Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s křupavou kůrkou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2008 12:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 590 kJ / 1 814 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky10,06 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.

Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.

Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.

Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zrovna mám doma sušené droždí a přišel mi pod ruku tvůj recept, Heli :-) na víkend nám upeču konečně domácí chleba <3

sona khail

26. 5. 2014 02:34

davam 1.5 lzicky suseneho drozdi a mouku micham 1 hrnek hladke,1 hrnek polohrube a 1 hrnek hnede,nemusim cekat 12 hodin kynuti trva tak 2 hodiny a je vyborny:yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 2. 2014 12:29

Dělám tento Tvůj chléb už léta, tenkrát jsi měla recept ještě na receptech.cz. Peču ho v létě na chalupě, protože tam nemůžu mít pekárnu kvůli vlhku a zásobování na vsi není úplně spolehlivé, lidé si tam chleba zamlouvají dopředu, takže se na mě mnohdy nedostalo. Chleba je parádní, vždycky se mi povedl a možná, kdybys vyčíslila náklady před 6ti lety, když bylo všechno levnější, hravě bys porazila páně Hruškův "objev" ;-):-))

Veverka

16. 2. 2013 13:58

Ahojki přátelé, tento chleba peču už od září a při pomyšlení, že jdu koupit chleba..hup hup a už jsem v kuchyni..ráda Vám přidám svoje zkušenosti..míchám mouku 1a 1/2 hrnku žitná hladká + 1a 1/2 hrnku pšeničná polohrubá..2lžičky suš droždí a 3lžičky drcený kmín..vše je luxus...tedy a sůl 2lžičky..dávám to kynout na 6-12hod, nahřeji simaxku:-))skleněná mísa s poklopem a těsto do nahřáté mísy dám..žádné dělení ani žádný pečící papír-není třeba, jen pokud by jste nenahřívali..na chleba nasypu kmín/máme ho rádi/ a je hotovo...zbytek dle původního receptu..je to pohádka..Lenka

Marlowwe

25. 6. 2012 14:00

Jana:
recept pro bezlepkový chléb je jiný. Bezlepková mouka se chová jinak než normální mouka, proto se tam přidává např. Xantalová guma (tak nějak se to jmenuje, nebo ještě jeden přípravek, je lepší se zeptat ve zdravé výživě). Ne jsem pekl jablečný koláč a bylo u něj napsáno- pro bezlepkovou variantu použít 2xtolik droždí nebo prášku do pečiva. Koláč byl výborný.

Bibinka Bibinka

13. 6. 2012 16:42

Hella:Helli, od začátku co jsem tady, mě nenechal tento chlebík málem spát, jak ho máš krásný a pořád jsem ho nechávala na pak a na potom, až včera jsem řekla dost, už mě strašit nebude, jdu na něj;-):-D Chleba mě nezklamal, je báááječnej, moc dobrej, mám úplně zlatou kůrku:yes:, ale vůbec jí nemám popraskanou, což mě mrzí-já ty pukliny ráda.
Jelikož se mi rozbil foťák a čekám na nový, nemůžu vyfotit, ovšem budu ho péct často, tak ho někdy zvěčním;-)Dávám ti 18.bod:yes:

Kamulinka

25. 4. 2012 23:57

uz uz jsem se chtela rozcilit ze zase nekdo kopiruje recept z NY Times, ktery tady rozsiril cuketka a slecna ma zdroj :yes: :) moc pekny chlebiky holky. jinak jejich video tady: http://youtu.be/13Ah9ES2yTUhttp://youtu.be/13Ah9ES...

vybusna vybusna

11. 12. 2011 10:22

myslim, ze tento recept na chlieb peceny v rure, ktory je robeny touto technikou, bol sem na topky vlozeny ako prvy. Tento recept mal velku smolu v tom, ze bol vlozeny v case boomu domacich pekarni . Ja som si ho dokonca nedala ani medzi oblubene, lebo som mavla rukou...kto to uz bude robit, ked mam DP.
Z roznych dovodov som chlieb v DP prestala piect uplne. Niezeby som ju prestala vyuzivat..to ani nahodou...cathleenine recepty na pecivo su pre mna jedinecne a stale sa v nich prehrabujem a podlna nich peciem.
Ale chlieb.....to je ina vec a hella ty si u mna vizionarka ;-):yes:.

irka.v irka.v

7. 8. 2011 18:04

Tak jsem včera zadělala ,přidala jsem trochu kvásku,chlebové koření,kmín a lněné semínko, a dnes pekla,na to jak bylo těsto řídké a já měla strach co z toho vzejde tak to dopadlo nad moje očekávání.Je opravdu křupavej a výbornej.Posílám bodík :yes:

helca66

25. 7. 2011 15:31

Hella:tak sem vyzkoušela tento chlebík s čerstvým droždím a hlásím,že to dopadlo na jedničku:yes:...jen pro upřesnění: dělala sem to ze dvou hrnků mouky a k tomu sem použila 1/3kostky čerstvého droždí,výsledkem je 1 chlebík o váze 0,5kg,foto sem přiložila a zadělávám na nový:-)) Díky za vynikající recept,takový výborný chlebík s křumpkavou kůrčičkou sem už mooc dlouho nejedla;-)

helca66

25. 7. 2011 08:20

Hella:tak sem to včera nevydržela a zkusila zadělat i z čerstvého droždí,zatím to vypadá dobře,těsto kyne,až ho upeču,podám hlášení,včetně fota,sem na to sama zvědavá;-):-? každopádně posílám bodíka už teď:-K

Hella Hella

24. 7. 2011 22:45

helca66: z čerstvých kvasnic jsem nezkoušela, budu ráda, když někdo přidá svojí zkušenost!

helca66

24. 7. 2011 21:13

Hella:hello,zkoušela si to i z čerstvých kvasnic?...mám hroznou chuť zadělat těsto,ale nemám sušené droždí .-( díky za pomoc .-))helca66
mno,nejpozději zítra zadělám,až koupím sušené droždí:-)...už se těším na tu křupavou kůrčičku:-8

gama19

20. 7. 2011 13:56

Chlebík jsem už několikrát pekla, jen jsem více přisolila a dala drcený kmín. Je moc dobrý a dlouho vydrží měkký. U nás teda nevydrží - hned ho sníme!!!
Hello, děkuji za skvělý recept!!!:-p:yes:

Nikola

25. 6. 2011 14:40

Zdravím zkoušela jsem to přesně podle toho receptu ale vypadal jako by vůbec nenakynul a chleba je velice nízký... idkyž jsem to dělala přesně podle receptu :-(:-(

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka

TopRecepty.cz

Chleba s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRp