Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány jahody zakryté vrstvou lahodné šlehačky. Na ozdobu můžete nastrouhat čokoládu.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez odležení v chladu

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez odležení v chladu)

12. 6. 2011 23:45

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech velikosti 30x20 cm

Nutriční hodnoty

Energie3 768 kJ / 901 kcal
Bílkoviny43,10 g
Tuky29,13 g
Vláknina1,39 g
Cholesterol 801 mg
Sodík 461 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy115,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chcete úhledně nařezat na plechu moučník, který má na povrchu šlehačku, máslový krém nebo čokoládovou polevu, musíte ho především vychladit. Pak si do vyšší nádobky nalijte horkou vodu a vložte do ní 2-3 tenčí nože a nechte je prohřát. Prvním nožem uřízněte jednu řadu, vraťte ho zpátky do nádoby s vodou, vezměte další nůž, uřízněte další řadu, vraťte do vody atd., až máte všechno nařezáno. Je dobré celý moučník nařezat najednou, bez ohledu na to, kdy se bude jíst.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

22. 5. 2022 11:43

Marie Svarcova: Maruško, vytáhla jsi skvělý recept, teď začíná jeho sezóna.
Četla jsem komenty - možná Hella dostatečně nepopsala přípravu těsta. Vejce s cukrem je nutno - za mne v robotu se šlehacimi metlami - až do světlé pěny, zdvojnásobí objem. A jen velmi lehce ideálně stěrkou vložit mouku. Prášek do pečiva tam opravdu nemá co dělat.

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 5. 2022 07:57

:-)<3:yes::-K

Šárka

31. 10. 2015 18:35

Recept vypadá velmi chutně, ale po upečení na větší plech a zdvojnásobení surovin bylo šlehačky přehnaně málo. Ani mi nepokryla celý plech a obrázek tomu vůbec neodpovídá. Byla jsem ráda, že jsem trochu pokryla půlku plechu. :-(

Jitkas

8. 9. 2014 14:54

Hella: Asi mate to slovo "zbelaji", coz se stane pomerne zahy, musi zbelat i "zhoustnout" a to neni hned. Kdo nikdy nedelal asi nevi.

Hella Hella

8. 9. 2014 14:43

Věra: Tohle je opravdu to neobyčejnější piškotové těsto. Jen je třeba vejce s cukrem dobře vyšlehat až zbělají a pak přidat mouku. Někdo doporučuje nejdříve šlehat sníh a pak přidat žloutky např.http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., ale já většinou šlehám celá vejce. Prostě to těsto musí nadzvedat našlehaný vzduch místo prášku, někdo prášek nesnáší a také trouba musí být dostatečně nahřátá.

Věra

8. 9. 2014 14:27

Tak bohuzel i ja se musím pridat k těm co těsto nevybehlo ale jelikoz mi to bylo skoda vyhodit protoze jsem delala ze dvou davek tak jsem udelala neco jakoby roladu.:-)Chut testa teda neni tak jak u rolady ma byt ale to nejak stravime porad lepsi nez kdyby to skoncilo v kosi jen by me teda zajimala v cem je ta veda ze to testo i bez kypriciho prasku vybehne?

Sarovka

30. 5. 2012 08:35

Hello, včera jsem pekla tento moučník do dortové formy. Je naprosto úžasný:-8:-K:yes: Rychlý, lehký a výborný:yes: Dcera snědla ke snídani 1/2:-!:-D

Mirule Mirule

15. 7. 2011 12:21

+:yes: to musí být dobrota :-) až se mi sbíhají sliny, mňam:-p:-K

Jitka B

14. 7. 2011 07:48

Moc vyvedené :-8:-p + :yes:. Musím se zastat těsta - před lety mě učila péct teta (vyučená cukrářka), která za základní piškotové těsto brala jen mouku (hladkou či polohrubou), vejce a cukr. Kypřící prášek přidávala, když byl v těstě tuk. Jen jsem musela vyšlehat žloutky zvlášť s cukrem a bílky do sněhu.

Lenika

2. 7. 2011 13:55

Těsto se mi po přečtení moc nepozdávalo, tak jsem radši rovnou pro jistotu udělala "osvědčené", ale jinak moc dobrý koláč! Pochvala. :-K

Koubkova Koubkova

24. 6. 2011 07:33

Přesto, že se piškot nepovedl rodinka ho :-8 snědla zachránily to ty jahody.

Hella Hella

23. 6. 2011 12:25

Koubkova: to mě fakt s tím piškotem mrzí. Opravdu na obrázku je piškot podle tohoto - neprimitivnějšího receptu: na 1 vejce lžíce cukru a l lžíce mouky. Vejce s cukrem se šlehá a mouka jen lehce vařečkou vmíchá. Lžíce se v tomto případě počítá asi 50 g - jako váha vejce. Moukou to asi nebylo, vždyť třeba na roládu se na 1 vejce dává jen 20 g cukru a mouky. Ale znovu opakuji, pokud máte z piškotu obavu, zvolte svůj vyzkoušený recept! Ten zbytek už ani nelze zkazit ;-)

Koubkova Koubkova

23. 6. 2011 12:12

Pjano dělala jsem korpus z 2dávky a taky mi nevyběhl to těsto na obrázku musí mít úplně jiný recept ,;-(:no:asi tam bylo málo mouky si myslím,moje chyba ,že mi to nedošlo

Bibinka Bibinka

22. 6. 2011 12:18

Hella:já ti děkuji za poznámku, jak moučníky řezat, určitě to budu tak používat, protože ty tvoje se mi vždycky líbí:yes:;-):yes:

Hella Hella

18. 6. 2011 22:55

pjina: Toto je recept na klasický piškot a prášek do pečiva tam nepatří. Ale je možné si piškotový základ udělat podle svého oblíbeného receptu, na který jste zvyklí. Prášek do piškotu se přidává jen v případě, že se vejce nastavují vodou, nebo se tam přidává tuk. Jinak stačí dobře těsto našlehat.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodový koláč jahodový koláč s pudinkem piškot s pudinkem a jahodami jahodovy moucnik s pudinkem moučník se šlehačkou piškotový jahodový koláč moučníky se šlehačkou recepty na piškotové moučníky s jahodami piškotové moučníky s jahodami piskotovy kolac s jahodami rychlý moučník se šlehačkou koláč se šlehačkou piškotová buchta s jahodami a pudinkem recept na jahodovy kolac piškot s jahodami a pudinkem piškotové těsto s pudinkem piškotový koláč s pudinkem recept na jahodový koláč s pudinkem jahodový moučník s pudinkem recept pudinkový koláč

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, jahody čerstvé, marmeláda, rama cremefine, cukr, čokoláda

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0A9K