Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěnová bábovka

Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou bábovku. Zabere trochu času, ale výsledkem je vláčný voňavý moučník, lehounký jako pírko.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

18. 3. 2011 16:13

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 615 kJ / 3 971 kcal
Bílkoviny81,74 g
Tuky162,48 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 727 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy538,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z ústřižku z kalendáře asi 12 roků starého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

29. 7. 2023 11:15

Dnes jsem upekla a je moc dobrá. Vůbec není suchá <3:-K

ivulinka ivulinka

19. 1. 2020 16:42

radous30: dekuji, mam radost:-K

radous30

19. 1. 2020 16:37

bábovka výborná, nadejchaná. jen davám cca o 50g míň cukru. jinak nemá chybu. občas si trošku hraju a nedávám kakao ale třeba barvivo, takže dělám růžně barevné kombinace :-)

Astheart

22. 10. 2017 16:24

Mě tedy maminka vždycky učila napřed rozdělit těsto a do jedné části vmíchat kakao a až pak opatrně přimíchat sníh (taky rozdělený na dvě části). Přece kakao se musí dobře rozmíchat a když už tam máte sníh z bílků, tím mícháním ho rozbijete, takže nechápu, proč tam vlastně tedy je... :)

Sandra

23. 4. 2017 14:32

Jarmila:
Paní Jarmilko. Nechala jsem se ovlivnit Vaším názorem a zkusila bábovku dle Vás. Sníh jsem měla z více bílků( měla jsem uchované) a to vůbec nevadilo. Jinak jsem vše zanechala a bábovka je skutečně měkoučká, úžasná.
Jediné, co mě překvapilo, že byla i hotová již po půl hodině v keramické formě, jiné se mi pečou déle. Ale bylo to příjemné zjištění, že je rychlá a výborná!!!!
Velice Vám děkuji a budu dělat častěji. :yes: :-) Sandra

Acraj Acraj

21. 2. 2016 17:20

Jarmila:To vypadá dobře, cukru akorát, nemám ráda přeslazené moučníky:-p

Jarmila

21. 2. 2016 14:03

Babovka vypada dobre, ale ja uprednostnuji recept bez tuku jenom se slehackou a je vyborna, vlacna, vubec neni sucha..
3 vajicka
120g pr.cukru
270g polohr.mouky
3/4 pr.do peciva
250 ml slehacky na slehani
ja davam min pr.cukru ale pridam vanilkovy, citr.kuru a do casti testa kakao. Vysleham nejdriv slehacku se zloutky a cukrem, vmicham opratrne mouku s pr.do peciva a na stridacku snih z bilku. Polovic testa naleju do vymazane babovkove formy a do dalsi dam kakao podle chuti. Chutna skvele a zustane krasne vlacna.;-)

Veroly

17. 12. 2012 14:27

Bábovka je chuťově výborná, ale na můj vkus příliš suchá. Rozhodně bych přidala víc oleje. Ale mému ročnímu synovi chutná.

ivulinka ivulinka

18. 4. 2011 07:30

Alenko.kyp, děkuji a jsem ráda, že jsi s ní toik spokojená, fotka je parádní.

alena.kyp alena.kyp

17. 4. 2011 19:49

Já už jinou nepeču:-!:-K Po vmíchání sněhu oddělím část hmoty zpět do mísy od bílků a přimíchám kakao a pak vrstvím:-))

jahoda jahoda

23. 3. 2011 22:38

Dle mého názoru je s olejem víc nadýchaná, než s máslem.
Této bych hodně věřila. Důležité je vše pořádně našlehat a sníh jen lehounce vmíchat (sníh opravdu nemíchat zbytečně dlouho, protože vzduchové bublinky musí zůstat v těstě a dlouhým mícháním se vytratí...)

ivulinka ivulinka

23. 3. 2011 22:17

No pokud ji vysušíš v troubě tak bude sušší, nám chutanala.

Lenullka

23. 3. 2011 22:16

Lenullka: takže tahle je sušší ?

Lenullka

23. 3. 2011 21:40

Prosím o radu, chci upéct bábovku , ale nevím jaký bude rozdíl mezi touto či třebou,...
potřebuji vláčnoua nadýchanou

mysulka mysulka

19. 3. 2011 12:08

:-p mňam, ta je:yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka s pudinkovým práškem svetlá bábovka bábovka recept babovka tmavá bábovka bábovka se sněhem bábovka z pudinkovým práškem mramorovaní babovky recept na babovku bábovka jako peříčko bábovky recept bábovka tmavá recepty na bábovku recept na pěnovou bábovku recepty babovky bábovka recepty babovka z pudinku recept na světlou bábovku jak udělat mramorování v bábovce babovka postup

Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, voda, kůra citronová, pudink vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Pěnová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DY7k