso se zázvorem a medem čína z kuřecího masa s medem kuřecí čína zázvor




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz