jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  39 000  receptů

Bublanina z Majolky®

Bublanina z majolky
Bublanina z majolky
nahoru
Bublanina z majolky Bublanina z majolky Bublanina z majolky Bublanina z majolky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Moučníky

-

Řezy s ovocem, bublaniny

Suroviny:

4 vejce, 6-10 lžic cukru písek, 100 g Majolky® (nebo sáček Poličanky nebo 4 plnější lžíce majonézy), 12 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

Vejce našleháme s cukrem, postupně přidáváme majonézu a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem, zasypeme ovocem. Pokud nechceme, aby ovoce kleslo ke dnu, zápečeme těsto bez ovoce asi 2-3 min, vyndáme pekáč, dosypeme ovoce, ev. špičkou nože ho zatlačíme pod těsto.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 12-15 min. (horkovzduch).

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
1 1 kladné hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bublanina z Majolky®"

autor: Linda (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.06.2013 17:31:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za skvělý recept, bublanina byla skvostnásmajlik.

autor: Iness
vloženo: 02.08.2012 12:20:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

HankaP: Dámy proboha....Hanko, ty máš možná pravdu ohledně toho, proč se do těsta už nepřidávají vejce...je to logické, ale na druhou stranu má pravdu i Hella. Když vyšlehá ještě další vejce tak musíš uznat že ty buchty nebudou totožné (bez přidání vajec a s přidáním).
Co takhle si tu její buchtu vyzkoušet a pak hodnotit? Uznej, že někomu takto může chutnat vícsmajlik.

autor: HankaP (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2012 11:47:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: Netuším, kde jste vzala, že dávám víc prášku - vy dáváte na cca 20-25 dkg mouky 1/2 prášku, já mám v receptu 1 prášek na 45 dkg - v čem je rozdíl? Nicméně jsem žádné míry neuváděla - takže když vám dojdou argumenty, prostě si je vymyslíte? OK, jak je ctěná libost, poslužte si... (A proč je to dle mého zhůvěřilost už jsem vysvětlila - asi máte trochu potíže s chápáním textu, ale z toho si nic nedělejte, třeba vám s tím někdo pomůže... smajlik)

autor: Hella
vloženo: 07.07.2012 22:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

HankaP: Proč by měl být můj recept zhůvěřilost? Aby bylo těsto nadýchané, tak já šlehám vejce a vy místo vajec dáváte víc prášku do pečiva. Každý si může péct, co mu chutná. Mě tedy chemie moc ne.

autor: HankaP (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.06.2012 15:04:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: To je ale pěkná pitomost - když tam nedáte Majolku®, dáte tam přece ten olej, místo kterého tam podle vás ta Majolka® je - a šlehejte si dle libosti. Recept s Majolkou® byl ale myšlený právě na úsporu práce (vyšel v Sešitech domácího hospodaření, sv. 22, "Vaříme bez zbytečné práce" v r. 1964). Je tam jen mouka, cukr, majonéza, mléko na zadělání a prášek do pečiva - vše se smíchá, nalije do pekáče a poklade ovocem. Někdo se rád placatí v kuchyni, někdo ne... A kuchařské weby? Většinou bohužel omílají tisíckrát to samé - i tuhle zhůvěřilost najdete na mnohých dalších - jak přes kopírák, nic objevného... smajlik

autor: Hella
vloženo: 13.06.2010 20:15:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanko, ta Majolka® se tam dává místo tuku. Kolik asi myslíte, že 100 g Majolky® obsahuje vajec? Člověk se prostě musí vždycky rozhodnout, jestli bude recept hodnotit podle toho jak zahnal hlad, nebo jak si pochutnal. Když tam nedáte Majolku®, budete mít obyčejný piškot. Někomu stačí obyč piškot, aby si pochutnal, někdo chce víc. Proto vznikly kuchařské weby.

autor: HankaP (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.06.2010 19:00:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No to ale úplně pozbývá smyslu dávat tam Majolku®, když stejně mám šlehat vejce s cukrem... smajlik Ta Majolka® se tam totiž dává právě místo šlehaných vajec (=šlehaná vejce s olejem)!

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2009 15:23:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chválim moc dobrá.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: HUDECKA ANKA (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.10.2008 15:42:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no vidis to ja delam taky bublaninu a nedavam toho tolik anebo Majolku®, ja delam ze dva hrničky polohrube mouky ,1 hrniček cukor krystal,Pul hrnička oleje, pul hrničku mleka,2 vejce,1 prask do pečiva, a nedavam zadnou Majolku® a je ta sama bublanna je to jednodušši spusob. Ahoj.smajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

bublanina s majonézou jak udelat Majolku® kolačky z majonezy bublanina s Majolkou® co je to Majolka® pecivo s Majolkou® bábovka z Majolky® bublanina z majonézy pečeme s majonézou moučníky z Majolky® pečeme s Majolkou® recept na Majolku® pečeme z Majolky® piškot z Majolky® kolacky z Majolky® recepty s Majolkou® výroba Majolky® z mléka a z oleje bábovka s majonézou výroba Majolky® bucty masopustní koblihy z Majolky® recepty z Majolky® Majolky® bublanina s Majolky® buhty zakusek s Majolky® co je Majolka® bublanina piškotová buchta z majonézy pečení s Majolkou® beránek z Majolky® Majolka® hmotnost moučnik z Majolky® bublanina s majonézy bublanina z Majolky® slehana buchta s makem bábovka s Majolkou® recepty bublanina bublanna co je to majolka? Majolka® hellmans Majolka®



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz