jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Větrníky karamelové

Větrníky karamelové
nahoru
Větrníky karamelové Větrníky karamelové Větrníky karamelové
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
Počet porcí Počet porcí: asi 40-50 ks

Suroviny:

Těsto: 260 ml mléka, 100 g Hery nebo másla, 160 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli
Pudinkový krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr
Karamelová šlehačka: 1 smetana ke šlehání 250 ml, 150 g cukr krupice
Poleva: 50 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

Den předem si připravíme karamelovou šlehačku - viz poznámka.
Na odpalované těsto si mléko se špetkou soli a tukem přivedeme k varu, pak do něj vsypeme mouku a propracujeme vařečkou. Pak na velmi mírném ohni ještě necháme těsto chviličku propařit. Sundáme z plotny, zlehka poprášíme práškem do pečiva a přidáváme za stálého míchání jedno vejce po druhém. Necháme trochu vychladnout a ještě teplé těsto dáme do zdobícího sáčku s větší zdobičkou a na pomaštěný plech (nemusí být pečící papír) krouživým pohybem stříkáme malé větrníčky asi 4-5 cm velké. Pak na plech mezi větrníčky nakapu trochu studené vody, dolu do trouby postavím kastrůlek s horkou vodou a pak vložím plech. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut - nesmíme otevírat troubu - pak teplotu snížíme na 160 - 180 °C a dopečeme asi dalších 10 minut, až nám větrníčky zrůžoví. Necháme vychladnout, není potřeba je rozřezávat, neklesnou.
Mezitím si uvaříme klasicky pudink a necháme ho vychladnout. Buď ho občas promícháme nebo přikryjeme potravinovou folií, aby nezatuhnul a nevytvořily se kousky. Když vychladne, lehce do něj vařečkou vmícháme vanilkový cukr a ušlehanou šlehačku. Z karamelové šlehačky dáme stranou 3 lžíce na polevu, zbytek ušleháme. Větrníky v polovině částečně nařízneme a naplníme. Na dno - nejlépe lžičkou nandáme pudinkový krém a na něj zdobičkou nastříkáme ušlehanou karamelovou šlehačku. Přiklopíme a mašlovačkou potřeme povrch karamelovou polevou. Polevu si připravíme tak, že 3 lžíce karamelové šlehačky umícháme s moučkovým cukrem, až se hmota bude táhnout jako med. Pokud bude řídká, přidejte opatrně cukr, pokud bude hustá, přidejte lžičku horké vody. Polevu nechte trochu zaschnout a můžete podávat.

Poznámka

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy si můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.
Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbyde.
Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
40 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Větrníky karamelové"

autor: Hella
vloženo: 15.03.2014 11:24:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kriss: No určitě je to tím, že jsi nedodržela množství tekutiny. Ale není nutné nic vyhazovat, zkus to našlehat. Vždyť máslo je také tuhé a jde našlehat. Nebo zkus našlehat a pomalu přidávej na další našlehané šlehačky.

autor: jolana (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2014 10:58:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vic sladitsmajlik

autor: Kriss
vloženo: 15.03.2014 08:18:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: Helly, mně to úplně ztuhlo, je to totálně tvrdé, nejde to z toho hrnce ani dostat, takže to budu muset rozehřát a asi vyhodit, abych to z něho vůbec dostala ven. smajlik Nevadí, dnes to zkusím znovu. Může to být tím, že na těch 150 g cukru jsem dala jen 150 ml smetany místo 250 ml?

autor: Hella
vloženo: 14.03.2014 23:24:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kriss: Nerozehřívat, hmota musí být úplně studená, jde to dobře rozšlehat.

autor: Kriss
vloženo: 14.03.2014 22:36:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi se budu ptát úplně blbě, ale když už mám karamelovou směs v lednici, a zítra už budu šlehat, aby z toho byla šlehačka, tak to musím zase rozehřát? Mám to totiž úplné tuhé, jak to vychladlo. Díky moc za odpověď! smajlik

autor: Markét (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.11.2013 10:38:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Větrníky jsou úžasné, díky za recept.smajlik Ještě přidám k dobru pár svých typů, protože jak čtu, né všem se zadařilo.smajlik 1.typ:do těsta přidávám celkem 6 vajec, společně s těstem šlehám v robotu, ty 4 se mi zdály málo, těsto bylo dost tuhé.
2.typ:peču od začátku na 180'C do zhnědnutí, troubu otvírám až po těch 20min.
Poprvé se mi stalo, že na těch 220'C naskočily, navrchu zhnědly, ale vnitřek nebyl dopečený. Tak ať se daří, protože jsou výborné a stojí to za námahu!

autor: Hella
vloženo: 26.03.2013 09:50:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

monulinka78:Nahoře v receptu píšu, že jich je 40 - 5O.

autor: monulinka78 (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.03.2013 09:24:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: větrníčky podle Vás jsou naprosto luxusnísmajlik, Heli potřebuju jich udělat 60, kolik máte z jedné dávky? Budu dělat menší kousky.smajlik

autor: Janka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.02.2013 13:23:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem odpalované těsto již vícekrát vždy se povedlo, toto ne, nevím proč. Vyskočily, pak spadly a ještě zespodu udělaly důlek. Všechny. Uvnitř syrové, pekla jsem pomalu. Ach jo. smajlik

autor: Marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.11.2012 20:04:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivule25:Větrníčky se musí po vyskočení dopíkat pomalu.Doba pečení je tak 1/2 hodiny .Dělám je a vždycky se podaří.

autor: Daranea
vloženo: 25.10.2012 13:51:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na fotce vypadají skvěle, přesně jako ty z cukrárny s tou skvělou polevou, takže je to opravdu TA poleva?smajlik Musím je při nejbližší příležitosti vyzkoušet.

autor: Ivule25
vloženo: 13.10.2012 14:21:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je mi uplně do pláče smajlik dnes jsem chtěla upéct větrníky, měla to být zkouška a potom je upéct naostro jako rozloučení pro kolegy jdu na mateřskou, pekla jsem přesně podle návodu, dokonce jsem udělala těsto dvakrát, ale opět je něco špatně krásně vyskočiyl byly růžové až červené, ale vytáhla jsem okamžitě spadly a vevnitř uplně syrové smajlik asi nejsem dobrá cukrářka. co jsem mohla po.... takže poslední pokus je v troubě, jen nevím co budu dělat s tou karamelovou šlehačkou.

autor: Irrena
vloženo: 17.08.2012 19:38:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem se do nich pustila, těsto dobré, větrníky vyskočily v troubě do výšky a po vyndání z trouby kleslysmajlik karamelová šlehačka mi nešla ušlehatsmajlik nevím kde jsem udělala chybusmajlikAsi jsem trdlosmajliksmajliksmajlik

autor: Sarovka
vloženo: 08.05.2012 21:24:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello, recept je naprosto úžasný.smajliksmajliksmajlik V podstatě mi je rodina jedla rovnou po naplnění a položení na talířsmajlik Jdu se pokusit vyfotit poslední kouskysmajlik Jo a karamelová šlehačka je výbornásmajlik

autor: Bohdana (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2012 16:10:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.czvýborný recept,konečně se mi po x letech podařil udělat karamel na větrníky,jiné recepty-to nebylo ono.děkuji.Bohdasmajlik

autor: vybusna
vloženo: 01.03.2012 12:08:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára: hm....tam musel byt problem nejaky iny....ja robievam karamelovu slahacku s 33 percentnej a na druhy den sa mi uslaha tuha tuha karamelova slahacka bez stuzovaca. akurat fakt netusim, aky ten problem bol....smajlik slahala si to dostatocne dlho?
Tu mam fotku ako vyzera ta karamelova slahacka..robi krasne spice, vobec netecie
http://www.toprecepty.sk/recept/1180-karamelove-ve...

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2012 09:47:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marie- dnes sem větrníky dodělala.. venečky vevnitř z jedné váírky taky syrové, pak sem si už dala pozor, ale karamelová šlehačka jak se ztužovačem i s kouskem másla chvilku držela ale po nastříkání pár v+nečků se mi úspěšne srazila..jen všude tekla ta karamelová voda..a přitom sem na ni byla jemná a vyhlazená taky byla..smajlik

autor: Marie 167 (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2012 11:04:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.czahoj, dělala jsem dnes větrníky podle vašeho návodu a udělala jsem dvě zásadní chyby:
nastříkala jsem je na plech moc vysoké - dvakrát jsem zatočila dokola. Podle mě stačí kroužek a plcnout doprostřed.
měla jsem je pak uvnitř syrové. V troubě byly strašně vysoké a jak se vyndaly ven tak zťaply. Ještě mě zarazilo, že těsto bylo strašně tuhé.

Druhá chyba: do karamelové šlehačky jsem nedala ztužovač - myslela jsem, že 40% šlehačka stačí. Ale nedala se našlehat.

Tak snad příště to vyjde.
Ale jestli má autor - nebo někdo jiný nějaké rady, budu vděčná.

autor: Hella
vloženo: 06.02.2012 14:11:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

alex : to je těžká odpověď, těch důvodů může být mnoho. Nejpravděpodobnější je asi špatná teplota pečení. Taky se neustále vedou diskuze o tom, zda je třeba ihned po upečení větrníky naříznout, nebo ne. Když si projdeš několik kuchařských webů, uvidíš, jaké všemožné teorie se kolem toho vedou. Prostě si každý musí "vychytat" svojí troubu. Ty udané stupně jsou jen informativní. Prostě péci na vysokou teplotu, až těsto vyskočí a pak dopékat, aby se propekly, ale nespálily.

autor: alex (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2012 23:14:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry den ,delala jsem vetrniky presne podle vaseho receptu ,ale vubec se mi nepovedly ,krasne vyskoci na horu ale po vyndani t rtrouby mi pokazde klesnou a u vnitr jsou na pul sirove ,vubec nevim jakou chybu delam .delala jsem je uz nekolikrat ale vysledek spatnej.muze te mi poradit DEKUJI

autor: Hella
vloženo: 11.12.2011 19:14:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

David: Je jedno, jak si uvaříš pudink. Je zvykem dát vařit mléko, ale nechat si trochu studeného stranou a rozmíchat v něm pudinkový prášek. Když se začne mléko vařit, přimíchá se zbylé mléko s rozmíchaným pudinkem a nechá se krátce přejít varem. Dělá se to proto, že když se pudinkový prášek přimíchá hned do celého množství mléka, tak u toho musíš celou dobu stát a míchat to, aby se to neusadilo u dna. A ta šlehačka se nevaří, v receptu je napsáno, že ušlehanou šlehačku přidáme do chladného pudinku.

autor: David (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2011 16:48:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Helly, všechny suroviny na pudink dám vařit, až nevznikne pudink? Nebo nejdříve 250 ml mléka a 1 vanilkový cukr dám vařit a až se to přivede k varu přidám 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání? A odstavím z ohně až bude pudink hotový? Nebo je to zkrátka jedno jestli všechny suroviny dám vařit hned? Děkuji za odpověď!

autor: Masa (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.11.2011 10:45:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají moc krásně, jen zakousnout. Díky za recept na karam.krém, hned ho zkusím. Dávám maximum bodů.smajlik

autor: Hella
vloženo: 04.11.2011 15:19:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aneta: já také nemám dvě mříže, kastrůlek dávám na dno trouby. Ale není nutnost tam ten kastrůlek dávát. Tím, že nasají víc vlhkosti jsou takové měkčí, ale někdo zase rád křupavější.

autor: Aneta (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2011 13:20:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli musím v troubě pod větrníky dávat kastrůlek s vodou.V troubě nemám dvě mříže.Předem děkuji za odpověd.smajlik

autor: Gazzy (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.10.2011 10:58:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda děs :D ... Testo bylo krásně husté dokud sem nepřidal vejce, stalo se s toho strašně řídké těsto a když sem to chtěl dát na plechtak se to rozteklo a vytvořila se s toho placka :D . Poradíte mi jak to udělat hustčí? Ty 4 vejce je docela dost aby to bylo řídké, nevím jak se vám to povedlo :D. Předem moc děkuji za jakoukoli odpověď :)

autor: Hella
vloženo: 04.10.2011 22:28:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gazzy: konkrétně tohle jsou takové "jednohubky" tak asi 5x5 cm. Ale udělat si je může každý tak velké, jak chce. Jen jich pak bude mít méně.

