Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou

Vařený bílý chřest je opravdovou delikatesou, a podle ověřeného receptu ho lehce zvládne připravit i úplný začátečník. V kombinaci s jemnou krémovou sýrovou omáčkou bude jeho chuť neodolatelná.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

18. 4. 2011 21:58

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 397 kJ / 1 290 kcal
Bílkoviny68,57 g
Tuky80,12 g
Vláknina24,74 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 9,18 g
Sůl23,00 g
Sacharidy66,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 5. 2023 06:57

:-)<3:yes::yes::-K

spagetka spagetka

26. 7. 2011 10:04

Luky: Bešamel je ale něco jiného než sýrová omáčka ;-)
Je to vlastně základ z mouky, másla a zředěný do požadované hustoty a teprve přidáním dalších surovin jsou z toho omáčky ;-)

Luky

26. 7. 2011 09:57

není lepší napsat místo sýrové omáčky zrovna Bešamel??? Je lehčí a chutnější :-D

Eliza Eliza

19. 4. 2011 12:16

Taničko, škrabkou na brambory.:-)

Tanicka Tanicka

19. 4. 2011 09:51

Chřest oloupeme.. jak jednoduše to vždycky zní :-)!!! Zajímalo by mě, jak se dá chřest oloupat, aby z něj vůbec něco zbylo :)??? Ještě nikdy se mi to nepovedlo, vždycky tam vlákna zůstanou. Já to sice sežvejkám i tak :-) a pochutnám si, ale návštěvě bych to dát nemohla... :-(

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 4. 2011 07:10

chrřest jsem ještě nikdy sama nedělala:-8,ale mám ráda konzervovaný u čerstvého si nejsem jista, zda bych ho dobře připravila;-),ale receptík je prima ;-):yes:+1

Daniella O. Daniella O.

18. 4. 2011 23:00

Spagetko, zkus nakladany chrest podavat ke grilovanemu nebo pecenemu masu. Pouze smichej majonezu nebo zakysanou smetanu s cesnekem, cerstve mletym cernym peprem a soli. Chrest se namaci do omacky a da se jist jenom tak...., u televize, i bez masa....;-):-K.

Colombo65 Colombo65

18. 4. 2011 22:44

Chřest můžu, ale přednost dávám zelenému - kamarádův - kamarád ho pěstuje v Brně kousek od Makra, tak se budu muset připomenout :)

spagetka spagetka

18. 4. 2011 22:15

Na sezonu chřestu se vždycky moc těším, ten v konzervě není špatný, ale není to ono. Jen bych chtěla ochutnat ten zelený, vždycky mi nějak utekl.:-p:yes:

Daniella O. Daniella O.

18. 4. 2011 22:06

Uzasny recept na chrest. Je strasne zdravy a mel by byt vice zarazovan do jidelnicku.....;-). Kupuji vzdy mlady, takze jsem zatim nikdy neloupala, ale je pravda, ze bily chrest je ponekud tuzsi. Priste zkusim oloupat a zkratim dobu vareni. Recept na omacku je skvely, jako vzdy....:yes::yes::-p.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chřest s omáčkou omáčka na chřest chřest recepty vařený zelený chřest recept na bílý chřest chrest recepty s holandskou omackou omáčka k chřestu vaříme z chřestu vaříme chřest bílý chřest recept jak oloupat chřest zelený chřest s omáčkou recepty na bíly chrest chřest v sýrové omáčce chřest omáčka recepty z chřestu omacky na chrest zelený chřest s holandskou omáčkou bílý chřest bílý chřest recepty

Suroviny: chřest bíly, citron, cukr, sůl, máslo, pórek, máslo, mouka hladká, mléko, sýr s modrou plísní, sýr chedar, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vařený chřest s jemnou sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m230