Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát do zásoby

Výborný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžete na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min Bez doby odležení

30 min (30 min příprava, Bez doby odležení)

14. 7. 2008 18:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 228 kJ / 2 684 kcal
Bílkoviny33,30 g
Tuky125,70 g
Vláknina64,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 456 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy327,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

13. 11. 2022 18:36

VlastaV: Děkuji moc za vyzkoušení, jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

VlastaV VlastaV

10. 11. 2022 20:02

Děkuji za recept,je výborný:yes:

Merylas Merylas

16. 5. 2019 09:02

Koubkova: Dělávám vždy jen menší množství a skladuju v chladničce. Ale cca 3 týdny vydrží, možná i déle.

Koubkova Koubkova

15. 5. 2019 15:46

Jak dlouho vydrží

Irunka

15. 5. 2019 09:22

Dělam ho take už leta a přidávám i křen

Staneva

16. 1. 2018 21:01

Salát je opravdu vynikající, děkuji autorovi za recept, dělám jej již třetí sezónu a ještě pár sklenek obohacuji tím, že do něj přidávám nastrouhaný křen. Zkusila jsem i směs: zelí, červená řepa, cibule, kapie a trochu křenu. Jen do tohoto salátu nedávám Deko, ale trochu soli, cukru a na okyselení trochu octu.

jaroslav

25. 3. 2017 22:11

Tento salát dělám léta ano je vynikající a rychle zhotovitelný :-p

Paja

17. 11. 2016 23:00

Olej je jasna vec. Krome olivoveho se da pouzit treba dynovy nebo hroznovy. Je to pak o to zajimavejsi. Deko tam je zbytecny, ale naopak jsem pro blansirovani zeleniny. :yes:

Martin S

19. 10. 2016 14:15

Martin: Dobrý den, musím upozornit, že DEKO se vyrábí i bez kyseliny benzoové. Tzv. Deko steril, nově v zeleném obale.

Martin

18. 10. 2016 10:14

Zdravím, recept super - tento salát děláme už léta, ale trochu mne tady v diskuzi zaráží téma "olej" - zda-li ano, či ne. Jeden z posledních názorů tady byl, že se olej nemusí používat, jelikož zelenina jako taková v syrovém stavu olej obsahuje. Ano, je to tak, ale v tak žalostném množství (zelí např. cca 0,3 g /100g, paprika cca 0,1 g/100g), že na takové množství vitamínů v hmotě lidově řečeno prostě nestačí a tělo je všechno nezpracuje ku svému prospěchu, což je škoda. Vždyť pokud použijeme oleje zdravější (lisované za studena) - řepkový, olivový, či kokosový -ten neutrální bez kokosového aroma (POZOR : neplést si kokosový olej s palmovým !!!), který navíc obsahuje ve velkém množství bombastickou kyselinu laurovou, tak je to velmi zdravá volba - samozřejmě v přiměřeném množství, jelikož, jak známo - všeho moc škodí.
A vůbec se tady neřeší, jestli nejde něčím jiným nahradit deko, které mimo kvanta soli (to ale neřeším, jelikož i sůl samotná by se musela přidat) obsahuje kyselinu benzoovou, která byť v přiměřeném množství není nijak zásadně pro zdravého člověka škodlivá, ale pro citlivější osoby by mohla znamenat menší či větší alergické reakce a v součtu s jinými potravinami, které během dne pozřeme, se její spotřebované množství sčítá, což už by citlivější lidé měli být na pozoru. ;-(:-!

tejaja tejaja

9. 9. 2016 20:59

Martina: Vitamíny rozpustné v tukoch dostaneme iba s tukom, ale nemusí to byť olej. Ale príroda je veľmi múdra, väčšina zeleniny tuk obsahuje. Aj keď malé množstvá, ale tie stačia na vstrebanie vitamínov.;-)

Martina

9. 9. 2016 10:23

Roman: Přesně tak...a pouze s olejem dostanete z te zeleniny vitaminy, třeba vitamin A (z mrkne) se tráví pouze v tucích! takže určitě doporučuji olej nevynechat

Roman

26. 6. 2016 21:57

lenka: Dobrý den Leničko, jako bývalý vládní kuchař říkám nemusíte, ale olej (a trochu i sůl) pomáhá lehčímu mačkání zelí (pouštění šťávy) :-)

lenka

10. 6. 2016 19:14

Musim tam davat ten olej nebo ne děkuju za odpoved

Fany_

27. 2. 2016 19:34

:yes:Musím říct , že salát je opravdu vynikající .:-) . Dělal jsem bez oleje a to Deko v sypkém stavu.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný salát zelný salát s dekem zelný salát recept zelné saláty nakládaný zelný salát nálev na zelný salát zelný salát do sklenic hospodský zelný salát z čerstvého zelí recept na zelný salát zelny salat s paprikou zelný salát s mrkví a paprikou zelný salát na zimu zelny salat deko zelný salát do sklenice salát z čerstvého zelí zelný salát recepty recepty zelný salát zelnej salát nakládání feferonek nakládání zeleniny

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, feferonka, deko, cukr krupice, ocet, olej

TopRecepty.cz

Zelný salát do zásoby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPy