Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Vynikající moučník plný jahod, který není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé jahody a zalijeme větší vrstvou jahodové želatiny.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min + závěrečné tuhnutí v chladničce

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, + závěrečné tuhnutí v chladničce)

25. 5. 2011 16:12

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 588 kJ / 2 531 kcal
Bílkoviny61,52 g
Tuky100,67 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,10 g
Sůl3,24 g
Sacharidy337,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji. Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm. Místo části cukru v pudinku můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. U Galaretky cukr nedáváme, je už slazená. Doporučuji si želatinu připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

2. 12. 2023 10:55

Janca11: Minimálně 12 porcí, jsou celkem velké, takže jich může být i více.:-K

Janca11

2. 12. 2023 08:36

Prosím kolik je to porcí?

Merylas Merylas

3. 10. 2023 19:43

Mircarik: Jelikož jsem se nedočkala odpovědi s čím konkrétně jste měla problém, abych se na to zaměřila, tak jsem moučník udělala podle receptu. Na horní želé vrstvu jsem použila polskou Galaretku s příchutí lesní směs. A místo jahod, ostružiny. Přidala jsem fota jako důkaz.

Merylas Merylas

16. 9. 2023 10:41

Mircarik: Tak to mě opravdu moc mrzí. Prošla jsem si starší komentáře a někdo je dělal už i opakovaně a s úspěchem. Co konkrétně bylo špatně? Jaká byla použita želatina? Recept je starší, ochucené želé jsem už v našich obchodech nějakou dobu neviděla, dříve bylo běžně v nabídce. Dá se nahradit polskou Galaretkou. Nevýhodou je, že trvá delší dobu, než začne tuhnout. Takže se musí déle čekat, než se použije. Nebo se pak dá horní vrstva udělat z ochucené tekutiny a odpovídajícího množství klasické sypké želatiny. Zajímá mě, s čím konkrétně byl problém. V nejbližší době se budu snažit opět moučník vyzkoušet.

Mircarik

16. 9. 2023 09:47

Strašný recept. Vše jsem dělala podle návodu a vzniklo z toho jídlo pro slepičky. Nedoporučuju!

Merylas Merylas

12. 6. 2020 09:24

be.amenity: Moc děkuji za pochvalu a taktéž na nádhernou fotku. Jsem moc ráda, že se recept osvědčil a moučník chutná. :-K

be.amenity be.amenity

10. 6. 2020 22:48

Úžasný recept:yes: Dělám řezy dle tohoto receptu už po několikáté a s různou obměnou ovoce a vždy mají úspěch<3 Perfektní je slabý piškot a pak silná vrstva pudinkového patra s ovocem, zalitá želatinou:-8 Osvěžující je prvek citronové kůry do piškotu:-* a fakt, že dezert není přeslazený:-! delikatesa;-) Přidávám foto a děkuji za tento recept:-K

Merylas Merylas

1. 2. 2019 14:39

Geryyy: Já používám plech o velikosti cca 40 x 30 cm. Piškot nemá být moc vysoký, je tam pak vyšší vrstva želé + pudink. Je to vidět na druhé fotce na řezu.

Geryyy Geryyy

1. 2. 2019 13:24

Ten piškot je teda na opravdu velmi malý plech, já jej dělala na plech 27x29cm a je malý a nízký, takže kdo chce dělat tak raděj z dvojnásobné dávky.

Nikols

8. 2. 2016 18:18

Dobrý den dnes jsme pekli a nechtějte vědět jak to dopadlo recept dobrý ale ten korpus se nám smrskl a nedopadlo to dobře ani želatina nic moc.Naše buchta rozhodně neodpovídá obrázku.:-S

Merylas Merylas

20. 6. 2015 13:53

Michaela Medkova: Moc děkuji za pochvalu. :-8 Mám radost, že moučník chutná.:-K

Michaela Medkova Michaela Medkova

20. 6. 2015 13:01

Včera jsem pekla, dnes jsme ochutnávali.:-p Řezy jsou vynikající, všem chutnalo a přidávali si.;-);-);-) Musím zbytek schovat, čekáme návštěvu, tak aby na ně něco zbylo.Děkuji za recept a ukládám, určitě zopakuji.:-K

Merylas Merylas

22. 6. 2014 09:49

Jana:Dekuji za vyzkouseni:-)

Jana

21. 6. 2014 19:42

Tak jsem dnes upekla tento užasný desertík a musím říct je skvělý.Jen se mi nezdálo množství ingrediencí tak jsem to zdvojnásobila a výsledek maxi super.Jen pro příště musím přidat trochu více cukru nebo dcerka i manžel mají rádi sladčí.Mějte se fajn a moc díky za inspiraci.:-K:-K:-K

Merylas Merylas

13. 4. 2014 20:33

Malciska: Ten korpus ale bude nízký, jelikož se dává ještě celkem dost pudinku, ovoce a želé. Ale není to nenadýchaná placka, to ne. Důležité je vše řádně našlehat a jemně smíchat dohromady. Dej vědět jak to dopadlo;-):-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodová buchta s želatinou jahodové řezy s želatinou jahodový dort s pudinkem se želatinou jahodová buchta se želatinou jahodová buchta s pudinkem buchta s jahodami a želatinou buchta s pudinkem a želatinou piškot s jahodami a želatinou ovocné řezy se želatinou jahodový moučník se želatinou buchta s ovocem a pudinkem a želatinou rezy s želatinou jahodove rezy se zelatinou ovocna buchta se zelatinou piškot s jahodami a pudinkem jahodové řezy ovocné řezy s želatinou jahodový koláč s pudinkem a želatinou buchta na plech s jahodami a zelatinou ovocné řezy a želatinou

Suroviny: vejce, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, želé jahodové, cukr, voda, jahody čerstvé, šlehačka, topping jahodový, máta

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw6K