Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chocolate Fondant

Jestli patříte mezi milovníky čokolády, pak si musíte připravit čokoládový fondant, dortík, po jehož rozkrojení na vás čeká překvapení v podobě tekutého středu. Posypaný moučkovým cukrem, společně s vanilkovou čokoládou, vytvoří doslova neodolatelnou kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 12 min

27 min (15 min příprava + 12 min tepelná úprava)

28. 3. 2011 16:25

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 170 kJ / 1 236 kcal
Bílkoviny22,46 g
Tuky70,89 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy125,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Filip

30. 1. 2017 19:57

Klára: Hera máslo nenahradí. Tady jde o živočišný tuk a originální jemnost másla, která dělá to co je na té chuti super. Hera je v tomto případě jako kdybyste tam dali olej. Možná Vám to bude chutnat, ale je to jako když pravý vývar a kvalitní restování nahradíte kostkou. Prostě stane se z toho něco jiného.

Luckys

23. 1. 2017 14:24

ten recept je hrozně výborný<3.Doporučuju:-*:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Luckys

14. 1. 2017 16:45

Hrozně dobrý recept :-*

Bibinka Bibinka

13. 3. 2013 13:07

Klára:Klárko, nejsem autor, ale já bych Heru použila bez problému, vždyť je to "vlastní sestra másla":-D:yes:

Klára

8. 2. 2013 19:24

Dala by se tam dát místo másla hera..:-?

misa

22. 7. 2012 09:49

a kdyby jsem to dala do papírových košíčku na muffiny myslíte že by se to mohlo podařit bo formičky na fondan nemám a specialní hrníčky do trouby taky ne dík :-)

katyvypl

27. 6. 2012 15:41

Petulka11: Ano, já je tak peču, mám větší silikonové formičky na muffiny, ty poctivě vymažu máslem a vysypu kakaem - pak jdou vyklopit jedna radost! :-):yes: A jinak i já přidávám receptík, jiný už nepoužívám, protože je velmi snadno zapamatovatelný. ;-)
100 g másla, 100 g čokolády se 70% kakaa, 100g cukru, 3 celá vejce, 50 g hladké mouky. Máslo rozpustím na plotně spolu s čokoládou, vejce si vyšlehám s cukrem, do kterých pak naliji tu čokoládu s máslem a přidám mouku - a hotovo. Peču přesně 10 minut, aby uvnitř čokoláda zůstala tekutá. :-p Dávka je na 4 velké muffiny, malých by bylo asi 6.

Frantiska Frantiska

27. 6. 2012 15:05

Petulka: jen musis dat pozor pri vyklapeni, aby se ti neprotrhly a nevytekla cokalada ... ztrati se tak efekt pri zaboreni lzicky/vidlicky

ja mam min. 20x vyzkouseny tento recept a v me troube je pecu pri 230°C tak 6-7min a jsou z toho 4 babovicky http://blex.cz/nase-vyrobky/formy-pocinovane/formy... (testo davam tak max. do 3/4 formicky)
•110 g másla + víc na vymazání formiček
•110 g sladkohořké čokolády (jako je Valrhona)
•2 vejce
•2 žloutky
•4 lžíce cukru
•2 lžičky mouky + víc na formičky

Petulka11

27. 6. 2012 13:42

Myslíte, že by to šlo udělat v silikonových formičkách na muffiny? Nikdy jsem to nedělala, ale vypadá to tak luxusně, že to chci udělat synovi za vysvědčení.

-Kwacenka-

21. 5. 2012 21:00

Taky jsem dělala +1 bod a fotky ;-):yes::yes::yes::yes:

Simča

14. 3. 2012 19:55

Doporučuji fondant podávat s pistáciovou zmrzlinou a višněmi,je to pak ta pravá lahůdka:-p

RadkaS RadkaS

22. 1. 2012 12:55

Eliis: Ja mam z keramiky co jde do trouby. S obycejnym hrneckem bych to asi neryskovala. nebo se daji koupit takove hlinene formycky nebo babovky.

Eliis

21. 1. 2012 21:30

Vypadá to opravdu nádherně, zítra ho vyzkouším :-), a je jedno jaké hrnečky použiji? Bojím se aby nepopraskaly :-/

spagetka spagetka

8. 1. 2012 16:21

Zlatka: Nemáš tak docela pravdu - dobu autorka uvádí stejnou - tedy 12 minut, co se týče teploty - každá trouba peče absolutně jinak avždy je nutné držet se vlastní trouby. Já to péci podle tebe 200°C, tak z toho mám uhlí. Takže jsem pekla při 175°C, protože už vím, co mi moje trouba vyvádí. Takže není to chyba autorky, ale ty musíš znát svou troubu, vždy to ber jen orientačně!!! Neexistují 2 stejné trouby téže značky, které pečou stejně. Prostě si to každý vlastník musí vychytat. ;-);-);-)

Zlatka

8. 1. 2012 16:05

Tak teplota i doba pečení absolutně neodpovídá. Chce to tak na 200 stupnů aspon 12 minut, jinak je to k ničemu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cokoladovy fondan recept čokoládový fondant čokoladovy fondant recept čokoládový fondán čokoládový fondant nebo suflé formičky na fondant čokoládové fondant recept na čokoládový fondant recept na čokoládový fondán čokoládové fondán formičky na fondán jak se dělá fondan recept čokoládový fondán fondant 2 porce fondant formičky čokoládové fondány čokoládový fondán recept v silikonovych formickach coko fondan recept čokoládová fondant čokoládový fondán - recept

Suroviny: máslo, čokoláda, vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, kakao, máslo, cukr moučkový, zmrzlina vanilková

TopRecepty.cz

Chocolate Fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2jG