jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec
Mazanec
nahoru
Velikonoční mazanec
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté

Suroviny:

Použijeme těsto jako na vánočku.

50 dkg polohrubé mouky
10 dkg moučkového cukru
3 dkg kvasnic
10 dkg rozpuštěného vlažného másla
2 žloutky
1/2 dkg soli
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
citrónová kůra
necelou 1/4 litru vlažného mléka

rozinky

vajíčko na potření
spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání

Postup přípravy receptu

Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek.
Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.
Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (Záleží na vaší troubě).

Autor Autor: (Lenka Marešová)
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Velikonoční mazanec"

autor: Monča (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 21:32:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Leni, skvělý recept. Mazanec chutnal, budu muset připékat. smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2012 12:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusila jsem, místo klasických kvasnic jsem dala sušené a fakt super. Doporučuji když začne tmavnout přikrýt alobalem a dopéct na mírnou teplotu.smajlik

autor: dežo (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2011 13:10:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fakt good smajlik

autor: jenny (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2009 09:25:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to takový moc lehký ae je to rychlí mňam mňam


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

nejlepší mazanec nejlepší velikonoční recepty výborný tvarohový mazanec velikonoční mazanec se sádlem velikonoční mazanec bez droždí rychli mazanec velikonoční mazanec top recepty nejlepší velikonoční mazanec mazanec recepty velikonoční moučníky recept na skvělý mazanec recept na velikonoční mazanec mazanec velikonoční rychlý mazanec nejlepší recept na mazanec mazanec se sádlem velikonocni mazanec dia dia velikonoční mazanec velikonoční recepty velikonoční mazance rychlý velikonoční mazanec apetit recepty mazance tvarohový mazanec apetit velikonoční mazanec recept mazanec ze sušeného droždí velikonocni mazanec recepty jednoduchý mazanec velikonoční mazanec dia mazanec dobrý velikonoční mazanec recepty - velikonoční mazanec mazanec z majolky rychlý dobrý mazanec mazanec recept rychly hrnkovy mazanec recept mazanec recepty na velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept velikonoční mazanec velikonočnímazanec recepty velikonoční mazanec jednoduchý recept na mazanec




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty