jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Srdíčková
Srdíčková"rajská"z papiňáku
nahoru
Srdíčková Srdíčková Srdíčková Srdíčková
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky
Doba přípravy Doba přípravy: 80 minut s přípravou a vařením
Počet porcí Počet porcí: 4-5 porcí

Suroviny:

2 vepřová srdíčka
3 větší mrkve
1 menší petržel
kousek celeru-asi 1cm plátek
2 cibule
2 bobkové listy
8 hřebíčků
5 zrnek celého pepře
2 cm celé skořice
špetka tymiánu
1 kostka masoxu
80 g rajského protlaku(1 menší plechovka)
sůl,cukr,ocet na dochucení
1 PL másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

Srdíčka zbavíme krvavých sraženin,dobře opláchneme a vložíme do papiňáku.Přidáme 2 celé cibule,na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu,masox,všechno koření-nejlépe v takzvaném"vajíčku"na luhování čaje-viz foto(pak nemusíme nic z vývaru lovit),přilijeme 1 litr horké vody,hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka.Po ochlazení hrnec otevřeme,srdíčka vyndáme,nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme,přidáme rajský protlak,dochutíme solí,octem,cukrem a ještě 2 minutky provaříme.Vložíme nakrájené srdíčko,přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem,noky,těstovinami,nebo rýží.

Poznámka

Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.
Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.
Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.
Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.

Autor Autor: (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Srdíčková"rajská"z papiňáku"

vloženo: 24.03.2011 15:26:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za milé komentáře a přidělené bodysmajlik

vloženo: 22.03.2011 22:46:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušelasmajlik. Dobrý nápad, proč ne.smajlik

autor: Klariska
vloženo: 22.03.2011 21:28:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem smajliksmajlik.

vloženo: 22.03.2011 21:05:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené bodysmajlik

autor: maris
vloženo: 22.03.2011 17:23:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenickásmajliksmajlik+

autor: chocolate
vloženo: 22.03.2011 17:20:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Naopak Aničkosmajlik, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezkésmajlik.

autor: Ivusa
vloženo: 22.03.2011 17:11:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to musí být mňamkasmajlikMoc hezké fotečky AničkosmajliksmajlikPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexemsmajliksmajliksmajlik

vloženo: 22.03.2011 17:10:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetko,znáš měsmajlikjá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkamasmajliksmajlikjej to bývala mordasmajliktak snad tady tohle pomůžesmajlikDělávám podobně i svíčkovou(bez rajčatsmajlik)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanusmajlik
Děkuji za milé komentáře a bodysmajlik

autor: chocolate
vloženo: 22.03.2011 17:00:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Původně jsem si říkala ááá, další rajská..smajlik
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodíksmajlik.

autor: spagetka
vloženo: 22.03.2011 16:59:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě smajliksmajliksmajlik - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty v papiňáku rajska omacka se srdickem rajska omacka srdicka rajská omáčka recept v papiňáku rajská z papiňku rajská omáčka ze srdicka rajská omáčka vývar koření rajská omáčka v papiňáku rajská omáčka recept z papinaku recepty papiňák vyvar koreni luhovani caje rajská v papiňáku srdíčková polévka vaření v papiňáku recepty srdíčková polévka recept rajská omáčka z vepřového v papináku recept se srdickem jak vařit maso v papináku na rajskou rajská omáčka se srdíčkama papiňák rajská rajská omáčka papiňák příprava rajské omáčky v papiňáku rajská z protlaku v papiňáku papiňák 3 litry rajska z papinaku papinák recepty vaření v papiňáku rajská omáčka v papinaku doba srdíčko na rajskou omáčku rajska omacka srdickova jak varit rajskou v papinaku rajska papinak rajska omacka z papinaku co to je rajseho protlaku papiňák 8 litrů doba vaření v papiňáku




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty