Pěnová bábovka
Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou bábovku. Zabere trochu času, ale výsledkem je vláčný voňavý moučník, lehounký jako pírko.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 16 615 kJ / 3 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,74 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 538,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z ústřižku z kalendáře asi 12 roků starého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2023 11:15
Dnes jsem upekla a je moc dobrá. Vůbec není suchá
19. 1. 2020 16:42
radous30: dekuji, mam radost
19. 1. 2020 16:37
bábovka výborná, nadejchaná. jen davám cca o 50g míň cukru. jinak nemá chybu. občas si trošku hraju a nedávám kakao ale třeba barvivo, takže dělám růžně barevné kombinace
22. 10. 2017 16:24
Mě tedy maminka vždycky učila napřed rozdělit těsto a do jedné části vmíchat kakao a až pak opatrně přimíchat sníh (taky rozdělený na dvě části). Přece kakao se musí dobře rozmíchat a když už tam máte sníh z bílků, tím mícháním ho rozbijete, takže nechápu, proč tam vlastně tedy je... :)
23. 4. 2017 14:32
Jarmila:
Paní Jarmilko. Nechala jsem se ovlivnit Vaším názorem a zkusila bábovku dle Vás. Sníh jsem měla z více bílků( měla jsem uchované) a to vůbec nevadilo. Jinak jsem vše zanechala a bábovka je skutečně měkoučká, úžasná.
Jediné, co mě překvapilo, že byla i hotová již po půl hodině v keramické formě, jiné se mi pečou déle. Ale bylo to příjemné zjištění, že je rychlá a výborná!!!!
Velice Vám děkuji a budu dělat častěji. Sandra
Paní Jarmilko. Nechala jsem se ovlivnit Vaším názorem a zkusila bábovku dle Vás. Sníh jsem měla z více bílků( měla jsem uchované) a to vůbec nevadilo. Jinak jsem vše zanechala a bábovka je skutečně měkoučká, úžasná.
Jediné, co mě překvapilo, že byla i hotová již po půl hodině v keramické formě, jiné se mi pečou déle. Ale bylo to příjemné zjištění, že je rychlá a výborná!!!!
Velice Vám děkuji a budu dělat častěji. Sandra
21. 2. 2016 17:20
Jarmila:To vypadá dobře, cukru akorát, nemám ráda přeslazené moučníky
21. 2. 2016 14:03
Babovka vypada dobre, ale ja uprednostnuji recept bez tuku jenom se slehackou a je vyborna, vlacna, vubec neni sucha..
3 vajicka
120g pr.cukru
270g polohr.mouky
3/4 pr.do peciva
250 ml slehacky na slehani
ja davam min pr.cukru ale pridam vanilkovy, citr.kuru a do casti testa kakao. Vysleham nejdriv slehacku se zloutky a cukrem, vmicham opratrne mouku s pr.do peciva a na stridacku snih z bilku. Polovic testa naleju do vymazane babovkove formy a do dalsi dam kakao podle chuti. Chutna skvele a zustane krasne vlacna.
3 vajicka
120g pr.cukru
270g polohr.mouky
3/4 pr.do peciva
250 ml slehacky na slehani
ja davam min pr.cukru ale pridam vanilkovy, citr.kuru a do casti testa kakao. Vysleham nejdriv slehacku se zloutky a cukrem, vmicham opratrne mouku s pr.do peciva a na stridacku snih z bilku. Polovic testa naleju do vymazane babovkove formy a do dalsi dam kakao podle chuti. Chutna skvele a zustane krasne vlacna.
17. 12. 2012 14:27
Bábovka je chuťově výborná, ale na můj vkus příliš suchá. Rozhodně bych přidala víc oleje. Ale mému ročnímu synovi chutná.
18. 4. 2011 07:30
Alenko.kyp, děkuji a jsem ráda, že jsi s ní toik spokojená, fotka je parádní.
17. 4. 2011 19:49
Já už jinou nepeču Po vmíchání sněhu oddělím část hmoty zpět do mísy od bílků a přimíchám kakao a pak vrstvím
23. 3. 2011 22:38
Dle mého názoru je s olejem víc nadýchaná, než s máslem.
Této bych hodně věřila. Důležité je vše pořádně našlehat a sníh jen lehounce vmíchat (sníh opravdu nemíchat zbytečně dlouho, protože vzduchové bublinky musí zůstat v těstě a dlouhým mícháním se vytratí...)
Této bych hodně věřila. Důležité je vše pořádně našlehat a sníh jen lehounce vmíchat (sníh opravdu nemíchat zbytečně dlouho, protože vzduchové bublinky musí zůstat v těstě a dlouhým mícháním se vytratí...)
23. 3. 2011 22:17
No pokud ji vysušíš v troubě tak bude sušší, nám chutanala.
23. 3. 2011 22:16
Lenullka: takže tahle je sušší ?
23. 3. 2011 21:40
Prosím o radu, chci upéct bábovku , ale nevím jaký bude rozdíl mezi touto či třebou,...
potřebuji vláčnoua nadýchanou
potřebuji vláčnoua nadýchanou
19. 3. 2011 12:08
mňam, ta je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 49 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 25 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bábovka s pudinkovým práškem svetlá bábovka bábovka recept babovka tmavá bábovka bábovka se sněhem bábovka z pudinkovým práškem mramorovaní babovky recept na babovku bábovka jako peříčko bábovky recept bábovka tmavá recepty na bábovku recept na pěnovou bábovku recepty babovky bábovka recepty babovka z pudinku recept na světlou bábovku jak udělat mramorování v bábovce babovka postup
Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, voda, kůra citronová, pudink vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá
Pěnová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DY7k
28 názorů