autor: Gazzy (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.10.2011 16:58:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rád bych se zeptal jak asi mají být větrníčky vysoké? předem dík za odpověď :)

autor: Hella
vloženo: 04.10.2011 12:14:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

werry: asi jsi použila nevhodnou šlehačku, s některou jsou někdy problémy, to známe každý. Pokud chci mít naprostou jistotu, pak používám Rama crémefine. Jinak v receptu na Větrníky i v receptu na Karamelovou šlehačku jsem postup i suroviny popsala tak podrobně, že už to líp neumím.

autor: werry (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.10.2011 12:05:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, super recept....větrníky jsem nikdy nedělala...neboli nic z odpalovaného těsta. Ráda peču a rodina zbožňuje větrníky, tak jsem se do toho pustila a katastrofa....nebo né tak úplná, ale vůbec se mi nepovedla karamelová šlehačka...to nejdůležitější....smajliknešlo mi to vyšlehat...prosím...poraďte jak přesně kolik čeho...dělala jsem to přesně,jak bylo psané, ale vůbec se to nevyšlehalo... smajlik

autor: hanys123
vloženo: 25.09.2011 14:52:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik výborné a skvěle vysvětlený postup...podařilo se a jsou už i pryč..škoda smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 08.04.2011 10:04:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 29.03.2011 12:41:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásně popsaný receptsmajlikJeště nikdy jsem nedělala větrníky ani věnečky, ale podle toho receptu je určitě udělámsmajlikZasloužený bodík, protože recepty od Helly jsou pro mně jistotasmajlik

autor: k.radulka
vloženo: 29.03.2011 12:23:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

u nás to jsou ne věnečky ale šprdlikysmajliksmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 27.03.2011 09:02:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvěle napsanésmajlik Nádherné fotky smajlik Ukládám smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.03.2011 16:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: Kedysi sa predávali u nás úžasné veterníky s karamelovou šľahačkou. Zrazu sa v cukrárňach objavujú nejaké umelé napodobneniny, ktoré zďaleka ničím nepripomínajú ten "pravý" veterníček.
Som presvedčená, že tento tvoj recept stojí zato odskúšať. A ja som za neho veľmi vďačná.

autor: chocolate
vloženo: 26.03.2011 15:32:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hellosmajlik, nejsem zdatná cukrářka, takže výborně popsaný recept na větrníčky je pro mě velkým přínosem a navnadí mě zkusit je upéct, protože ve tvém receptu je nejen spousta tipů a vychytávek, ale také upozornění na možná úskalí, která nás mohou při pečení potkat.
Myslím si, že právě ověřené a výborně popsané klasické recepty (ať už slané či sladké) jsou velkou předností těchto stránek.

autor: Hella
vloženo: 26.03.2011 15:19:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem, kteří se mě "zastali" a děkuji i Bendikovi, který vede diskuzi věcně a z jeho komentáře je jasně cítit, že i bez zlého úmyslu. Kdy je recept "dlouhý" je věc názoru. Když někdo popíše vaření krupicové kaše na 5 řádků, tak je to dlouhé. Tady se popisuje práce s těstem, tvořením větrníků, vanilkovým krémem, karamelovou šlehačkou, polevou. Když to znova čtu, nevím, o kterou větu bych to zkrátila.
A ještě něco k námitce bodování bez vyzkoušení: Zde se scházejí lidi se zájmem o vaření. Většinou si podle ingrediencí dovedou představit, jak to asi chutná. Jindy bodem odmění nápad, něco, co třeba neznali a určitě vyzkouší. Tyhle "neošizené" větrníky, které se dřívě běžně prodávaly, dnes abys pohledal. Pravá šlehačka se nahrazuje rostlinnou, do těsta se dává 100 % tuk, místo mléka voda, někdo dává tvaroh, jiný na polevu čokoládu atd. Každý si může vařit co chce, já jen přidala recept na klasiku.

autor: magdalenka
vloženo: 26.03.2011 14:33:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pre mňa Hella ako autor tiež znamená záruku kvality. Podľa jej popisu môže postupovať aj začiatočník. Vždy je všetko jasne a zrozumiteľne popísané, vrátane rôznych vychytávok.
Pre mňa nemá význam siahať po receptoch neznámych autorov, ktorí prihadzajú recepty neodskúšané, prípadne opisované z rôznych webov, časopisov alebo kníh, často s chybami.
Doteraz som tiež poznala len odpaľované cesto s vodou, takže tento ma zaujal a láka vyskúšať.smajlik

autor: Sodovka
vloženo: 26.03.2011 13:57:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bendík, já osobně nemám ráda ani recepty napsané povrchně, ale ani zbytečně dlouhé. Recept by měl být napsaný jasně a srozumitelně. Ono vše záleží na složitosti pokrmu.smajlik A mnohdy nejde ani o složitost, ale o různé maličkosti, které jsou při přípravě velice důležité. smajlik A právě tyto maličkosti mohou ovlivnit celkový výsledek.smajlik Třeba tento recept má tolik důležitých vychytávek a novinek, které jsou k nezaplacení. smajlik smajlik smajlik Autorka receptu Hella je psát vůbec nemusela. Ale napsala je právě proto, že chtěla, aby se větrníky podařily i ostatním. smajlik A to je právě rozdíl mezi Hellou a některými kuchařinkami, které zde sice uveřejní nádhernou fotku, ale recept napíšu neúplný. smajlik Veškeré recepty, které jsem od Helly vyzkoušela, byly super. Asi máme stejné chuťové buňky. smajlik Já osobně si recepty vybírám podle ingrediencí (to co ráda nemám, tak nevařím i kdyby recept chválilo 100 lidí). A na závěr jenom tolik. I ty "vyvolené" o kterých říkáte, na těchto stránkách (nebo jiným kuchařským webu) začínaly. Do podvědomí ostatních se dostaly na základě svých dobrých receptů. smajlik Já neříkám, že zde nejsou určité skupinky, které se navzájem chválí. Ale věřte mi, že na těchto stránkách hledá inspiraci a dobrý recept hodně lidí a jim jsou nějaké body ukradnuté. smajlik Proto nech vaše známá se nenechá odradit a dále zde uveřejňuje recepty. Škoda, že nevím o jaký recept se jedná. Nemůžu se k němu vyjádřit. A ještě jednou opakuji, recepty od Helly jsou pro mě zárukou kvality. smajlik smajlik Proto mě mrzí, že právě pod jejím receptem se řeší problém, za který Hella nemůže. smajlik

autor: jarkave
vloženo: 26.03.2011 13:32:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadají fakt krásně a určitě taky tak chutnají smajlik +1

autor: Bendik (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.03.2011 18:49:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paní Helo,
špatně jsme si rozuměly. Nevadí mi dlouhý popis, reagovala jsem na to, že nedávno zde byla začínající kuchařka s dlouhým popisem receptu a byla za to peskována reakcemi typu - příliš dlouhé, toto číst nebudu, to se mi ani nechce číst ap., u Vás to nikomu nevadilo toť k té vyvolenosti a to, že je tu recept vícekrát byl pouze příklad (pokud je zde recept vícekrát a vloží ho někdo oblíbený, vše OK). To, že se body nedá řídit je pravda, v tom jsme se shodly. A nepsala jsem jak mi chutnalo, protože jsem recept nepoužila, mám svůj, je zde také, i když ne ode mě.
Paní Žížalo,
nemluvila jsem o tom, že by mi někdo v něčem bránil. Napsala jsem, jen co si myslím o hodnocení receptů.
Hezký večer

autor: Hella
vloženo: 25.03.2011 11:29:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se, ale dodatečně jsem nepatrně změnila text v receptu: Na polevu odebereme 3 lžíce karamelové, nikoliv obyčejné šlehačky. Předtím to bylo napsáno trochu zmateně.

autor: jollka
vloženo: 25.03.2011 11:13:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný receptík děkuji boduji ukládámsmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 25.03.2011 06:29:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bendik: Ale nikdo tu přece nikomu nebrání vybrat si recept bez fotky nebo s málo body, uvařit, obodovat a pochválit (nebo nepochválit) a tím recept vyzdvihnout, uvést ho do povědomí, oživit zapadlý klenot smajlik

autor: senky
vloženo: 25.03.2011 05:42:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:Helli,Díky za právě takto do podrobna rozepsaný receptsmajlik,pro nás,necukrářky,je toto k nezaplacení a možná právě to nás naláká k vyzkoušení.smajlikAť už to,v mém případě dopadne jakkolivsmajlik

autor: Hella
vloženo: 24.03.2011 22:37:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bendiku, ve svém komentáři se dopouštíš několika omylů.
1) Receptů na odpalované těsto tu je více, ale žádný s mlékem a práškem do pečiva, žádný s dvojí karamelovou náplní ani s takovou polevou. Takže napsat, že takový recept je tu vícekrát, je zavádějící.
2) Pokud se jedná o poměrně složitý recept, nepřipadá mi dlouhý. Ale omlouvám se za to, že mám ve zvyku psát recepty pokud možno srozumitelně, aby i nezkušená kuchařka měla šanci se v něm vyznat.
3) Jsi na omylu, pokud se domníváš, že zde patřím k "vyvoleným". Stačí si najít mé recepty a podívat se na "dosažené" hodnocení. Myslím si, že je to úděl nás všech, kteří jsme tady začínali. Hned na začátku jsme se snažili sem zadat naše nejlepší recepty, ale protože byla velmi malá návštěvnost těchto stránek, tak recepty zapadly s několika málo bodíky. Tím reaguji i na komentář ohledně vybírání receptů podle přidělených bodů.
A jen na závěr k tvé poslední výtce - Bendiku, tvůj komentář se také netýkal toho, jak ti chutnalo!
A všem, co se ptali na hustotu těsta: v porovnání s jinými recepty je v něm méně mouky, prášek do pečiva ještě teplé těsto rozvolní, není tuhé a pracuje se s ním velmi dobře.

autor: Bendik (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2011 21:18:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daji, tady to není pouze o kvalitě receptu, zdali ho bodující zkoušel, či zda tento recept zná ze své osobní zkušenosti. Ale hlavně o tom, jestli patříš do skupiny vyvolených. Ti mají vždy, nebo téměř vždy vše dokonalé. Nevadí příliš dlouhý postup v receptu, ani to, že je tu recept vícekrát ap. Vše se promíjí. Stačí být na té správné straně a chválit a chválit, cokoli. Bohužel, ani většina komentářů není k receptu, poznámka jak mi chutnalo, co vylepšit apod. Takže ani body ani komentáře nepomohou.

autor: Patricie
vloženo: 24.03.2011 20:23:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikMáš je krásné Hellosmajliksmajliksmajlik+

autor: marcik
vloženo: 24.03.2011 15:31:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nádherasmajliksmajlik

vloženo: 24.03.2011 15:20:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikBože Hellosmajlikjá věděla,že na tento recept nemám ťukatsmajlikTaková nádhera na mě vykoukne a my doma jen Margotku z KaufusmajlikMoc hezky napsaný recept a foto...smajliksmajlikDalší+ bodíksmajlik

vloženo: 24.03.2011 14:24:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sodovka: naprostý souhlassmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 24.03.2011 14:13:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Různých receptů na větrníčky mám spoustu. Ale takhle podrobný recept i s vychytávkami je k nezaplacení. smajlik smajlik smajlik Helli, dííík! Kdybych mohla, tak pošlu 100 bodů. smajlik Někdo může namítat, že recept jsem nevyzkoušela, tak jak ho můžu hodnotit:
1. s odpalovaným těstem mám určité zkušenosti, takže recept hodnotit a posoudit můžu.smajlik
2. Hella patří mezi ty kuchařinky, které zde uveřejňuji osvědčené recepty. smajlik
3. Recept podepsaný Hellou zaručuje kvalitu. smajlik (pětileté zkušenosti)
Dáji, je velká škoda, že známá si vybírá recepty a vaří podle bodů. Body o receptu nevypovídají nic. smajlik Někdo boduje jenom kvůli fotce (jí se i očima), jiný zas (zejména zkušenější kuchařinky) dokážou recept posoudit již po přečtení . smajlik Chuť i vůni jídla cítí na jazyku po přečtení receptu. smajlik Domnívat se, že nejlepší recepty jsou jenom ty, které mají nejvíce bodů, může být někdy zavádějící a vést i k omylu. Je to stejné jako u potravin. Například drahý sýr ještě neznamená, že mi také bude chutnat. smajlik Drahé jídlo v restauraci ještě neznamená, že mým chuťovým buňkám bude vyhovovat. smajlik

autor: srettka
vloženo: 24.03.2011 13:08:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hmmmmsmajlik náádherasmajlik parádičkasmajlikk sežránísmajlik pro větrníky mám slabost, ale doma jsem ještě nezkoušela...asi nejlepší čas to vyzkoušetsmajliksmajlik
p.s. body dávám,když to tak cítím, navíc, člověk přece jí i očimasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 24.03.2011 13:08:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krása!smajlik

autor: Pajaja
vloženo: 24.03.2011 13:05:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello, nádhera! smajliksmajlik +18

autor: cathleen
vloženo: 24.03.2011 12:26:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikNádherné a ještě na parádním taléřečkusmajliksmajlik

autor: Romario
vloženo: 24.03.2011 11:42:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krásné..zakousla bych hnedsmajliksmajlik

autor: Oskeruska
vloženo: 24.03.2011 11:06:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uuummmm,ty teda jsou smajliksmajlik jen se sliny sbihaji smajlik

vloženo: 24.03.2011 09:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jéé, to je nádhera!smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 24.03.2011 09:29:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Helli, no teda, to jsou větrníky přímo výstavní-nádhera, že bych se nejraději zakouslasmajlik Co víc můžu, než ti dát 13.bodasmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 24.03.2011 08:34:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak ty jsou nádherný a mám je strááášně moc ráda. Věnečky se mi povedly a tak vyzkouším i ty tvoje větrníčky. Jen se chci zeptat, je to těsto hodně tuhé? Těsto na věnečky bylo hodně tuhé a měla jsem s tím hodně práce vytlačit ho z pytlíku. Stejný problém, jak Václav. Ale na druhou stranu se věnečky nerozjely a pěkně držely tvar.......11smajlik

autor: Betyna
vloženo: 24.03.2011 08:19:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásně napsaný recept +1

autor: zizala
vloženo: 24.03.2011 08:01:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daji: Známé doporučuju se moc neřídit podle počtu bodů, ale podle zkušeností a receptusmajlik ... jinde se zase dávají pětky jen tak, aby byla legrace...všude je něcosmajlik

autor: Daji (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2011 07:54:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

známá ráda vaří podle počtu bodů a ono je to jinak. Stále čtu \"dávám bodíka, vypadá to krásně\" je to tedy o fotkách? Nebo o vyzkoušeném receptu?smajlik

vloženo: 24.03.2011 07:23:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky dělám, ale s problémy hustotou odpal.těsta. Těško mi jde z pytlíku. Tvoje zkusím. Rady k netaplacení. + bodík 8

autor: zizala
vloženo: 24.03.2011 07:17:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella je opět ve formě, jak vidím s radostísmajliksmajliksmajlik

autor: kudlova3
vloženo: 24.03.2011 01:49:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikDávám +100 a víc smajlik a to proto, že mi nějak odpalované těsto fakt nejde a proto jsem to vzdala smajlik.prostě nejde a nejde smajliksmajliksmajlik

autor: Marsi Mesi
vloženo: 23.03.2011 23:33:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Domácí větrníčky mám moc ráda, čím menší, tím alespoň pro mě lepší. Když spěchám udělám krém tvarohovo pudingový...uvařím puding a ještě do teplého vmíchám tvaroh, osladím dle chuti. Hello máš bodíka, jistě budou vynikajícísmajliksmajliksmajlik

autor: Klariska
vloženo: 23.03.2011 23:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ooooooooooooooooooooooooooooooooóóó smajliksmajlik.


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

větrníky video větrníky domácí větrníky větrník na plech nejlepsi recept na vetrniky karamelove vetrniky recept náplň do vetrniků nejlepší větrníky vetrniky s karamelovou naplni karamelové větrníky větrníky karamelovou polevou poleva na větrníky větrníky s karamelovou polevou recept na větrníky karamelová poleva na větrníky recept větrníky s karamelovou šlehačkou vetrniky karamelove větrníky z odpalovaného těsta recept recepty na větrníky karamelová náplň do větrníků domácí větrníky na plechu domaci vetrniky recept větrníky z odpalovaného těsta video větrníky z odpalovaného těsta s karamelovou náplní větrník na plech video domácí karamelova poleva domaci vetrniky video větrníky recept větrnik karamelový video recept větrníky recept video domaci vetrnik na plech domácí větrník recept recept na karamelove větrníky větrník vetrniky recepty karamelová poleva na větrníky recept vetrniky větrníky z odpalovaného těsta větrník recept domácí větrník větrníky video recept recept na domaci vetrniky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz