jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec
Mazanec
nahoru
Velikonoční mazanec
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté

Suroviny:

Použijeme těsto jako na vánočku.

50 dkg polohrubé mouky
10 dkg moučkového cukru
3 dkg kvasnic
10 dkg rozpuštěného vlažného másla
2 žloutky
1/2 dkg soli
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
citrónová kůra
necelou 1/4 litru vlažného mléka

rozinky

vajíčko na potření
spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání

Postup přípravy receptu

Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek.
Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.
Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (Záleží na vaší troubě).

Autor Autor: (Lenka Marešová)
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Velikonoční mazanec"

autor: Monča (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 21:32:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Leni, skvělý recept. Mazanec chutnal, budu muset připékat. smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2012 12:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusila jsem, místo klasických kvasnic jsem dala sušené a fakt super. Doporučuji když začne tmavnout přikrýt alobalem a dopéct na mírnou teplotu.smajlik

autor: dežo (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2011 13:10:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fakt good smajlik

autor: jenny (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2009 09:25:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to takový moc lehký ae je to rychlí mňam mňam


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

nejlepší recept na mazanec nejlepší velikonoční mazanec mazanec velikonoční velikonoční mazanec top recepty mazanec z majolky výborný tvarohový mazanec rychly hrnkovy mazanec velikonocni mazanec recepty dobrý velikonoční mazanec rychlý velikonoční mazanec mazanec ze sušeného droždí velikonoční mazanec se sádlem mazanec recepty velikonoční mazanec bez droždí dia velikonoční mazanec rychlý dobrý mazanec tvarohový mazanec apetit apetit recepty mazance rychli mazanec velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept mazanec se sádlem mazanec recept recept na velikonoční mazanec velikonocni mazanec dia dia mazanec recepty velikonoční mazanec velikonoční recepty jednoduchý recept na mazanec velikonoční mazanec velikonoční moučníky recept velikonoční mazanec rychlý mazanec jednoduchý mazanec nejlepší mazanec recepty - velikonoční mazanec velikonočnímazanec velikonoční mazance recept mazanec recept na skvělý mazanec nejlepší velikonoční recepty recepty na velikonoční mazanec




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty