Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 457 kJ / 1 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 117,12 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj "Speciality myslivecké kuchyně" RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.
Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2024 18:12
cervanek: Ta sůl mi úplně vypadlaPo 13 letech ji jdu dopsat a za upozornění děkujiTaké děkuji za komentářOpravdu záleží na stáří každého kusu.V myslivecké kuchařce byla doba vaření jen 20 minut a také jsem musela ještě 20 přidatAle to je stejné i u vepřového,nebo hovězího.Někdy mám uvařeno za 25 minut a někdy je maso tuhé ještě po 45 minutách.A stává se mi to čím dál častěji.Kdysi bývalo maso kvalitnější
3. 3. 2024 14:48
Chutný guláš, moje premiéra dančího, jen poznámka spíše pro mě - vařila bych alespoň hodinu, tak polovinu masa jsem měla ještě tužší, takže raději na jistotu, když neznám stáří masa. Ještě v receptu postrádám informaci o soli, kdy přidávat. Recept si ukládám do oblíbených a vrátím se k němu zase příště. Děkuji
3. 6. 2023 19:59
Paulika: Děkuji za komentáře a těší mě,že recept vyhovujeS jelením masem jsem ještě neměla možnost vařit,ale s kančím ano.Kančí guláš dělám stejně jako srnčí.Pokud mám,přidávám ještě větší snítku čerstvého rozmarýnu
3. 6. 2023 13:11
Recept na srnčí guláš v Papinově hrnci ,ale já zkusila místo srnčího jelení maso a byl super také.
3. 6. 2023 11:14
Anna Kocikova: Díky za odpověď.Vařím tak i jelení guláš a je vždy super.
3. 6. 2023 11:12
Super recept,vařím gulášek často.Děkuji moc ,mám zájem i o další recepty od Vás.
10. 6. 2020 17:26
solar.1: Komentář mi udělal velkou radostDěkuji
10. 6. 2020 12:00
Vynikající, jednoduché, můj první srnčí guláš v tlakovém hrnci. Vše přesně podle návodu a povedlo se. Děkuji
3. 2. 2020 15:57
Jadrrak: Děkuji za komentář a fotografiiPotěšilo mě to
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
30. 1. 2020 19:36
Anna Kocikova: U nás v sobotu, byl taky pozdní oběd, vybrala jsem z mrazáku starší srnčí, v troubě bylo 4 hodiny, než se maso dalo vykostit! Byla jedna odpoledne, než jsem dodělala omáčku ! A to mám s divočinou zkušenosti! Každý kus je jiný. Tomu by nebylo dost , ani 40 minut v papiňáku!
30. 1. 2020 00:06
Jak jsem slíbil, tak činím. Dnes, kolem 12 hodin jsem gulášek dochucený česnekem a zahuštěný domácím 100% žitným chlebem předložil ke konzumaci s houskovým knedlíkem, také domácí provenience. Reakce dle očekávání, vyškrábán do poslední lžičky, až jsem se bál o smalt v hrnci. Za racept dík a je uložen do velmi oblíbených a chutných.
29. 1. 2020 20:39
Verunko,děkuji za info.Opravdu záleží ,jak starý je kus...ale...opět budou dohady atd.Vždy záleží na stáří kusu určitého druhu.Já jsem uvedla to,z čeho a jak dlouhou dobu jsem maso dělala.To ostatní si bude muset každý udělat sám.Ale,opravdu,děkuji za komentář
29. 1. 2020 20:16
Anna Kocikova: Aničko moje zkušenost, starší srnec těch tvých 40 minut potřebuje! Ale, mladýho bych nechala 20 až 25 minut i s doběhem, než se dá papiňák otevřít. Pokud ještě nebude, vařit normálně do změknutí a hlídat, jinak se mlaďoch začne rozpadat.
29. 1. 2020 17:58
Jadrrak: Tento komentář mi udělal opravdu velkou radostDěkuji za důvěrui i komentář
29. 1. 2020 00:24
A dos! Je hotovo! Ve 23:15 dovařeno zahuštěno, ochutnáno a dáno odpočívat. Zítra přiopravit a možná dozahustit rozleženou mňamku. Ještě nevím, zda přidám česnek, i bez česneku chutná výtečně, maso je jak mandlička, vařil jsem v elektronickém "daru přítele Pappina" 55minut. Zítra doplním reakci okolí, na dokonalé dílo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 29 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 44 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 49 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš v tlakovém hrnci výborný srnčí guláš srnčí guláš guláš z divočáka v papinaku kančí guláš v papiňáku gulaš v papinaku jelení guláš v papiňáku zvěřina v papiňáku jak dlouho vařit guláš v papiňáku srnci gulas recept zvěřinový guláš v papinaku srnčí kližka doba vaření v tlakovém hrnci srnčí maso v papiňáku srnčí guláš z krku zvěřina v tlakovém hrnci dančí guláš v papiňáku jak dlouho varit srnci maso jak dlouho vařit srnčí divočák v papináku
Suroviny: maso srnčí, špek, sádlo, cibule, jalovec, koření nové koření, bobkový list, sůl, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, ořech muškátový
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
32 názorů