Srdíčková"rajská"z papiňáku
Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 663 kJ / 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,83 g |
Tuky | 3,46 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 468 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 22,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.
Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.
Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.
Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2011 16:26
Děkuji za milé komentáře a přidělené body
22. 3. 2011 23:46
Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušela. Dobrý nápad, proč ne.
22. 3. 2011 22:28
To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem .
22. 3. 2011 22:05
Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené body
22. 3. 2011 18:23
Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenická+
22. 3. 2011 18:20
Anna Kocikova:Naopak Aničko, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezké.
22. 3. 2011 18:11
Tak to musí být mňamkaMoc hezké fotečky AničkoPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexem
22. 3. 2011 18:10
Špagetko,znáš mějá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkamajej to bývala mordatak snad tady tohle pomůžeDělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu
Děkuji za milé komentáře a body
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkamajej to bývala mordatak snad tady tohle pomůžeDělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu
Děkuji za milé komentáře a body
22. 3. 2011 18:00
Původně jsem si říkala ááá, další rajská..
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík.
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík.
22. 3. 2011 17:59
Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 58 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 59 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka v papiňáku rajska omacka z papinaku jak varit rajskou v papinaku rajska srdickova omacka rajska omacka se srdickem jak vařit maso v papináku na rajskou rajská omáčka ze srdicka recepty papiňák vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku srdíčková rajčata srdicka z rajskych rajská omáčka recept v papiňáku papiňák 3 litry jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci rajská polévka v papiňáku rajska z pspinaku rajska polevka z papinaku rajská z hovězího srdce rajčata srdíčková
Suroviny: srdce vepřové, mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, skořice celá, tymián, masox, sůl, cukr, ocet, máslo
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
10 názorů