Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový bramborový guláš s houbami

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

12. 5. 2011 18:39

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 581 kJ / 2 051 kcal
Bílkoviny78,25 g
Tuky113,34 g
Vláknina32,88 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,00 g
Sacharidy164,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj receptu: Kuchařka Speciality teplé kuchyně od Zdeňka Roubínka.

Recept na sterilované houby je tady

http://www.toprecepty.cz/recept/2514-houby-ve-vlas...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 10. 2022 10:13

:-)<3:yes::yes: ten mám moc ráda - taky bych došla :-K

MisaP3

7. 4. 2018 11:02

Hledala jsem recept na bramborovy gulas "trochu jinak" sice jsem nemela houby, ale i tak je výborný. Se smetanou me to snad ani nenapadlo. Moc dekuji a urcite budeme delat znovu.:yes:

Lucajdad

12. 11. 2016 23:12

Tak musím napsat, že jsem dneska šla cíleně na Top recepty, abych si našla nějaký jiný recept na bramborový guláš, než jaký dělám klasicky stejně já. :-D Hned první recept byl ten váš. Jakmile jsem uviděla to mléko a smetanu a houby, tak jsem byla v údivu. :D Všechny ingredience jsem měla doma, tak jsem ho uvařila, jen bez hřibečků, které můj manžel bohužel nejí. I tak byl guláš výborný. :-) Manžel přišel s talířem a já se ho ptala, jak mu chutnal. A on no, že se díval, že je světlejší na guláš, ale výborný. Tak jsem mu prozradila tajemství Top receptů a on sám mi sdělil, ať tu napíšu: Že VÝBORNÝ !!! :yes: Děkuji za recept :yes:

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

22. 4. 2013 10:54

no jéje, konečně normální bramborovej guláš :-D zkoukla jsem tady asi 10 receptů a jímala mě hrůza, normálně samá oranžová řídká voda s nakrájeným párkem, no šílené :-(( dělám ho podobně jako vy a potřebovala jsem si to oživit, takže moc děkuji :-K

Merylas Merylas

19. 10. 2011 23:01

BILKOVAI: Děkuji:-K:-* Já zase více používám v teplé kuchyni sladkou smetanu, ale jasně, že můžeš dát tu "svoji":-))
A k tomu P.S.: :-D:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

19. 10. 2011 19:40

Náhodně jsem natrefila na Tvůj recept, který se prezentoval jako "podobný". Nádherné fotky,:-O:-O:-O akorát mně víc láká dát zakysanou smetanu místo sladké.Na té totiž ujíždím:-p:-* To je můj problém:-8 Ale bodík musím dát......+1:yes::yes::yes:
P.S. Teď jsem se podívala na Tvůj profil a máš stejné motto, jako já. Akorát Ty jsi slušnější:-D:-D

Merylas Merylas

1. 9. 2011 11:46

xanny::-)) Děkuji:-K

xanny

1. 9. 2011 10:38

Už je na sporáku, voní celý dům :yes:. Bude na dnešní večeři, jak ochutnávám, asi nic nezbude :-p.
Kmín jsem přidala, nějak mi k houbám patří.....:-)
A plus bodík letí...............;-):yes:

Merylas Merylas

10. 7. 2011 11:17

Všem děkuji za milé komentáře:-K

Arween: Tobě navíc děkuji za vyzkoušení a bodík, jsem opravdu moc ráda že chutnalo:-K

Arween

6. 7. 2011 14:01

Výborný!:yes:
Já mám ráda klasická jídla něčím ozvláštněná;-)
Nakonec jsem ani smetanu nedávala, přišlo mi to jemné i s mlékem a přidala jsem kvůli manžovi trošku pálivé papriky a ten se jen oblizoval:-)
Bodík už letí:-K

Dana61

13. 5. 2011 11:14

Merylas :-D:yes: dělám téměř stejně (dávám i bobkový list), je výborný, někdy přidávám ke konci i nakrájenou sladkokyselou okurku - prý je to krkonošský bramborový guláš - nevím, ale je to opravdu dobrota, moc se Ti povedl:-D

Bibinka Bibinka

13. 5. 2011 10:35

Merylas, já dost často dávám do buřtguláše smetanu, zjemní ho to, ale houby sem asi ještě nepoužila, tak to prubnu. Dávám 19.bod:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 5. 2011 10:25

Z takové krásné mísy bych si tuhle dobrotu také nabrala:-p+18:yes:

srettka

13. 5. 2011 07:56

mery máš to pěkný. to mě ještě nenapadlo, do buřtguláša vrazit smetanu:-O a s hubkama:-p to musí být lahodná kombinace pro chuťové pohárky:yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 5. 2011 07:23

:yes::yes:Jooo, naše Maruška umííí!:-DNechala bych se k tobě pozvat na oběd...:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbový guláš s bramborem houbový guláš se smetanou krkonošský guláš bramborový guláš se žampiony buřtguláš s žampiony buřt guláš s houbami bramborový guláš houbový bramborový guláš krkonošský guláš recept houbový guláš z mražených hub houbový guláš se zakysanou smetanou burtgulas s houbami smetanový guláš bramborový guláš recept bramborový guláš s žampiony bramborovo houbovy gulas jak zavařit guláš smetanový houbový guláš bramborový guláš jinak zavařit guláš

Suroviny: olej, cibule, paprika sušená sladká, brambory, párky, houby lesní, sůl, pepř, vývar masový, mouka hladká, mléko, smetana 12%

TopRecepty.cz

Smetanový bramborový guláš s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYz5